• U bent ingelogd als:

De Meern verliest degradatiewedstrijd tegen HBS

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Vandaag mochten we op bezoek bij een directe concurrent, HBS uit Den Haag stond met 1 punt minder direct achter ons. HBS, een omniclub uit het Haagse waar cricket, hockey en voetbal ondergebracht zijn op 1 complex. Op papier ook een statige club, maar als je de kantine (of hoor je te zeggen clubhuis of paviljoen…) binnentreedt is er weinig over van dit beeld. Wat een armoedige bende zeg, niet alleen het interieur, ook over de logistiek achter de bar is onvoldoende nagedacht, maar daarover later meer. Vooraf bereikten mij geluiden over een puntje, vooral niet verliezen en meer van dit soort statements. Dat is aan mij niet besteed, niets 1 puntje, we moeten gewoon gaan voor die 3 punten. Dit zouden we moeten doen met 1 wijziging in de opstelling, Lennard van den Brink had zijn lange latten ondergebonden, Rick Hauwert zou hem vervangen. Joey Swanink was nog steeds niet hersteld van zijn rugblessure waardoor Jordi Haneveld wederom het doel zou verdedigen.

 

Om 14.00 uur blaast scheidsrechter Thijs voor het begin van de wedstrijd die onder koude omstandigheden op het kunstgrasveld van HBS wordt gespeeld. Onze voorzitter had zich hier duidelijk op gekleed, hoewel de Partij voor de Dieren niet blij zou zijn met zijn Siberische bontmuts. Het is HBS dat beter uit de startblokken komt dan onze oranjehemden. Met name Ruben Schaken onderscheidt zich in het eerste kwartier van de wedstrijd. Ruben Schaken, 7 interlands achter zijn naam en gespeeld voor oa Feyenoord en ADO Den Haag. Eind vorig jaar kwam zijn biografie “Einde aan de Bullshit” uit, een echte aanrader……(denk ik). En nu dus te bewonderen in het shirt van HBS, volgens de club de enige speler met een contract bij HBS. Ehhhh, sure, de rest speelt alleen voor een AA-tje en een gevulde koek… Wat dat betreft is de financiële transparantie op 3e divisieniveau nog ver te zoeken ervaren we iedere week weer. Maar Ruben Schaken had het wel op zijn heupen in het begin van de wedstrijd, Sven van Doorn had het hier erg lastig mee, maar zou zich later uitstekend herstellen. Daarbij mag ook vermeld worden dat Sven zeker in het begin alles tegen kreeg van zowel grens- als scheidsrechter. Na 5 minuten dolt Schaken Sven en levert dit gelukkig geen doelpunt op. Na 8 minuten dan een corner voor HBS die de langste man van het veld maar net over kopt. En na 20 minuten een prachtige steekpas op Schaken waarbij Jordi Haneveld gelukkig attent is en zijn doel uitkomt om de bal net voor Schaken weg te rossen.

 

En wat stellen wij hier tegenover? Helemaal niets…..af en toe komen we er eens uit, maar niet tot aan het doel van HBS. Oftewel we creëren helemaal niets. Na een half uur wederom een grote kans voor HBS, Richie Agyapong redt daarbij met appél voor hands, maar gelukkig wuift de scheidsrechter dit weg. Even later geel voor een speler van HBS voor hands, dit sloeg helemaal nergens op, wat dat betreft trok scheidsrechter Thijs voor de meest onbenullige zaken een gele kaart vandaag, waarbij wij maar liefst 4 keer op de bon werden geslingerd (Jordy Stins, Tom Waltman, Mark den Hartogh en Lejon Cats). Ondertussen blijft HBS gevaarlijk, waarbij in de 37e minuut Jordi Haneveld met een prachtige zweefduik redding kan brengen op een fraai schot van HBS. Oogde Jordi vorige week nog wat onzeker, vandaag was hij de beste man op het veld en straalde hij vertrouwen uit.

 

Ondertussen heeft HBS al heel wat corners gehad en in de 39e minuut leidt dit wederom tot een schotkans, maar deze treft gelukkig ook geen doel. 3 minuten later gooit Richie Agyapong zijn hele ziel en zaligheid erin na een schot van HBS binnen de 16 meter en weet zo een schot te blokken. Hierdoor gaan we uiteindelijk rusten met een 0-0 ruststand.

 

We waren wel toe aan een hapje en een drankje na de vrieskou langs de lijn, maar dit was geen sinecure. Dat je alleen met pinpas of “HBS betaalkaart” kon betalen kwam nog wel “modern” over, maar daar hield het dan ook wel mee op. Let wel, er stonden een aantal dames achter de bar die goed hun best deden, maar ondertussen was het chaos. Daar doorheen liep de stadsomroeper van HBS dan nummertjes van broodjes te schreeuwen terwijl niet iedereen een nummertje had gehad…Enfin, vlak voor het einde van de rust hadden we dan eindelijk wat te eten en drinken in handen en maakten we ons op voor de 2e helft.

