• U bent ingelogd als:

De Meern speelt De Bataven van de (kunstgras)mat: 5-1

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Het seizoen nadert zijn einde, maar hopelijk kan er nog wat slagroom op de taart komen als we op deze zondag de 14e mei beslag weten te leggen op de 3e periode. Zondag 14 mei dus, moederdag, waarbij we onze moeders eens extra in het zonnetje behoren te zetten. En dat was met deze wedstrijd in het achterhoofd en de avond ervoor een bezoek aan de Johan Cruijf Arena voor Armin Only, met name een uitdaging in de tijd. Niet te laat opstaan en vooral voor de wedstrijd van ons vlaggenschip met een doosjes Merci en een flesje wijn onder de arm aanschuiven voor een bakkie en een slagroomsoesje. Er waren erbij die dit na de wedstrijd gepland hadden, maar die verschenen in ieder geval niet bepaald nuchter ten tonele kan ik jullie melden… Vandaag dus de laatste competitiewedstrijd met De Bataven als tegenstander. Uit in Gendt hadden we met 2-2 gelijkgespeeld, maar toen zaten we nog in onze “mindere” fase. Dat was vandaag wel anders, we hebben al weken een blakende vorm en het vertrouwen op een goed resultaat was dan ook groot. Bijkomend voordeel was dat De Bataven speelden voor de kat z’n viool, ze waren reeds veilig.

 

Kosten nog moeite waren gespaard door de Commissie Laatste Competitiewedstrijd….Er was een dj geregeld, de familie Man kon na afloop zijn Vespa voorrijden voor een Chinees buffet en alle teams hadden een mail gehad om vooral te komen kijken inclusief toeters en bellen. Helaas viel de opkomst mij nog wat tegen, met name van onze eigen teams. Gelukkig maakte het team van Rick Kruijs, FC Utrecht onder 14, dit enigszins goed door voorzien van toeters, spandoeken en een “geleende” trommel van Cees Verweij, de nodige decibellen te produceren. Aangezien Rick Hauwert niet ongeschonden uit de strijd van vorige week tegen SDO was gekomen startte Irak Asad weer in de basis. Ook Taner was geblesseerd waardoor Twan Verweij weer op het doel begon. Verder was de opstelling gelijk aan de week ervoor. De opstelling van De Bataven zei mij niet zoveel, maar het was wel opvallend dat er een paar spelers in het veld stonden die volgens mij iets teveel van de eerder genoemde slagroomsoesjes gegeten hadden.

 

Iets na 2-en fluit scheidsrechter Erkens voor het begin van de wedstrijd en komen we als een speer uit de startblokken. We zijn slechts 120 seconden onderweg als Lejon Cats de 1-0 binnen kan tikken, wat een begin zeg! Kort daarna horen we dat Max Verstappen rechtstreeks naar de Kwikfit kan, dus dat hoeven we vanmiddag ook niet meer te volgen…. Een paar minuten later krijgt Kesly den Haag een open kans, maar hij treft helaas geen doel. In de 10e minuut geeft Lejon Cats een prachtige bal op Rick Kruijs in de 16 meter. Rick controleert de bal fraai op zijn borst, maar hij is teveel uit evenwicht om de 2-0 te kunnen maken. Kort daarna 2 corners achter elkaar waarbij Rick Kruijs net zijn hoofd niet op de goede manier tegen de bal kan krijgen. We spelen erg goed en De Bataven moeten nu al happen naar adem. In de 16e en 18e minuut dan 2 kansjes voor Gokhan Yasar, maar de keeper kan redding brengen. Gelijk daarna dan pas het eerste wapenfeit van De Bataven, hun vrije trap gaat over. Daarna weer een fraai hoogstandje van Gokhan (zo had hij er meer vandaag…) wat een beter lot verdiend had, want ook hier brengt de keeper redding.

 

We hadden zeker al met 3-0 voor kunnen staan, aan de andere kant voel je dat het een kwestie van tijd is voor de volgende goal gaat vallen. We leggen prachtige aanvallen op de mat, waarbij Eddy Vorm een goed schot afvuurt dat gekeerd wordt en Gokhan weliswaar scoort, maar vanuit buitenspelpositie. Het blijft dus slechts 1-0 en lijkt het tussen de 25e en 30e minuut een beetje in te kakken. Gelukkig blijkt dit maar van korte duur, want in de 32e minuut verdienen we een penalty die onberispelijk door Gokhan Yasar wordt ingeschoten. Mind you….nummer 33 voor hem! Ik kan mij niet zo snel een wedstrijd herinneren dat hij niet gescoord heeft! We zitten duidelijk op rozen, maar we zetten gelijk door….en hoe! Volgens mij zitten we inmiddels in het beste kwartier van het seizoen. We laten De Bataven alle hoeken van het veld zien en dan volgt er een doelpuntenregen…..In de 35e minuut is het Kesly die een fraaie actie beloont en keurig de bal langs de keeper schuift. Gelijk na de aftrap van De Bataven veroveren we de bal alweer en is het Lejon die weer eens mee opstoomt en een afgemeten voorzet op Rick Kruijs geeft. Half in de lucht hangend tikt hij de bal met de buitenkant van zijn rechtervoet prachtig langs de keeper van De Bataven. Een mooie beloning voor Rick die wederom een hele goede pot speelt. “Zijn” jongens van FC Utrecht stormen vanaf de tribune naar de zijlijn waar Rick hen opzoekt, kippenvelmomentje! Maar de koek is nog niet op, wederom vrijwel vanaf de aftrap wordt de volgende fraaie aanval op de mat gelegd en is het Joris van Rooijen die de 5-0 maakt. Wat een galery play is dit zeg. Uiteindelijk is dit ook de ruststand en begeleiden we onze mannen met applaus richting de thee.

