• U bent ingelogd als:

De Meern ten onder tegen periodekampioen ADO ’20

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

En zo kan het zo maar gebeuren dat je een wedstrijdverslag mag schrijven over een wedstrijd van het vlaggenschip van “onze” vereniging. De echte verslagkunstenaars moesten helaas verstek laten gaan maar hebben hun middag vast goed besteed. Die verslagen hoor ik van de week nog wel tijdens de 3e helft op donderdagavond. Beloofd is dat ik de vrije hand zou krijgen, misschien moet de chef correctie toch maar even naar mijn “d” en “t” gebruik kijken, nooit mijn sterkste punt geweest.

Vanuit mijn woonplaats, Harmelen, is het een eenvoudig bruggetje naar de “andere” belangrijke actualiteit afgelopen week. Ik woon in hetzelfde dorp als Frans van Seumeren. Onze voorzitter die afgelopen week heeft aangegeven te stoppen als voorzitter en hoofdsponsor. Ik ging het weekend uiteraard zeer gespannen in, als verslaggever moet je ook toch echt “in de wedstrijd zien te komen”. Ik heb daardoor de halve nacht van zaterdag op zondag wakker gelegen, tel daar bij op dat tijdsverschil…..dan kan je voldoende nadenken.

De vraag die ik mezelf stelde: “veronderstel dat ik net zoveel financiële middelen zou hebben als Frans (wat kan dromen fijn zijn), zou ik dan net als hij met zoveel passie, inzet en financiële injecties met de club bezig zijn geweest?”

Het antwoord: “passie en inzet JA, dergelijke financiële inzet NEE”.

Ik denk dat we ons moeten realiseren dat een situatie zoals die met Frans behoorlijk uniek is. Onder andere de inzet en inbreng van Frans heeft ons gebracht waar we nu zijn. Daar kunnen en moeten we niet anders dan simpelweg dankbaar voor zijn en nu moeten we inderdaad aantonen dat we met z’n allen als vereniging op dezelfde weg verder kunnen. Ik ben ervan overtuigd dat “we” dat kunnen. Juist omdat wij al zoveel mensen hebben die zich belangeloos inzetten voor de club!!!

Kleine voetnoot voor de kritische lezer: ik ken Frans niet en Frans kent mij niet.

Voetbal dan: dat wij, geheel in het oranje gestoken (mooi hoor), om 14.00 uur aftrapten tegen wat later op de middag bleek de koploper in de Hoofdklasse A, is mij helaas niet opgevallen. Vanzelfsprekend vanaf hier de felicitaties aan het team van ADO’20 met het behalen van in ieder geval de 1ste periode.

Aangekomen op het wat lastig te bereiken voetbalpark, moet ik wel zeggen dat ik aankwam op een “voetbalpark” zeg……mooi en leuk. Drukker dan druk en dan 2 keer. 550 Supporters rond het veld en op de tribunes. Gelukkig zijn er geen supportersrellen ontstaan want ik weet zeker dat wij als V.V. supporters met z’n 10en het onderspit zouden delven. Tevens bestaat er denk ik een soort van 6e helft in Heemskerk, volkszanger op de tafel en laat de tap maar vloeien…….mooi om te zien.

Scheidsrechter van dienst de heer R. Punt….die zijn naam wel met enige regelmaat iets te nadrukkelijk eer wilde aandoen, soms wat pietluttig, maar verder voldoende floot.

Als gezegd klonk het beginsignaal om 14.00 uur. Voor een paar spelers van ons net 3 minuten te vroeg. De bal lag al na 3 minuten achter Taner Memilli in het netje. Zeker gezien het verdere wedstrijdverloop doodzonde. Hoe kan dat? Weet dan ook dat Rick Kruijs na een minuut of 20 helaas moest uitvallen met naar wat schijnt een hamstring blessure (hopelijk niet al te erg). Een groot gemis als het gaat om onder andere coaching, wedstrijdmentaliteit, en voortzetting naar de voorste linies. Het beloofde een lastige middag te worden.

Als fan van echte voetballers wil ik niet onopgemerkt laten dat ze bij ADO’20 wel 2 jongens hebben lopen die echt wel een stapje hoger zouden kunnen spelen. Met name hun vleugelspits met nummer 11, Bud Water, was een ware plaag voor zowel Steve Blokland als Hakan Yasar. Nummer 26, Cani Yilmaz is net zo’n groeibriljant als onze eigen Anais Ziani die nog sterk inviel.

Om even terug te pakken op wat ik eerder schreef, het was zonde dat we in de eerste 180 seconden niet helemaal bij de les waren. Ook ADO’20 creëerde niet echt heel gemakkelijk kansen. Ik vond hen voetballend over het middenveld sterker dan De Meern maar in de eindpass ontbrak het hen aan precisie en daadkracht. Feitelijk omschrijft dat redelijk het beeld van de eerste helft. Een sterker ADO’20, soms via snelle counters gevaarlijk voor het doel maar ook niet meer dan dat. Wel kunnen genieten van individuele acties van de nummers 11 en 26 van ADO’20.

Nadat ik in de rust een kopje koffie had gekregen van Ad van Langen, zijn we met vol vertrouwen weer snel naar buiten gegaan om de 2e helft te bekijken. Ik vond toch nog wel best dat er iets mogelijk was, al was het maar met een snelle counter, corner of vrije trap. Voetballend zou lastig worden. Ongewijzigd werd er afgetrapt.

Het is een beetje in herhaling vallen maar ook bij ons hebben we een speler die iets extra’s brengt. Redouan El Yakoubi laat wat mij betreft keer op keer zien dat hij in staat is, ook als het moet zelfstandig, het gewenste niveau te halen. Compliment. Lekker om naar te kijken.

Een 2e helft waarin niet heel veel gebeurde, De Meern nam terecht meer risico’s en was sterker en rustiger aan de bal dan in de 1ste helft. ADO’20 vond ik wel sterk zakelijk spelen met een fysiek krachtig verdedigend centrum. 2 Behoorlijk grote kerels. Lastige bal…..boem weg dat leer. Kan soms ook goed zijn. Veel risico’s heeft ADO’20 niet meer genomen. Controleren en de “0” houden was hun devies. Daar zijn ze ook, moet gezegd, goed in geslaagd.

Verder dan wat plaagstootjes van De Meern, counters en 2 of 3 vrije trappen zijn er dan ook niet te vermelden.

Niet vergeten om Edwin Dekkers van ADO’20 sterkte te wensen met zijn herstel!

Komende dagen toewerken naar de thuiswedstrijd tegen MSC, een directe concurrent. Die 3 punten moeten op ons eigen park blijven. Verslag van die wedstrijd zal ongetwijfeld weer gemaakt worden door Edwin Ebskamp en/of Laurens Zandbelt.

Met sportieve groet,…Marcel de Graauw