• U bent ingelogd als:

De Meern verliest in Naaldwijk: Westlandia-VV De Meern 2-1

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Vandaag stond de wedstrijd tegen Westlandia op het programma. Een zogenaamde 6-puntenwedstrijd, immers Westlandia stond slechts 1 puntje onder ons en de winnaar vandaag zou aansluiting vinden bij de middenmoot waarbij de verliezer naar onderen moest blijven kijken. Helaas had koploper UNA onze mooie reeks wedstrijden zonder verlies vorige week doorbroken. Voor deze uitdaging stonden wij vandaag ook, Westlandia was al 4 wedstrijden op rij ongeslagen.

 

Westlandia is een bekende club voor ons, we waren al vaker op bezoek geweest bij het mooie complex aan de Hoge Bomen in Naaldwijk. Met als achterland het Westland met zijn kassen was aan geld geen gebrek zo te zien. De reclameborden staan hier 3 hoog om het hele veld heen, de sponsorcommissie moet hier goede zaken doen. Dat zal ook wel moeten, want Westlandia kent een aantal krachten die echt niet voor een AA-tje en een gevulde koek komen spelen en trainen. Zo  hebben zowel keeper Edgar Leerdam, Ramon Ripson als Patrick Batist een historie bij (Jong)  ADO Den Haag. Heeft Adnan Bajic een historie bij FC Dordrecht en RKC Waalwijk, Brandon Tichem bij Jong Feyenoord en Jong NAC.  Trainer Edwin Grünholz is vooral bekend als zaalvoetballer uit het Nederlands elftal, maar heeft daarnaast gespeeld bij ADO Den Haag, RBC en Roda JC en assistent coach Mourad Mghizrat speelde o.a. Bij Sparta, FC Den Bosch en Willem II en heeft zelfs een heuse interland voor het nationale team van Marokko achter zijn naam staan. Kortom, hier zal nog wel eens een gevulde envelop overhandigd moeten worden door Komkommerkwekerij Het Groene Goud. Met routinier en aanvoerder Marko van der Knaap (38 jaar!) als kapitein moesten wij het vandaag met ons jonge talentvolle  team opnemen tegen een ploeg waar wij het traditioneel moeilijk mee hebben. Steve Blokland staat weer in de basis na zijn blessure en ook Rick Hauwert en Hakan Yasar zijn weer fit genoeg om op de bank te beginnen.

 

De wedstrijd vandaag stond onder leiding van de slechts 23-jarige scheidsrechter Nagtegaal en hem kennen we allemaal…..Enige tijd geleden was hij wereldnieuws in Nederland door in de bekerwedstrijd Lisse tegen Hoek de penalty’s te laten nemen volgens het zogenaamde ABBA-principe. En dat mocht niet….rechtszaken waren het gevolg, met als uiteindelijk resultaat dat de penalty’s over moesten worden genomen en Hoek als winnaar uit de bus kwam. Of hij sindsdien onder curatele staat weet ik niet, maar feit was dat Floor Baas, een bekend oud topscheidsrechter uit onze regio, namens de KNVB aanwezig was om te rapporteren. Achteraf kunnen we stellen dat scheidsrechter Nagtegaal een uitstekende 1e helft floot en een matige 2e helft.

 

Als om 14 uur wordt afgetrapt voor de wedstrijd zit/staat het goed vol in Naaldwijk. Wij zijn jaloers op deze toeschouwersaantallen, maar ondanks de minderheid (13 man/vrouw van De Meern) staan wij verbaal ons mannetje. De eerste 2 kansen zijn voor ons, na 5 minuten spelen kan Giovanni Nicolaas uithalen, maar wordt zijn schot helaas geblokt. Even later wordt Kesly den Haag flink onderuit gehaald en mogen wij een vrije trap nemen op 18 meter van het doel, maar de keeper kan redding brengen. Andersom is dat in de 10e minuut niet het geval, wij krijgen de bal niet weg na een aanval van Westlandia, waarbij Ramon Ripson van net buiten de 16 kan uithalen en de 1-0 een feit is. Een eerste reactie van ons was dat Joey Swanink de bal had moeten hebben, maar na het terugkijken van de beelden bleek dat de bal van richting werd veranderd en Joey kansloos was.

 

Kort daarna een prachtige omhaal in de 16 meter, maar Joey kan de bal gelukkig pareren. We spelen in deze fase niet best en kunnen de bal nauwelijks in de ploeg houden. Tot aan de 21e minuut als wij vanuit ons eigen strafschopgebied een prachtige aanval opzetten. Over 4-5 schijven met 1 keer raken komt de bal uiteindelijk voor de voeten van Giovanni Nicolaas die keurig binnentikt. We staan weer op gelijke hoogte. Hierna hebben we de wedstrijd redelijk onder controle totdat na een half uur spelen Westlandia weer een aantal kansen krijgt waaronder een schot op de lat.

