• U bent ingelogd als:

De Meern weer met lege handen: HSC ‘21-VV De Meern 2-1

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Vandaag stond een lange reis naar Twente op het programma, om precies te zijn was Haaksbergen de plaats van bestemming waar de plaatselijk HSC ’21 speelt. De naam van de club verraadt de oprichtingsdatum, sinds 1921 speelt deze, van oorsprong katholieke, club in de groen witte kleuren van hun favoriete drankje: Grolsch! Want iedere andere biersoort is in het Twentse land als vloeken in de kerk. Dat blijkt al gelijk als ik na 142 km koersen de kantine inloop. De “lagere” elftallen hebben hun wedstrijden er opzitten en het middelpunt op iedere tafel is een krat bier, inderdaad van Grolsch….Aan alles merk je dat dit een club is waar saamhorigheid en sfeer een grote rol spelen. Tal van vrijwilligers zijn in de weer, de lootjes voor de loterij vinden gretig aftrek en waar wij het bij V.V. De Meern altijd hadden over “de ballen van Lamber” krijg je hier in Twents accent een verkoopverhaal waarom je toch echt de zelfgemaakte gehaktballen van tante Truus eens moet proberen. Nou, toevallig stond tante Truus zelf ook in de keuken en ik heb even overgeslagen…

 

Sportpark Groot Scholtenhagen is een fraai complex dat beschikt over 5 speelvelden. Het hoofdveld is een soort ministadion voorzien van een kunstgrasmat. Uitverkocht zal het hier niet vaak zijn, want met een capaciteit van 4500 toeschouwers zal hooguit een bezoek van FC Twente volle zalen trekken. Waar het voor onze oranjehemden allemaal nieuw is op dit niveau speelt HSC ’21 al heel wat jaartjes in de hoogste amateurklasse. Neemt niet weg dat (ook) HSC ’21 het seizoen matig begonnen is en met 4 puntjes ook in de onderste regionen staat. Hopelijk lukt het ons vandaag eindelijk de eerste punten te pakken. Dat dit heel hard nodig is dat is een understatement. De opstelling was voor ons toch wel enigszins verrassend. De meeste namen waren vertrouwd, maar dat Anis Ziani en Giovanni Nicolaas in de basis stonden hadden wij niet verwacht. Zo begon Zakaria op de bank en het was goed om te zijn dat ook Tom van der Linden en Lejon Cats na blessureleed en wat wedstrijdjes in het 2e ook weer bij de selectie zaten.

 

Op een iets later tijdstip dan wij normaal gesproken gewend zijn, zochten wij tegen half 3 een plekje in het zonnetje op de hoofdtribune. En met “wij” bedoel ik de 4 supporters van VV De Meern. Los van een aantal ouders/partners van spelers/trainer bestond onze aanhang vandaag uit Joop Zoutenbier, Ad de Lange, Laurens Zandbelt en ondergetekende. Dan maar wat harder schreeuwen vandaag…..en zolang we dat in plat Utreggggs doen verstaan ze ons toch niet hier. Als scheidsrechter Dröge heeft gefloten voor het begin van de wedstrijd duurt het 5 minuten voordat wij gelijk een fraaie kans krijgen. Hakan en Anis zetten een mooie 1-2 op, Hakan geeft de bal prima voor, maar Kesly kan de bal helaas niet in het doel werken. Hierna is het een lange tijd middenveldvoetbal en aftasten aan beide kanten, waarbij we al snel kunnen zien dat HSC ’21 een matig team is. Een beetje in lijn met EVV vorige week, dit zijn eigenlijk de ploegen waar je dit seizoen punten tegen moet pakken. Na een kwartier dan de eerste 2 kansen voor HSC, waarbij de lange nummer 9 van HSC Bas Postma (door de radioverslaggever achter ons op de tribune “wolkenkrabber” genoemd) net voorlangs schiet en even later na een fraaie aanval gelukkig voor ons over schiet. En dan de 19e minuut, we veroveren de bal op het middenveld, Giovanni Nicolaas geeft een mooie dieptebal op Kesly die fraai zijn tegenstander uitspeelt en heel knap de 0-1 binnen knalt. Een prachtige actie van hem met een voorsprong als beloning. Kesly was sowieso een plaag voor de defensie van HSC ’21 vandaag. HSC ’21 speelde de bal heel veel rond achterin en op het middenveld, waarbij wij loerden op een foutje. En die waren er regelmatig, als wij dan weer de bal hadden werd getracht Kesly zo snel mogelijk te bereiken. De verdedigers hadden zijn handen vol aan hem.

 

In de 35e minuut dan weer een spannend moment voor ons doel. Een mooie dieptepass op de spits van HSC ’21 brengt hem in zeer kansrijke positie voor Jordi, maar gelukkig voor ons faalt hij met zijn schot. Deze momenten zijn echter spaarzaam, met name Lennard van den Brink speelt daarin een belangrijke rol, de afgelopen weken vond ik hem sowieso al erg sterk spelen. In de 38e minuut krijgen we dan een vrije trap op rechts halverwege de helft van HSC ’21. Traditiegetrouw komt Hakan Yasar over van links om deze bal te nemen. De bal draait gevaarlijk voor het doel, maar gaat helaas net naast. Vlak voor rust dan wederom een prachtige actie van Kesly vanaf links. Hij stuurt een paar man het bos in en legt terug op Giovanni Nicolaas die hard uithaalt, helaas tegen het lichaam van een speler van HSC ’21. Net voor de thee dan nog 1 spannend moment voor ons doel na simpel balverlies van Rychto Lawalata, maar gelukkig weet de spits hier geen raad mee.

