• U bent ingelogd als:

De Meern sleept punt uit het vuur

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Na een gedwongen weekend “rust” vanwege de problemen bij Papendorp moesten we vandaag weer de wei in, de Rotterdamse kunstgraswei in dit geval. Tegenstander was Leonidas dat ook in de onderste regionen in hoofdklasse B bivakkeerde, maar nog wel 7 punten meer had dan wij. Wat dat betreft staan wij er echt heel beroerd voor met een schamel puntje, terwijl wij de “concurrentie” steeds verder weg zien lopen. En als we nu het gevoel hadden dat we aan de “beterende hand” waren dan was er nog reden voor optimisme, maar het tegenovergestelde is het geval.

 

Vandaag op bezoek bij een oude bekende, Leonidas uit Rotterdam. Niet te verwarren met Leonidas hockey wat op een hele andere locatie in Rotterdam gevestigd is. Ik weet niet of het komt omdat onze bobo’s inmiddels allemaal een beetje op leeftijd zijn. Feit is dat de grijze kolonne zich daar keurig op tijd meldde met een bestuurspas, maar toch echt op het verkeerde complex zat. Gelukkig biedt de groepsapp tegenwoordig uitkomst en moesten zij de eerste 25 minuten van de wedstrijd via hun telefoon volgen.

 

De Rooms-Katholieke Sport Vereniging Leonidas dus, opgericht in 1909 en gevestigd in de wijk Schiebroek. Het is vergane glorie bij deze inmiddels kleine club, de portacabin kleedkamers vallen bijna van ellende uit elkaar, de kantine is oud, saai en vooral heel leeg en het parkeerterrein kun je het beste met een 4-wheeldrive betreden. Leonidas kent ook nog de nodige personele zorgen, onlangs zijn er 3 van hun beste spelers gestopt, naar verluidt vanwege geldperikelen, waardoor er vandaag 3 spelers van de O19-jeugd in de basis stonden. Blijkbaar schuift hoofdsponsor samba-football.com niet voldoende.

 

Ook bij ons is het altijd weer een grote verrassing wie er bij de selectie zitten. Serkan Yasar was daar vandaag buiten gelaten en Solace Osarugue Uyi-Olaye bleek ziek te zijn. De grootste verrassing was echter Anis Ziani die in de wissel stond. Notabene de laatste tijd de beste man aan Meern-zijde. Naar verluidt omdat hij aanvallend te weinig brengt…..Schiet mij maar lek, gelukkig logenstrafde hij dit vandaag met zijn invalbeurt, maar de keuzes die door de technische staf gemaakt worden zijn echt onnavolgbaar. Ze kunnen beter de discipline eens wat aantrekken, zo zie ik bij 15 graden en een prachtige zonnetje 4 mannen hun warming-up doen met handschoenen aan….en dan heb ik het niet over de keepers, het moet niet gekker worden!

 

Op het ongebruikelijke tijdstip van 13 uur fluit dan scheidsrechter Arthur Midden voor het begin van de wedstrijd. En zeker de eerste helft is bijzonder saai te noemen. 2 zeer matige ploegen die vandaag hun best doen de punten naar hen toe te trekken. Het positieve nieuws van de 1e helft was dat het achterin redelijk goed dicht zat. Het gevaar van Leonidas komt vooral voort uit corners. Maar het slechte nieuws is dat wij voorin totaal geen potten kunnen breken. Wat mij betreft wordt de snelheid van Gideon Emanuels veel te weinig gezocht. 1 keer heeft Gideon een mooie rush langs zijn tegenstander en komt tot de achterlijn. Maar in plaats van de bal terug te trekken besluit hij zelf te schieten, helaas over waardoor deze enige kans van de eerste helft verloren gaat.

 

Was er dan verder helemaal niets noemenswaardig in de 1e helft? Ja, helaas in negatieve zin. Ik heb wel eens vaker wat geschreven over Alain de Koter, als hij nu eens wat meer zijn voeten zou laten spreken…..In de 33e minuut komt hij nog goed weg als hij opzettelijk hands maakt. Hierbij spaart de scheids hem, maar als hij even later een oliedomme overtreding maakt is er geen keuze meer, hij krijgt terecht geel. En dit valt verkeerd bij een aantal teamgenoten, met name Lejon Cats laat duidelijk blijken dat Alain hiermee het team dupeert. Zoals altijd komt hier weer veel misbaar op terug van Alain en een relletje lijkt geboren. Ondanks dat dit in de rust nog verder escaleert in de kleedkamer laat trainer Joël Titaley Alain staan in de 2e helft. Gelukkig komt Anis Ziani wel in het veld, hij vervangt de onzichtbare Jeffrey O’Brien.