 

De 2e helft beginnen we wederom voortvarend en dienen de kansen zich gelijk weer aan. Zo schiet Eddy in de 50e minuut de bal helaas over na een fraaie actie en krijgen we nog wat kansen. Tegelijkertijd sluipt er wat nonchalance in ons spel hetgeen niet zo gek is met deze tussenstand. Echter, dit is wel de aanleiding tot de 5-1 waarbij Pepijn Lansbergen met een vuurpijl een prachtige goal in huis heeft. Hierna komen er wat wissels, Bob Verweij verlaat het veld voor Anis Ziani en 10 minuten later maakt Kesly den Haag plaats voor Steve Blokland. In de 82e minuut heeft Twan Verweij dan nog een fraaie redding in huis op een schot van De Bataven, maar verder bloedt de wedstrijd een beetje dood. Hoogtepunt is dan nog de publiekswissel voor Rick Kruijs in de 85e minuut, Jesse Schuin vervangt hem. Een staande ovatie valt Rick ten deel, en terecht! Ondertussen komt het hemelwater met bakken uit de lucht, vele vluchten naar binnen en is het wachten op het eindsignaal van de goed leidende scheidsrechter Erkens. Als deze dan geklonken heeft hebben we de 3e periode in de wacht gesleept en kan het feest beginnen…..

 

Al snel wordt duidelijk dat we de tweestrijd om een ronde verder te komen moeten aangaan met SV Juliana 31 uit Malden. Weliswaar winnen zij hun laatste wedstrijd met 4-1 van Jong Achilles ’29, maar omdat Jong De Graafschap en Magreb ’90 ook winnen zijn zij veroordeeld tot de nacompetitie tegen ons. A.s. donderdag om 20 uur komen zij bij ons op bezoek en a.s. zondag om 14.00 uur wordt er afgetrapt in Malden. Wederom niet naast de deur, onder rook van Nijmegen en een kleine 100km toeren. Maar we zijn erbij natuurlijk! Als we over 2 wedstrijden de betere zijn volgt er nog één zo’n ronde tegen een volgende tegenstander en dan kan 3e divisie een feit zijn. Met deze wetenschap wordt er afgetrapt voor de 3e helft. De warmhoudplaatjes zijn inmiddels geïnstalleerd, de kroepoek in stukjes gebroken dus het is wederom “aanvallen” voor onze oranjehemden. Ook aan de supporters is gedacht, hetgeen erg gewaardeerd wordt. De Bataven worden ook uitgenodigd aan te schuiven voor de babi bangang, maar zij slaan deze uitnodiging vriendelijk af. Zij geven de voorkeur aan het bier, het éne na het andere rondje wordt aangerukt. Centraal in de kantine laten zij eens even zien wat echt feesten is, daar kunnen wij nog veel van leren. Zang, dans en als dan rond half 7 ook de shirts nog eens uitgaan had ik het toch bij het rechte eind dat er een paar iets teveel slagroomsoesjes gegeten hadden. Neemt niet weg dat zij er een waanzinnig feest van weten te maken en als ik iets voor 7-en op mijn fietsje stap zie ik nog net een blik van een chagrijnige buschauffeur die nog wel even zal moeten wachten op zijn passagiers…… Donderdag 20 uur thuis dus, komt allen!

 

Edwin Ebskamp

 

’2 1-0 Lejon Cats

’32 2-0 Gokhan Yasar

’35 3-0 Kesly den Haag

’38 4-0 Rick Kruijs

’39 5-0 Joris van Rooijen

’60 5-1 Pepijn Lansbergen

 

De Meern: Twan Verweij, Irak Asad, Redouan El Yakoubi, Lejon Cats, Trevor Mulders, Joris van Rooijen , Rick Kruijs (’85 Jesse Schuin),  Bob Verweij (’60 Anis Ziani), Kesly den Haag (’70 Steve Blokland), Gokhan Yasar en Eddy Vorm