 

Ondertussen heeft Lejon Cats een tik op zijn kuit gehad en kan niet verder. Als Hakan Yasar klaar staat om in te vallen is trainer Joël Titaley verbaasd dat Lejon naar de kant komt lopen, blijkbaar wilde hij iemand anders vervangen hoewel iedereen kon zien dat Lejon niet verder kon. In deze fase spelen we slecht. Met name het aantal (gevaarlijke) corners wat wij weggeven is groot en wij lopen hierbij een beetje te “klooien”. Uiteindelijk resulteert dit ook in de 2-1 voorsprong van Westlandia. Joey Swanink bokst de bal bij een corner door het midden weg, in eerste instantie weten we de bal nog tegen te houden, maar uiteindelijk is het Jeroen Spruijt die Westlandia op voorsprong zet. Met deze terechte achterstand gaan we rusten.

 

Na rust direct een heikel moment, een bal valt tussen de keeper en verdediger van Westlandia en Kesly den Haag is in volle sprint om deze te onderscheppen. Hij wordt daarbij zichtbaar gehinderd, er zijn scheidsrechters die hier een penalty voor geven, maar scheidsrechter Nagtegaal niet. Kesly is zo boos over dit onrecht dat hij dusdanig heftig protesteert en uiteindelijk geel moet incasseren. In de 59e minuut krijgen we dan een vrije trap net buiten de 16, maar deze wordt slecht genomen door Hakan Yasar en gaat over het doel. Kort daarna worden 3 spelers van ons uitgespeeld, maar is de grote kans voor de voorhoedespeler van Westlandia niet aan hem besteed en schiet hij over.

 

We zijn de 2e helft duidelijk feller en spelen soms op het randje wat onder andere een gele kaart voor Lennard van den Brink oplevert. Neemt niet weg dat de grotere kansen voor Westlandia zijn en het eerder 3-1 dan 2-2 lijkt te worden. In deze fase en eigenlijk de hele 2e helft is het Joey Swanink die ons op de been houdt met prachtige reddingen. Even later worden ook Fouad Dahmani en Rick Hauwert gebracht voor Giovanni Nicolaas en Tobias Elmensdorp. Op zich waren alle wissels vandaag wel logisch en terecht, maar konden de invallers zeker het verschil niet maken.

 

10 minuten voor tijd besluit scheidsrechter Nagtegaal Westlandia een vervroegd sinterklaas-cadeautje te geven. Edwin Jongejans was er niets bij, dit was een duikeling waar een vrije trap tegen inclusief gele kaart op zijn plaats was geweest, maar hij gaat gewoon op de stip! Echter, Joey Swanink toont zijn klasse en redt, het blijft 2-1! We spelen nu alles of niets, maar echt grote kansen krijgen we niet. Sterker nog, het is ongelofelijk dat Westlandia de trekker niet weet over te halen. De ene na de andere grote kans dient zich aan. Deze verprutsen ze zelf of Joey weet weer eens heel knap redding te brengen. We denken even dat we op deze manier zelfs nog een puntje gaan stelen in de blessuretijd, maar helaas….De wedstrijd eindigt in 2-1 en zeker gezien de kansenverhoudingen is dat een terechte overwinning voor Westlandia.

 

En zo sta je dan weer op plaats 15 en moet je weer naar onderen gaan kijken. Op zich nog niets aan de hand natuurlijk, maar uiteindelijk is het wel de kunst om na 2 nederlagen op rij weer een winstpartij te pakken. A.s. zondag om 14 uur thuis dient deze mogelijkheid zich aan als we spelen tegen ADO ’20. ADO ’20 wist gisteren jong Vitesse op 1-1 te houden en dat is knap. Zij staan op de 9e plaats met 7 punten meer dan wij.

Edwin Ebskamp

 

’10 1-0 Ramon Ripson

’21 1-1 Giovanni Nicolaas

’40 2-1 Jeroen Spruijt

 

De Meern: Joey Swanink, Tobias Elmensdorp (’72 Rick Hauwert), Lejon Cats (’34 Hakan Yasar), Steve Blokland,  Mark den Hartogh, Lennard van den Brink, Anis Ziani Tom Waltman, Giovanni Nicolaas (’66 Fouad Dahmani),  Kesly den Haag, Zakaria El Bennay

 

De samenvatting is van Omroep West: