• U bent ingelogd als:

De Meern weer hard onderuit

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Zondag 9 december was de dag waarop wij moesten aantreden tegen IFC uit Hendrik-Ido-Ambacht. Een voor mij onbekende club die de 8e plaats op onze ranglijst innam voor aanvang van de wedstrijd. IFC staat voor Ido’s Football Club, wie dat verzonnen heeft…..en is een samensmelting van kleine clubjes als HIVV, OVV en SDW. IFC speelt inmiddels voor het 3e seizoen op rij in de hoofdklasse. De bekendste naam bij IFC is trainer Virgil Breetveld, voormalig speler van Feyenoord, Dordrecht en Excelsior. Opmerkelijk is dat hij zowel de zaterdag- als zondagselectie traint. Waar vorige week tegen Halsteren vrijwel alle spelers een verleden hadden bij (de jeugd van) een BVO zijn dit vooral spelers van de eigen club of uit de omgeving.

 

Wij hadden weer een hectische week achter de rug. Allereerst was er een dramatische oefenwedstrijd tegen Victoria, deze zaterdagclub staat stijf onderaan in de 1e klasse, maar blies onze zondagtak wel even met 5-0 van het veld af dinsdagavond, waarbij overigens 7 spelers van ons niet “konden” spelen…. Daarnaast werd het besluit genomen dat ook Youssef EL Hammouchi niet meer welkom was in de zondagselectie. Wat dat betreft komen Hans de Wit en Jeroen Hoefste niet bepaald in een gespreid bedje terecht en is het alle hens aan dek, maar dat wisten ze van tevoren. Vandaag was Lejon Cats na ziekte weer terug in de basis en begon Serkan Yasar op de bank.

 

Als scheidsrechter Robin Vereijken om 14.00 uur fluit voor het begin van de wedstrijd heeft de overvloedige regen van die ochtend plaatsgemaakt voor de zon. De harde westenwind blaast nog wel over het veld en zal zeker invloed hebben op het spel vandaag. Het begin van de wedstrijd kenmerkt zich door aftasten, waarbij IFC het meeste balbezit heeft. Na een paar minuten lijkt IFC hands te maken in het strafschopgebied, maar de scheids ziet er niets in. Even later maakt Anis Ziani een harde overtreding waarbij scheidsrechter Vereijken hem spaart en geen geel geeft. En dan uit het niets ligt de bal na 9 minuten bij ons in het netje. De bal wordt kinderlijk eenvoudig over onze verdediging gelegd en aanvoerder Danny Slingerland kan de bal simpel langs keeper Joey Swanink schuiven. En zo lopen we alweer snel achter de feiten aan en staan we wederom achter. Deze doelpuntenmaker speelt overigens al 12 jaar onafgebroken in het 1e van IFC, volgens mij moeten wij terug naar de tijd van Gert Heemskerk voor dit soort statistieken bij ons eerste.

 

Ondanks deze tegenslag weten wij onze rug te rechten en pakken we de draad weer op. In de 13e minuut heeft Randy Ababio een prachtige pass op Hugo Peters in huis, maar die verprutst dit. Daarna krijgt Hugo Peters een vrije schietkans, hij had de bal ook nog even aan kunnen nemen, maar hij schiet een meter of 10 naast. Dit zijn weer voorbeelden van echt grote kansen die we krijgen. Even later is het de sterk spelende Jerremy Haarmans die een prachtige steekbal geeft op Hugo, maar de keeper is net op tijd zijn doel uit. Aan de andere kant wordt Lejon Cats er in de 26e minuut finaal uitgelopen en trekt aan de noodrem ten koste van een gele kaart. Een kwartier voor rust is het Dyllan Ahinful die met zijn rug naar het doel alle vrijheid krijgt. Maar in plaats van doordraaien richting keeper kiest hij ervoor de bal terug te leggen op Hugo Peters die een slap schuivertje produceert.

 

Achterin bij ons vecht Richie Agyapong felle duels uit met Joey Grootenboer van IFC. Deze nummer 21 zou bij de Weight Watchers niet misstaan, maar is niet van de bal te krijgen. Richie heeft dan ook veel overtredingen nodig om hem af te stoppen en zit inmiddels dicht tegen geel aan. In de 36e minuut krijgt IFC een vrije trap op zo’n 18 meter van ons doel met wind mee…Deze wordt prachtig genomen, maar de redding van Joey Swanink is al even fraai en de bal kan gelukkig tot corner verwerkt worden. Hieruit vliegt een kopbal net over het doel. Vlak voor rust heeft Jerremy Haarmans dan nog een fraaie rush in huis, maar helaas is zijn voorzet onder de maat. En zo gaan we rusten met een 1-0 achterstand, waarbij de conclusie is dat IFC een matige ploeg is waar er voor ons veel meer inzit. De eindpass van ons is echter vaak slordig en als we dan een kans krijgen weten wij er, zoals het hele seizoen al, geen raad mee.

 

De erg ongelukkig spelende Nathan Spaan mag na de rust in de kleedkamer achterblijven en Serkan Yasar vervangt hem. Serkan begint echter ook ongelukkig, 3 keer balverlies in korte tijd. Serkan vind ik het voorbeeld van een voetballer waar veel meer inzit. Hij heeft weliswaar niet zoveel talent als zijn broer Gohkan, maar aan alles kun je zien dat hij veel beter kan voetballen dan hij tot nu toe heeft laten zien. Maar ja, dat is iets ongrijpbaars, want hoe kun je dit eruit laten komen. Waar je de 1e helft het gevoel hebt dat er veel meer inzit, geldt dit gek genoeg niet voor de 2e helft. Ook op de mager bezette tribune groeit de irritatie, met name over de circusacts van Randy Ababio en Dyllan Ahinful. Dat deze spelers een goede techniek hebben staat buiten kijf, maar deze moet je functioneel gebruiken en pirouettes, flikflaks en handstandoverslags lekker overlaten aan een gymnastiekvereniging. Ik denk persoonlijk dat Dyllan Ahinful in potentie onze beste voetballer is, maar hij moet vooral veel slimmer gaan spelen en die trukendoos beter doseren.

 

In de 58e minuut komen we goed weg als Mark den Hartogh een voorzet vanaf rechts toelaat en Jerremy Haagmans uitgekapt wordt door zijn tegenstander. Maar het schot gaat gelukkig naast. Inmiddels groeit ook de irritatie in het veld en zijn er af en toe kleine opstootjes. 2 keer is Hugo Peters hierbij betrokken en bij de 2e keer levert hem dit in de 61e minuut een gele kaart op. Enkele minuten later kan Hugo gaan douchen en komt Solace Osarugue Uyi-olaye voor hem in het veld. En in de 67e minuut valt dan definitief het doek voor ons als de eerder genoemde Joey Grootenboer geheel vrijstaand de 0-2 kan binnenschuiven langs de kansloze Joey Swanink. Kort daarna redt Richie Agyapong een bal van de doellijn na een stiftje over Joey heen. In de 72e minuut vervangt Alain de Koter Randy Ababio die geïrriteerd aan de andere kant van het veld richting kleedkamer gaat. 1 minuut daarna wordt er nog extra zout in de wonden gestrooid als Joey Grootenboer de 0-3 aantekent na ontzettend geklungel in onze verdediging.

 

Kort voor tijd is er dan weer een opstootje, waarbij Richie Agyapong betrokken is en ook geel krijgt. Scheidsrechter Robin Vereijken moest vandaag veel kaarten trekken, maar volgens mij waren ze allemaal terecht. Aan de scheids lag het vandaag niet in ieder geval. In blessuretijd dan nog een kans voor Serkan Yasar, maar hij raakt de bal verkeerd. En als je denkt dat er afgefloten gaat worden loopt Solace tegen zijn 2e gele kaart aan. Zo dom, dan speel je maar een klein half uurtje mee en dan lukt het je om 2 gele kaarten te pakken waarbij de 2e diep in blessuretijd is met een 3-0 achterstand. We zijn blij als er uiteindelijk afgefloten wordt en de lijdensweg van vandaag voorbij is. Hoewel, de wedstrijd wordt nog even eenzijdig door ons team vervolgd in de kleedkamer waarbij ego’s en korte lontjes hoogtij vieren.

 

Uiteindelijk gaat het om punten halen, maar de eerste opdracht voor Hans de Wit en Jeroen Hoefste was de sfeer verbeteren en de neuzen dezelfde kant op te krijgen. Mede hiervoor was er na afloop een Chinees buffet geregeld, maar of dit “verplichte nummertje” dan door het team gewaardeerd wordt vraag ik mij wel af. Wat dat betreft denk ik dat de laatste wedstrijd voor de winterstop (volgende week om 14 uur uit tegen Alphense Boys) nog even “uitgezongen” moet worden en er na de winterstop een frisse start gemaakt moet worden. De discipline zal in ieder geval aangehaald moeten worden, want een kop vanochtend in het AD met de tekst “Anarchie bij De Meern” wordt je niet blij van. Ik had in dit verslag veel meer voorbeelden staan dan er overgebleven zijn, maar heb het maar weer verwijderd. Wil niet nog meer vuile was buitenhangen. Voor mij gevoel zijn Jeroen en Hans de juiste mensen op de juiste plek op dit moment, genoeg voetbalverstand en overwicht, maar dan moet de groep wel mee willen werken. Wat dat betreft hoop ik dat de groep eens kritisch in de spiegel gaat kijken en deze mannen de kans geeft er wat van te maken.

 

Edwin Ebskamp

’9 0-1 Danny Slingerland

’67 0-2 Joey Grootenboer

’73 0-3 Joey Grootenboer

De Meern: Joey Swanink, Richie Agyapong, Jerremy Haarmans,  Lejon Cats, Mark den Hartogh, Anis Ziani, Tom Waltman, Hugo Peters (’64 Solace Osarugue Uyi-olaye), Nathan Spaan (’46 Serkan Yasar), Dyllan AhinfulRandy Ababio (’72 Alain de Koter)

Geef een reactie