 

De 2e helft is leuker dan de 1e helft, beide ploegen lijken te beseffen dat 1 punt te weinig is vandaag. Na 10 minuten spelen krijgt Leonidas 2 grote schietkansen in ons strafschopgebied, maar gelukkig kunnen deze geblokt worden. Kort daarna een prachtige uittrap van Menno Vink die over de verdediging van Leonidas heen valt. Alain de Koter sprint richting bal, maar hij wordt omver gekegeld door de keeper. Hier had de scheids een strafschop voor kunnen geven, maar hij doet het niet.

 

Wij zijn in deze fase iets meer in de aanval, waarbij ook Gideon Emanuals nog een grote kans krijgt, maar op de keeper stuit. Maar dan slaat het noodlot weer toe, erg dom balverlies van Ismael Chibrani op het middenveld is de aanleiding. Tsanislav Tsankov twijfelt geen moment en pegelt de bal van een metertje of 25 zo in de bovenhoek achter de kansloze Menno Vink. En dan lopen we weer achter de feiten aan. Na 69 minuten moet Dyllan Ahinful het veld met kramp verlaten. Wellicht is er een aanleiding voor, maar een jonge vent die op dit niveau al kramp krijgt na 69 minuten spelen is niet goed. Youssef El Hammouchi vervangt hem.

 

En dan in de 70e minuut het dieptepunt van deze wedstrijd wat mij betreft. Leonidas krijgt een vrije trap, maar Alain de Koter is het daar niet mee eens, of niet eens met de plek waarop men de bal neerlegt. Feit is dat hij weer tekeer gaat naar de scheidsrechter. De scheidsrechter waarschuwt hem, want hij heeft immers al geel, hij kan toch zijn mond niet houden, dus de scheidrechter waarschuwt hem nog een keer. En als hij dan toch weer zijn mond optrekt is scheidsrechter Midden het zat en geeft Alain de Koter zijn 2e gele kaart. Hoe kun je een team duperen? Ik vind het ongelofelijk en schaam mij op dat moment om als V.V. De Meern supporter langs de lijn te staan. Als ik dan vanochtend in het AD lees dat onze trainer het een onnozele rode kaart vond en Alain de Koter wel het gif brengt wat deze ploeg nodig heeft dan schieten woorden tekort wat mij betreft. I rest my case…

 

Zoals wel vaker in het voetbal lijken er met 10 man krachten los te komen die er met 11 man niet inzitten. Zo ook bij onze oranjehemden vandaag, we knokken voor iedere meter en gaan op jacht naar de gelijkmaker. En die komt er in de 85e minuut. Invaller El Hammouchi heeft een prachtige dieptepass in huis op Anis Ziani. Anis geeft de bal voor, de keeper van Leonidas kan de bal niet vasthouden en Ismael Chibrani is er als de kippen bij om de bal bovenin de touwen te jagen. Hiermee maakt hij zijn fout van de 1-0 goed en staan we weer op gelijke hoogte.

 

Na de gelijkmaker gaan beide ploegen nog even voor de winst en is het eindelijk een vermakelijke wedstrijd. De gehele wedstrijd staat de keeper van Leonidas al te ver voor zijn doel en Anis Ziani waagt een fraaie poging de bal over hem heen te schieten. De keeper kan dit schot nog net tot corner verwerken. Uit de corner krijgen we dan nog een megagrote kans. Tom Waltman hoeft alleen maar met zijn hoofd tegen de bal te lopen, maar hij kopt de bal ver over, dit had de 1-2 kunnen zijn. Vlak voor tijd lost Leonidas dan nog een verraderlijk schot in de hoek die Menno Vink nog net tot corner kan verwerken. En zo eindigt de wedstrijd in een 1-1 eindstand en verdubbelen wij ons puntenaantal.

 

Volgende week spelen we de inhaalwedstrijd in en tegen Meerssen, ruim 170km zuidwaarts. SV Meerssen staat op de 8e plaats met 12 punten. Ik verwacht bijzonder weinig publiek, ik zal in ieder geval niet afreizen naar het Limburgse. Maar los daarvan, het is zondag de 11e van de 11e en voor Limburgers is er niets belangrijker dan carnaval. Het zou wel leuk zijn als wij na de wedstrijd ook onze feestneus op kunnen zetten, maar voor mijn gevoel moet er dan heel wat gebeuren.

 

Edwin Ebskamp

 

67′ 1-0 Tsanislav Tsankov

85′ 1-1 Ismael Chibrani

 

De Meern: Menno Vink, Richie Agyapong, Lejon Cats,  Mark den Hartogh, Tom Waltman, Dyllan Ahinful (69′ Youssef El Hammouchi) Ismael Chibrani, Alain de Koter, Gideon Emanuels (90′ Tobias Elmensdorp), Randy Ababio, Jeffrey O’Brien (46′ Anis Ziani)

Geef een reactie