• U bent ingelogd als:

De Meern wederom met lege handen

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Vandaag gingen wij op bezoek bij een club met een rijke historie. Baronie uit Breda heeft lange tijd in het betaalde voetbal gespeeld. Kort nadat in 1954 het profvoetbal werd ingevoerd in Nederland startte Baronie in de 2e divisie, zij wisten maar liefst 14 jaar betaald voetbal te spelen. Na een sanering door de KNVB in 1971 werd Baronie geslachtofferd en bivakkeerden zij veelal in de hoofdklasse met als uitschieters 1997 en 2001 waarin zij het Algemeen Kampioenschap voor Amateurs wisten binnen te halen. Wij waren dus gewaarschuwd….

 

Voor de wedstrijd stond Baronie 5e met 10 punten en hadden zij vorige week dure punten verspeeld tegen Halsteren. Echter, wij verspelen iedere week dure punten en niet zo zuinig ook. Het is dat wij Papendorp nog in de poule hebben, want anders stonden wij stijf onderaan met een dramatisch doelsaldo van 2 voor en 12 tegen. Maar op deze zonnige zondag dus nieuwe ronde nieuwe kansen. Vandaag was de Singelloop in Breda, dit verklaart waarschijnlijk de erg lage toeschouwersaantallen (Laurens Zandbelt telde er eigenhandig 71, waarvan 9 van De Meern). Toch heb je een beetje het gevoel van vergane glorie bij deze club, maar dat zag je niet terug in de wedstrijd.

 

In onze opstelling 10 namen die gelijk waren aan vorige week. Alleen stond Alain de Koter vandaag in de basis en was Randy Ababio er niet bij. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt op het kunstgrasveld in Breda en krijgen we het gelijk even warm als Youssef El Hammouchi een hele slechte inspeelpass heeft en Baronie de eerste kans krijgt, maar gelukkig kan deze tot corner verwerkt worden. Kort daarna een mooie aanval van ons waarbij Solace Osarugue Uyi-olaye in een scrimmage met de keeper bijna doel kan treffen. Gelijk daarna een corner voor ons, deze wordt prima voorgezet waarbij Mark den Hartogh een vrije kopkans heeft. Hij mist de bal echter totaal waardoor deze grote kans verloren gaat.

 

En dan breekt de fase van slechte inspeelpasses aan. Youssef El Hammouchi had na 2 minuten al het slechte voorbeeld gegeven, maar er zijn er nog meer die er wat van kunnen…Ongelofelijk hoe we het ons zelf moeilijk kunnen maken door de meest simpele ballen zo in te leveren bij de tegenstander, eerst is het Dyllan Ahinful, daarna Lejon Cats, dan weer Alain de Koter….continu maken we het onszelf zo moeilijk! In de 8e minuut valt dan de 1-0. Richie Agyapong wordt uitgespeeld en Moustafa Mohammed schiet raak. En zo lopen we alweer snel achter de feiten aan.

 

Na de tegengoal krijgen we weinig meer voor elkaar. Na 15 minuten spelen dan een goede actie van Alain de Koter die zich goed vrijspeelt. Maar de bal die hij daarna huizenhoog overschiet zijn ze nu nog aan het zoeken denk ik. 5 minuten later weer een prima actie van Alain, zijn harde pegel met links is nu veel beter, maar belandt helaas in het zijnet. Kort daarna probeert Hugo Peters een artistiek hoogstandje, maar dat kan hij beter in de slaapkamer proberen. Een blessure is het gevolg en hij moet zich even later laten vervangen door Nathan Spaan. Voor deze wissel staat het echter al 2-0. Alain de Koter speelt een simpele inspeelbal zo in de voeten van de tegenstander, deze stuurt direct Jason Tjien-Fooh diep die simpel Menno Vink omspeelt en de 2-0 binnenschuift.

 

Het is weer armoe troef bij ons, Baronie heeft een aantal kansen op de 3-0 bij kopballen uit corners. Na 33 minuten spelen wordt een prachtig schot van Baronie prima gered door Menno Vink. Uiteindelijk zijn we 35 minuten verder als wij weer van ons doen spreken. Hierbij heeft Anis Ziani een prachtige actie over links in huis, de bal komt voor de voeten van Alain de Koter, maar zijn schot gaat mis. Even later komt de bal in het strafschopgebied van Baronie en geven wij 4 keer een tikkie breed terwijl we 4 keer de kans hadden om op het doel te schieten. We durven niet en zijn niet meedogenloos genoeg. De onderlinge irritaties in het veld lopen ook op, met name Alain de Koter is alleen maar aan het lullen en mopperen op vooral zijn medespelers en dit helpt niet. Ik ben gecharmeerd van zijn voetbalkwaliteiten, maar als hij zijn energie wat minder in het gemopper en wat meer in zijn acties zou leggen dan zou dat beter zijn.