 

Na rust geen veranderingen in de opstelling van De Meern. En direct al de grootste kans van de wedstrijd tot dan toe voor Kesly. Hij wordt diep gestuurd, is sneller dan zijn tegenstander en kan alleen op de keeper af. Hij twijfelt te lang waardoor de verdediger kans ziet om terug te komen en met een mooie sliding deze hele grote kans onschadelijk weet te maken. Dan ontstaat er een fase waarin het allemaal wat minder wordt bij ons. HSC ’21 speelt aanvallender en het lukt ons niet om de bal langer dan 5 seconden in de ploeg te houden. Er ontstaan een aantal kansen op rij voor HSC ’21, maar of hij gaat naast of Jordi kan redding brengen. Echter, dit is wel een fase waarin we het erg moeilijk hebben. Aan de andere kant (letterlijk) krijgt Kesly het weer een keer op zijn heupen. Was direct na rust de grootste kans van de wedstrijd voor Kesly, deze kans in de 61e minuut overtreft de vorige….Een prachtige actie van hem, een paar man voorbij inclusief de keeper, maar dan…..In plaats van de bal simpel met rechts in het doel te schuiven draait hij weer naar zijn linkerbeen toe waardoor de verdediger kans heeft om terug te komen en deze megakans onschadelijk te maken. Een beetje tweebenigheid heeft zoveel voordelen, dit was hier een sprekend voorbeeld van. Even later een scrimmage voor ons doel, waarbij de bal er gelukkig net niet in gaat. Maar we krijgen de bal niet weg uit ons eigen strafschopgebied en uiteindelijk maakt Hakan Yasar een overtreding binnen de 16 meter en besluit de scheidsrechter een penalty te geven. Voor ons gevoel veel te streng gestraft, maar wellicht een optelsom van 2 eerdere momenten waar ook een penalty geclaimd werd door HSC ’21. Feit is dat Bas ter Hogt achter de bal gaat staan en de strafschop feilloos binnen schiet, we staan weer gelijk.

 

Bij ons lijken er een aantal spelers doorheen te zitten, wellicht zat de wedstrijd van donderdag tegen PEC  Zwolle nog in de benen. We hebben het erg moeilijk en HSC ’21 ruikt kansen om de wedstrijd in hun voordeel te beslissen. In de 75e minuut maakt Giovanni Nicolaas plaats voor Lejon Cats. Hierdoor schuift Hakan Yasar door naar het middenveld. Kort na deze wissel een erg vervelend moment. 2 spelers van HSC ’21 klimmen in de lucht voor een kopduel en komen keihard met elkaar in botsing. De klap was op de tribune te horen, iedereen hield zijn adem in. Eén speler van HSC ’21 blijft direct bewusteloos op het veld liggen en wordt zo snel mogelijk in een stabiele zijligging gelegd. Tal van mensen ontfermen zich over hem waarna hij even later op een brancard wordt afgevoerd. Hopelijk valt de schade mee voor hem. Na een vertraging van een minuut of 7 wordt de wedstrijd weer hervat. HSC ’21 speelt aanvallender dan wij en gaat duidelijk voor winst. Trainer Joël Titaley besluit in te grijpen en haalt Hakan Yasar en Rychto Lawalata naar de kant. In hun plaats komen Tom van der Linden en Zakaria El Bennay in het veld. Wij zijn blij te zien dat we hiermee wat aanvallender gaan spelen nu, waarbij Kesly wel terug zakt naar het middenveld. Helaas lukt het ons niet om onder de druk van HSC ’21 vandaan te komen. Er is verschillende keren “paniek” in ons strafschopgebied en het is super spannend. Wij krijgen nog 1 kansje als een vrije trap vanaf links op de pantoffel van Rick Hauwert valt. Met deze ballen moet je geluk hebben, dat had Rick niet, want de bal vliegt hoog over. We zitten inmiddels in de 95e minuut en HSC ’21 mag nog een ingooi nemen links voorin. De bal wordt ver ingegooid, goed doorgekopt en uiteindelijk ingekopt door Tom ter Hogt. Nee he, diep in blessuretijd en dan krijg je alsnog een treffer om je oren. Als scheidsrechter Dröge dan kort daarna affluit storten onze Merenezen dan ook teleurgesteld ter aarde. Wat een deceptie en enorme tegenvaller dit zeg. Wij druipen teleurgesteld Sportpark Groot Scholtenhagen af en besluiten de flesjes Grolsch maar aan het Twentse publiek te laten.

 

En zo staan wij ook na vandaag nog op 0 punten, terwijl er echt meer in had gezeten. We hadden vandaag wellicht niet de meeste kansen, maar wel de grootste. Het is met name erg zuur voor Kelsy den Haag, hij was een plaag voor de verdediging van HSC ’21, werkte zich een slag in de rondte, maakte een prachtige eerste goal, maar had het duel in het slot kunnen en moeten gooien met een aantal grote kansen. Maar goed, ik kan mijn woorden van vorige week herhalen….uithuilen en opnieuw beginnen. Iedere wedstrijd is voor ons belangrijk om van die hatelijke 0 af te komen, maar de komende wedstrijd om 14.00 uur thuis tegen Quick ’20 is echt cruciaal. Bij winst komen we niet alleen van de 0 punten af, maar ook van de laatste plaats. Immers, Quick ’20 staat 1 plaatsje boven ons op 2 punten.

 

Edwin Ebskamp

 

’19 0-1 Kesly den Haag

’66 1-1 Bas ter Hogt

’90 2-1 Tom ter Hogt

 

De Meern: Jordi Haneveld, Rick Hauwert, Rychto Lawalata (’84 Zakaria El Bennay), Steve Blokland,  Mark den Hartogh, Hakan Yasar (’84 Tom van der Linden), Lennard van den Brink, Anis Ziani, Tom Waltman, Giovanni Nicolaas (’75 Lejon Cats), Kesly den Haag