• U bent ingelogd als:

De Meern zakt alweer door de ondergrens

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 

Vandaag een heuse kraker in de kelder van de Hoofdklasse B. Onze oranjehemden moesten thuis aantreden tegen de ploeg die slechts 1 plaatsje boven ons staat met 4 punten meer, RKAVV. Deze Rooms Katholieke Aloysius Voetbalvereniging is geen onbekende voor ons. Een aantal seizoenen geleden speelden wij ook al in dezelfde klasse en daarvan kan ik mij de uitwedstrijd nog goed herinneren. Niet vanwege de uitslag, maar wel vanwege het feit dat zowel de heen- als terugreis mij achteraf een aantal bekeuringen had opgeleverd. Daar had ik vandaag geen last van, ondanks de gure oostenwind was het prima fietsweer vandaag.

 

Iets voor 2-en nestelen wij ons op de tribune in het zonnetje en is het vooral weer heel erg leeg om ons heen. Ons vlaggenschip heeft het hele seizoen nog niet aan klantenbinding gedaan en dat trekt natuurlijk geen volle zalen. Vandaag waren oa Serkan Yasar en Youssef El Hammouchi buiten de selectie gelaten. Ook Alain de Koter hoefde vanwege een disciplinaire straf 2 weken zijn gezicht niet te laten zien op ons sportveld. Iets waar John van Loen in zijn column vanochtend in het AD weinig begrip voor kon opbrengen. Los van het feit dat hij totaal geen idee heeft van hetgeen gespeeld heeft neem ik aan dat John van Loen geld meebrengt naar het AD om iedere week een column te mogen schrijven, want die missen wekelijks ieder niveau. Helaas geldt al een tijdje hetzelfde voor ons team, want met 2 schamele puntjes zijn we meer dan terecht de rode lantaarndrager van de Hoofdklasse B.

 

Om 14 uur fluit scheidsrechter Robin Hensgens voor het begin van de wedstrijd. En eigenlijk had de 1e helft op papier afgedaan kunnen worden. Feit is dat wij ver inzakken en de bal aan RKAVV laten. Hoewel “laten”..…we kunnen de bal nauwelijks 3 keer rondspelen of we zijn hem alweer kwijt. En als we dan eens een vrije trap of corner krijgen dan wordt deze dramatisch slecht genomen. In de 27e minuut denken we dan toch de score te openen, maar de voorzet van Ismael Chibrani op Gideon Emanuels was de achterlijn al gepasseerd, dus de goal werd terecht afgekeurd. Verder bestaan de kansjes deze eerste helft uit een paar schoten van RKAVV en weten wij echt nul kansen te creëren, tenenkrommend om te zien.

 

In de 2e helft blijft Gideon Emanuels achter in de kleedkamer en vervangt Nathan Spaan hem. Ik ga er maar vanuit dat Gideon geblesseerd was, want de enige speler met snelheid en diepte in zijn spel wisselen komt op ons niet erg logisch over. Aan de andere kant had het hele elftal wel gewisseld kunnen worden. Leuk om dan achteraf te horen dat de organisatie achterin wel goed stond, maar daar koop je helemaal niets voor. Op deze manier gaan we in geen 100 jaar een doelpunt maken.

 

In de 51e minuut is het dan raak voor RKAVV. Job Verhagen krult de bal fraai achter de kansloze Menno Vink en zo kijken we weer eens tegen een achterstand aan. Maar dan in de 60e minuut zit het eens mee, een speler van RKAVV maakt hands en de scheids besluit een penalty te geven. Het was ook hands, maar er zijn ook genoeg scheidsrechters die hem hiervoor niet geven. En dan verwacht je dat Hugo Peeters of Mark den Hartogh deze strafschop gaat nemen. Nee, Ismael Chibrani eist de bal op, ik kreeg een beetje het Clarence Seedorf-gevoel over mij heen. En dan blijkt ook wat het probleem is in deze selectie. Een aanvoerder of technische staf moet bepalen wie de penalty’s neemt en gewoon ingrijpen in dit geval. Niets daarvan, we laten alles maar op zijn beloop. En Ismael Chibrani produceert een slap rollertje die gepakt wordt door de keeper van RKAVV. Ik neem het Ismael nog niets eens zo kwalijk, wel de “leiders” in/om het team, zij hadden hun verantwoordelijkheid moeten nemen.

 

Hoewel we tot deze penalty nog geen kans hadden weten te creëren knapt er nu definitief iets. Niet alleen in het veld overigens, ook op de tribune want het meest zwarte scenario komt nu op ons af. Kort na de gemiste penalty haalt RKAVV definitief de trekker over, Hamza Boukhari scoort de 0-2. Daarna mag Ismael Chibrani gaan douchen en komt Jeffrey O’Brien in het veld. Maar nog geen minuut later maakt Tom Waltman een grote blooper, trapt over de bal heen en is het wederom Hamza Boukhari die scoort. Dat uitgerekend Tom dit moet overkomen, altijd goed voor een minimaal een 7 en voorop gaand in de strijd. Maar ook dit is exemplarisch voor hoe het nu gaat bij ons. Waren er dan helemaal geen lichtpuntjes vandaag? Ik heb materiaalman Daan Polder al eens tot man of the match uitgeroepen, dat zegt genoeg. Persoonlijk vond ik Dyllan Ahinful wel redelijk spelen, Menno Vink had een paar goede reddingen, maar deze wedstrijd verdient geen man of the match, daarvoor was het te ver onder de maat allemaal.

 

Na afloop toch maar weer aansluiten voor de 3e helft in de kantine waar de meeste spelers ook binnendruppelden. Echter, trainer Joël Titaley was in geen velden op wegen te bekennen. Ik denk dat hij de witte zakdoekjes vreesde en met gierende banden gelijk huiswaarts gegaan is. Volgende week mogen we uit naar Groene Ster, de nummer 4 van de ranglijst. Wederom een lekker ritje van 178km naar het Limburgse Heerlen. Ik sla weer over, rij al jaren naar alle uithoeken van het land voor ons vlaggenschip, maar de lol is er een beetje af voor mij. Ik ga Radio M wel luisteren of zo.

 

Edwin Ebskamp

 

‘51 0-1 Job Verhagen

’66 0-2 Hamza Boukhari

’68 0-3 Hamza Boukhari

 

De Meern: Menno Vink, Richie Agyapong, Lejon Cats,  Mark den Hartogh, Tom Waltman, Dyllan Ahinful, Ismael Chibrani (’67 Jeffrey O’Brien), Gideon Emanuels (’46 Nathan Spaan), Randy Ababio, Anis Ziani, Hugo Peters

Geef een reactie