 

Direct haalt HBS het initiatief weer naar zich toe, hetgeen resultaat in een vrije trap op de lat in de 48e minuut. 5 minuten later dan een eerste speldprikje van ons, waarbij Jordy Stins de bal verkeerd raakt. Echter, dit leidt wel een beetje de ommekeer in, want we worden sterker. Zakaria El Bennay laat daarbij een paar keer goede rushes zien, maar uiteindelijk is de voorzetting iedere keer niet goed. Wat dat betreft is het contrast van Zakaria tussen de laatste wedstrijden en de wedstrijden aan het begin van het seizoen wel groot. En als ik dan lees dat hij voor de “uitdaging” (lees: een paar centen meer) volgend seizoen naar Eemdijk gaat dan vraag ik mij wel af wat zo’n aardige vent bezielt. Als je in het bedrijfsleven op 20-jarige leeftijd al 7 clubs op je cv hebt staan dan kom je bij een sollicitatie al snel op het stapeltje “afwijzen” te liggen. Kortom, erg jammer maar zo zit de (voetbal)wereld helaas in elkaar.

 

Hoewel we een fase hadden dat we sterker werden leidde dit niet tot grote kansen en kunnen we inmiddels van “een draak van een wedstrijd” spreken, van beide kanten overigens. Het is de wedstrijd van de ingooien, ongekend hoe vaak de bal vandaag over de zijlijn is gegaan. In de 80e minuut is het dan weer even spannend als Ruben Schaken alleen op Jordi Haneveld kan afgaan, maar Jordi weet liggend de bal nog net een tikje mee te geven met zijn hand, wederom een cruciale redding. Ondertussen heeft Giovanni Nicolaas Zakaria El Bennay afgelost en breken de laatste 5 minuten van de wedstrijd aan. En deze blijken fataal want in de 86e minuut maakt Santy Hulst de 1-0 voor HBS. Ik kon het lastig zien, maar volgens mij wisten zowel Mark den Hartogh als Sven van Doorn de bal niet weg te werken, kon Jordi Haneveld een eerste doelpoging nog onschadelijk maken, maar ging de rebound er alsnog in. En zo kijken we vlak voor tijd alsnog tegen een 1-0 achterstand aan. En dit weten wij niet meer gelijk te trekken, inclusief de blessuretijd weten we geen kans meer te creëren en hoewel HBS echt geen goede ploeg is waren zij vandaag wel de enige ploeg die recht had op de overwinning.

 

En zo zakken we weer op de ranglijst en komen we onszelf inmiddels tegen op de voorlaatste plaats. Wat is het contrast toch groot, de ene week rennen we ons het snot voor de ogen en geven we alles en de andere week is het weer waardeloos. Want we weten inmiddels dat we alleen punten halen als we met maximale inzet en drive spelen. En dat was vandaag weer niet het geval, waarbij ik blijf vinden dat we ook eens wat om moeten durven zetten als het niet loopt. Bijv. waarom Kesly den Haag ook vandaag weer de hele wedstrijd op 10 en niet eens een keer voorin neerzetten? Maar goed, zo is er al het hele seizoen onvrede over de tactische keuzes van de staf, maar weten we ook dat als we niet 200% geven wij voetballend gewoon tekort komen. Terwijl de spelersbus al vroeg gevuld is bestellen wij nog maar een pitcher bier onder het motto “bier drink je nooit alleen”. Gelukkig hebben Sven van Doorn en Tom Waltman hun ov-kaart bij zich mocht het geduld van de buschauffeur opraken…..

 

Komend weekend worden er 6 wedstrijden in onze poule gespeeld, wij zijn vrij. We mogen weer aantreden op de ongebruikelijke 1e paasdag 1 april thuis tegen Be Quick 1887. Er is nog geprobeerd deze wedstrijd naar de zaterdag te krijgen, maar onze tegenstander wil niet meewerken. Be Quick staat in punten gelijk met ons, maar moet komend weekend thuis aantreden tegen UNA en zou dus nog uit kunnen lopen.

 

Tot zondag 1 april a.s.!

 

Edwin Ebskamp

 

’86 1-0 Santy Hulst

De Meern: Jordi Haneveld, Sven van Doorn,  Lejon Cats, Steve Blokland, Mark den Hartogh, Rick Hauwert, Richie Agyapong, Tom Waltman, Jordy Stins, Kesly den Haag, Zakaria El Bennay (’81 Giovanni Nicolaas)

 

 

De samenvatting van Omroep West: