• U bent ingelogd als:

De Meern verslaat titelkandidaat Jong Vitesse

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

In een meeslepend gevecht tegen Jong Vitesse heeft De Meern een zwaarbevochten overwinning behaald. Na een half uur spelen bracht Jordy Stins De Meern op voorsprong met de enige treffer van de wedstrijd. In het restant hoefde de colletieve verdediging onder de druk van Jong Vitesse slechts een paar kansen weg te geven, maar het lukte Arnhemmers niet om uitblinker-doelman Swanink te verschalken. De Meern kreeg in de spaarzame counters via Tom Waltman en invaller Giovanni Nicolaas ook nog de kans om de voorsprong te verdubbelen. Het bleef echter bij 1-0 en de verrassing was compleet. 

 

Jong Vitesse was op volle oorlogsterkte naar De Meern afgereisd en stak vandaag de titelaspiraties niet onder stoelen of banken. Na een onrustige openingsfase nam Jong Vitesse het initiatief zonder echt grote kansen te creeeren. Wel moest Swanink alert reageren op een vrije kopkans van Vitesse. Maar naar mate de wedstrijd vorderde, kwam De Meern er af en toe gevaarlijk uit. Zo ook na een half uur: Via Zakaria El Bennay kwam de bal bij Lejon Cats, die met een puntgave voorzet Jordy Stins in staat stelde om De Meern op voorsprong te brengen: 1-0.

 

Na rust kwam Vitesse zoals verwacht furieus uit de startblokken en zette de verdediging van De Meern onder zware druk. In het eerste kwartier resulteerde dat in kansen voor Buitink en van Dijk, maar zij waren niet in staat de bal achter Swanink te krijgen. In een van de spaarzame tegenaanvallen miste Jordy Stins nog een mogelijkheid om de marge te verdubbelen. De druk van Vitesse bleef hoog en De Meern verweerde zich vol overtuiging met hard werken en gediscliplineerd verdedigen. Een kwartier voor tijd had Tom Waltman met een kopbal een kans op de tweede treffer, maar het bleef spannend tot het eind. In de hectische blessuretijd kreeg Joris Klein Holte van Jong Vitesse nog zijn tweede gele kaart en had Nicolas Agrafiotis de gelijkmaker op de schoen, maar zijn schot ging over het doel. Tot grote opluchting van het publiek floot scheidsrechter Vos af en konden de 3 punten worden bijgeschreven.

 

Door de uitslag staat De Meern op de 15de plaats. Met nog 13 wedstrijden te gaan slechts 1 punt achter de begeerlijke 14de plaats die recht geeft op rechtstreekse handhaving. De volgende wedstrijd is de uitwedstrijd tegen EVV dat slechts 5 punten meer heeft.

 

30’ 1-0 Jordy Stins

 

De Meern: Joey Swanink, Steve Blokland, Richie Agyapong, Sven van Doorn, Mark den Hartogh, Lejon Cats, Lennard van den Brink, Tom Waltman, Kesly den Haag (85′ Serkan Yasar),  Zakaria El Bennay (62′ Giovanni Nicolaas), Jordy Stins (76′ Anis Ziani)