 

Kort voor rust dan nog een momentje voor ons. Solace Osarugue Uyi-olaye maakt het de laatste man van Baronie lastig die met een uiterste inspanning terug wil spelen op zijn keeper. Hij doet dit echter veel te hard, maar de keeper van Baronie kan nog knap met zijn voet wegwerken. In de tegenaanval kan een speler van Baronie op Menno Vink af waarbij Menno hem onreglementair lijkt af te stoppen. Iedereen dacht aan een penalty, maar scheidsrechter Kok gelukkig niet. En zo lijken we met een meer dan terechte 2-0 achterstand te gaan rusten…..of toch niet, in de 45e minuut nog een pegel van Jorik Mijnhijmer die in de rechter bovenhoek verdwijnt. Nu gaan we echt de rust in, met een 3-0 achterstand maar liefst en daar valt weinig op af te dingen.

 

Ik vermoed dat het aardig gedonderd heeft in de rust in de kleedkamer van De Meern, want de eerste helft was van een belabberd niveau. Lejon Cats is in de 2e helft geblesseerd achtergebleven in de kleedkamer, zijn vervanger was Jerremy Haarmans. Ik ken(de) Jerremy niet, maar vond hem wel aardig invallen, één van de weinig lichtpuntjes vandaag.

 

De 2e helft is 4 minuten oud als Nathan Spaan een prachtige actie in huis heeft. Zijn voorzet op Alain de Koter is perfect, maar deze faalt jammerlijk. Tegelijkertijd levert hem dit een blessure op waarbij iedereen dacht dat hij niet verder kon. Ik vermoed ook de technische staf, want hij wordt gewisseld voor Ismael Chibrani, maar Alain lijkt het daar toch totaal niet mee eens te zijn. Dus met veel misbaar vertrekt Alain richting kleedkamer. Ismael Chibrani zou ongelukkig invallen en daarmee druk ik mij nog voorzichtig uit. Balverlies aan de lopende band en als een medespeler dan een keer iets zegt volgt een tirade aan zijn adres waar de honden geen brood van lusten. Nee, meerdere spelers bij ons moeten eens stoppen met dat gemopper en heel kritisch in de spiegel gaan kijken.

 

Net zoals in de 1e helft is ook de passing in de 2e helft heel erg slecht en het is echt zoeken naar lichtpuntjes. Laat ik dan toch Anis Ziani even noemen die als enige een dikke voldoende haalde, hij speelde prima. In de 63e minuut heeft Nathan Spaan een mooie actie in huis, maar helaas is zijn schot niet goed. 10 minuten later een heel hard schot van Baronie die Menno Vink nog net over kan tikken. Kort daarna lijkt Baronie hands te maken in eigen strafschopgebied, maar scheidsrechter Kok ziet er geen penalty in. 8 minuten voor tijd krijgt Baronie een vrije trap op een mooie plek 18 meter van ons doel. En daarbij komen we goed weg, de vrije trap wordt prima genomen en wij worden gered door de lat. En dat was het dan wel voor deze 7e oktober, we kunnen weer huiswaarts richting De Meern, wederom zonder punten in de tas.

 

Volgende week krijgen wij Nuenen op bezoek, zij verloren gisteren met 1-0 thuis tegen Gemert. Nuenen staat op de 6e plaats met 10 punten.

 

Edwin Ebskamp

 

08′ 1-0 Moustafa Mohammed

20′ 2-0 Jason Tjien-Fooh

45′ 3-0 Jorik Mijnhijmer

 

De Meern: Menno Vink, Youssef El Hammouchi, Richie Agyapong, Lejon Cats (’46 Jerremy Haarmans),  Mark den Hartogh, Anis Ziani, Tom Waltman, Hugo Peters (’38 Nathan Spaan), Dyllan Ahinful, Alain de Koter (’48 Ismael Chibrani), Solace Osarugue Uyi-olaye

Geef een reactie