• U bent ingelogd als:

De Meern verliest tegen Groene Ster

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Vandaag waren wij gastheer van Groene Ster uit Heerlen, de nummer 4 van de ranglijst. Uit hadden wij met 4-1 verloren en na het verlies vorige wedstrijd tegen Leonidas moest het tij bij ons weer gekeerd worden. In Heerlen laten ze de centen aardig rollen als je kijkt naar het spelerspotentieel dat deze ploeg herbergt. Bekendste exponent hiervan is Nathan Rutjes, cultheld met zijn lange haren en oud-speler van Sparta, MVV en Roda JC. In 2016 werd hij nog uitgeroepen tot “maatschappelijk speler van de eredivisie” hetgeen in na afloop van de wedstrijd zelf nog even kon ervaren….

 

Dylan Zwartjes, vanwege zijn grijze haren een look-a-like van Sergio Agüero heeft zijn historie bij Jong Roda JC en was achteraf voor mij één van de beste verdedigers die ik dit seizoen heb zien spelen. Cem Unal is een hele goede aanvaller, Belgische voetballer van Turkse komaf die oa gespeeld heeft bij Roda JC en MVV. Verdediger Danny Stassar heeft ook een verleden bij Roda JC, Jorrit Ritzen bij MVV, keeper Job van de Walle bij Fortuna Sittard etc. Kortom, we konden onze borst natmaken tegen deze ervaren ploeg.

 

Wij hadden nauwelijks personele problemen, Tom Waltman was weer terug na zijn schorsing, alleen Jeremy Haagmans was nog geblesseerd. Dit betekende wederom dat Sven Jansen in de basis zou starten, respect voor deze youngster, vrijwel wekelijks speelt hij een hele wedstrijd bij O19-1 om een dag later nog een hele wedstrijd bij zondag 1 te spelen. En daarna gaat hij dan nog even op zondagavond een zakcentje verdienen bij de plaatselijke Dirk van de Broek.

 

In een lekker voorjaarszonnetje gaan we er eens goed voor zitten op de redelijk gevulde tribune. Om 14.00 uur wordt er gestart met een indrukwekkende minuut stilte waarna scheidsrechter Dominique Prick fluit voor het begin van de wedstrijd. Al snel wordt duidelijk dat Groene Ster inderdaad een hele goede ploeg is en hier voor 3 punten komt. We hebben niets te vertellen en na 6 minuten ligt de bal al in ons netje. Een voorzet vanaf links kan vogeltje vrij worden ingekopt door Cem Unal. Daar staat onze verdediging wel heel erg te blunderen. Kort daarna weer een grote kans voor Groene Ster, maar deze inzet gaat gelukkig naast.

 

In de 10e minuut krijgt Groene Ster een corner en tot onze grote ontsteltenis is het wederom Cem Unal die geheel vrijstaand in kan koppen. Waar is onze organisatie? Er klopt echt helemaal niets van achterin en als dit zo doorgaat wordt het een monsterscore. Ondertussen krijgt de zeer zwak spelende Richie Agyapong een gele kaart, kort daarna Anis Ziani ook. Na bijna een half uur spelen eindigt een aanval van Groene Ster met een bal op de lat en is het wachten op de 0-3. En die volgt al snel, 3 keer raden…..wederom een kopbal van Cem Unal. Wat een dramapot is dit zeg.

 

We worden in deze fase helemaal zoek gespeeld, waarbij wij af en toe naar de overkant kijken of er al ingegrepen gaat worden. Maar daar ziet het nog niet naar uit. Kort voor rust lijkt het dan nog 0-4 te worden, maar Nathan Rutjes staat gelukkig buitenspel. En kort daarna wederom een bal op de lat van Groene Ster. Kort voor rust dan eindelijk nog een aardige aanval van ons waarbij Serkan Yasar overschiet, maar dat we met slechts 0-3 de rust halen mag een wonder heten. Er zal heel wat moeten veranderen de 2e helft als we er nog iets van willen maken.

 

Groot is onze verbazing als blijkt dat onze technische staf na rust dezelfde 11 namen het veld instuurt als de 1e helft. Als je zo’n 1e helft speelt met een aantal spelers die echt geen pepernoot raken en de organisatie achterin zo slecht is dan moet je ingrijpen lijkt mij. Uiteindelijk zou het tot aan de 62e minuut duren voordat er een dubbele wissel doorgevoerd zou worden. Neemt niet weg dat we de 2e helft wat beter voor de dag komen, het gevaarlijkste is echter wederom Groene Ster die via een redding van Joey Swanink in de 58e minuut wederom de lat raakt.

 

Als in de 62e minuut dan eindelijk Bob Prins en Randy Ababio in het veld komen voor Alain de Koter en Anis Ziani verandert er iets…..en dat is niet voor het eerst dit seizoen. Als Bob zijn opwachting maakt weet je in ieder geval dat er voorin wat meer oorlog ontstaat, zo ook vandaag. Het eerste echte wapenfeit van onze kant komt van Gideon Emanuels die een corner in 1 keer op de lat van Groene Ster weet te werken. Hierna blijven wij druk houden en zijn de betere ploeg waarbij de counter van Groene Ster gevaarlijk blijft.

 

Gezien de voorsprong van 3-0 mag Nathan Rutjes vast beginnen zijn lange haren te wassen en gelooft men het wel bij Groene Ster. Maar wij geven nog even gas bij en de beloning valt in de 69e minuut als Serkan Yasar de 3-1 scoort. Vlak daarna kopt Mark den Hartogh net over, wij zijn echt veel beter dan Groene Ster nu en het is wachten op de 3-2. Eerst heeft Bob Prins een prachtige actie in huis, maar gaat zijn inzet nog net over. Echter, in de 82e minuut heeft hij wederom een prachtige actie in huis en nu valt de bal wel goed. Daar is de aansluitingstreffer en kunnen we op jacht naar de gelijkmaker. Ongelofelijk hoe een wedstrijd kan kantelen.

 

We spelen nu alles of niets en dat biedt ook ruimte voor Groene Ster om te counteren. Zo valt in de 90e minuut een inzet van Groene Ster net naast de goede kant van de paal voor ons. In blessuretijd krijgen we dan nog een corner die helaas heel slecht genomen wordt door Gideon Emanuels en zo wordt de wedstrijd dan afgesloten met een 2-3 verlies.

 

Na afloop is het gevoel dubbel, het contrast tussen de 1e en 2e helft was zo groot, dat moet eigenlijk niet kunnen en is onverklaarbaar. Wat hoop biedt is dat wij niet opgeven en ondanks een grote achterstand geloof blijven houden. En dit geloof zullen we de komende wedstrijden nog hard nodig hebben. Maar we moeten weer even geduld hebben, want volgende week spelen wij weer niet. Op zaterdagavond 6 april om 19.30 uur (!) spelen wij uit tegen RKAVV dat gisteren gelijk wist te spelen bij koploper Baronie.