• U bent ingelogd als:

De Meern wint tegen CDW haar eerste thuiswedstrijd met 4 – 3.

Geplaatst in Wedstrijdverslagen
maandag 20 november 2017

Voor de eerste keer dit seizoen werd een thuiswedstrijd gewonnen. En dat na een week waarbij het resultaat van deze wedstrijd eigenlijk totaal ondergeschikt was aan de gevolgen van de gebeurtenissen van de dinsdagavond. Hoe verwerk je als team, spelers, trainers en iedereen daarom heen,  deze ervaringen, die je het liefst zo snel mogelijk weer zal willen vergeten maar bij velen nog wel een tijdje zullen blijven hangen. De eerste berichten over en van Lorenzo klinken naar omstandigheden goed. Hij krijgt nu een pacemaker en laten we hopen dat hij weer snel en goed herstelt. Donderdag heeft de groep onder deskundige begeleiding met elkaar gesproken en besloten om de wedstrijd van zaterdag te gaan spelen. En toch als je dan weer op het veld staat, zullen je gedachten weer even teruggaan naar die afgelopen dinsdagavond.

 

En dan nu het voetbal.

 

Het is een wedstrijd geworden die net als het weer verschillende gezichten had. Regen, zonneschijn, bewolking met wisselende windsterkten.De Meern start goed en krijgt al snel een aantal mogelijkheden. Tom’s inzet is nog te zwak, maar uit een vrije trap wordt eerst de paal geraakt en als CDW de bal dan niet kan wegwerken is het Remco, die in de 9 minuut de score opent. 1-0. In de twaalfde minuut nog een hele mooie opgezette aanval, maar daar blijft het dan bij. De Meern neemt gas terug of CDW wordt langzamerhand sterker en na bijna een half uur is het Ingmar de Wit die via een mooie kopbal CDW op 1-1 zet. CDW gaat gelijk op zoek naar de 1-2. En die valt vijf minuten later uit een corner. Deze wordt strak voor gebracht en onder druk van dezelfde Ingmar door Kwabena schitterend achter Martijn gekopt.

 

De Meern is weer wakker en twee minuten later is het weer 2-2. Een voorzet wordt eerst nog afgeslagen maar daarna met een mooie beheerste volley door Lars in het doel gebracht.

In de laatste minuut van de eerste helft komt De Meern weer op voorsprong. Sjors komt aan de rechterkant door en weet Tom te bereiken. Deze lijkt zelf te gaan scoren, maar als dit net niet lukt is het Jordy die toch de 3-2 maakt.

Na rust is het in het begin weer CDW die de overhand heeft. Met een mooie kopbal wordt bijna de gelijkmaker aangetekend. Dan krijgt Marijn Kroodsma van CDW van scheidsrechter Van der Laak direct rood na een actie van achteren. Het voetbal zakt dan wat in aan beide kanten. Er wordt gewisseld. Bob vervangt Christian.Het is dan toch CDW, die met 10 man, de stand op 3-3 zet. De rechtsback, Pim Plantinga, zet zelf een aanval in en werkt hoog en knap de bal langs Martijn. Vlak daarna zijn de spelersaantallen ook weer gelijk. 10-10. Jordy krijgt een goede kans, keeper Ibrahim redt, maar niet klemvast. Bob doet nog een laatste poging, waarbij hij ook de keeper raakt. Ook hier oordeelt de scheidsrechter direct rood.

 

De laatste fase van de wedstrijd is weer voor De Meern. Sjors is dichtbij met een fraaie kopbal maar zijn inzet wordt van de lijn gehaald. Vijf minuten voor tijd vervangt Jesse Remco. Jordy nog een kansje en ook Jesse schiet voorlangs.

Het is in de laatste minuten dat de winst toch binnen gesleept wordt met een goede hoge knal van Jesse. 4-3.

CDW verdiende wel een puntje. De Meern was vooral blij met de eerste thuisoverwinning.