• U bent ingelogd als:

De Meern pakt niet door en speelt gelijk tegen Lopik (1-1)

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

De Meern moest aantreden tegen promovendus Lopik, dat in de eerste competitiehelft verrassend goed voor de dag kwam, maar met een smalle selectie de goede resultaten niet kan blijven vasthouden en nu de punten broodnodig heeft om niet te degraderen. De Meern had tegen deze ploeg nog wat goed te maken na het 1-2 thuisverlies in december.

 

Lopik liet zich vanaf het beginsignaal inzakken en loerde op de counter. De Meern had de eerste helft een veldoverwicht en creëerde behoorlijk wat kansen. Toch kon ook Lopik een paar keer gevaarlijk worden voor het Meernse doel en weerhield keeper Veldhoen met een paar goede acties de Lopikkers van een doelpunt. Nadat eerst Bart Scholts met een snelle rush zijn inzet gekeerd zag door de Lopik-keeper, was het Indy van de Poll die in de 14e minuut De Meern op voorsprong zette na een fraaie eentwee-actie door het centrum van de Lopik-verdediging (0-1). Kort hierna was er een tegenvaller voor De Meern, toen Lars Bootsma  met een spierblessure in het bovenbeen het veld moest verlaten. Bij een sprint in een 1 op 1 duel op een lange diepe bal, schoot het in zijn bovenbeenspier. De Lopikspits verscheen hierdoor alleen voor onze keeper Jay Veldhoen. Deze greep goed in en voorkwam daarmee de gelijkmaker. Djoey Engel kwam in het veld als vervanger voor Lars. Halverwege de eerste helft was er weer een grote kans voor Bart Scholts op een voorzet van Tim Bijl. De Lopik-keeper wist de bal echter weg te stompen. En ook in de rebound lukte het Tom Gentenaar niet de bal erin te prikken. De Meern bleef aandringen, maar het lukte Lopik met kunst en vliegwerk de 2e Meernse treffer te voorkomen. Schoten van Bart Scholts en Roel van Wiggen konden door Lopik-spelers van de lijn gehaald worden. De Meern had in deze fase de voorsprong naar een veilige marge moeten schieten, maar Lopik had alle geluk van de wereld dat het met 0-1 kon gaan rusten.

 

Bij De Meern werden in de rust wat omzettingen gedaan en kwam Jesse Schuin in het veld voor Tim Bijl. Dit had echter geen positief effect, want Lopik ging meer op de aanval spelen en gooide de schroom van zich af. De Meern had daar aanvankelijk geen goed weerwoord op. Het speelde slordig en gehaast toen Lopik de druk opvoerde. Zo werd in de 61e minuut eigenlijk onnodig een vrije trap weggegeven op 20 meter van het Meernse doel. De vrije trap ging langs de Meernse muur en kon door keeper Jay Veldhoen uit het doel gebokst worden, maar in de rebound scoorde Lopik alsnog de gelijkmaker (1-1). In het laatste kwartier van de tweede helft kreeg De Meern weer meer grip op de wedstrijd en leek Lopik er conditioneel een beetje doorheen te zitten. De doorgeschoven Roel van Wiggen was dicht bij een treffer, maar zag na een een-tweetje met Bart Scholts zijn schot net naast gaan. In het restant van de wedstrijd bleef Lopik bestand tegen de Meernse aanvallen en kon het een belangrijk punt uit het vuur slepen. De Meern handhaaft haar positie op de ranglijst en kan zich in het slot van de competitie, met nog 5 wedstrijden te gaan, samen met 5 andere clubs gaan richten op de 3e of 4e plaats in de eindrangschikking die recht gaat geven op de nacompetitie.

 

Opstelling: Jay Veldhoen, Rick Hauwert, Lars Bootsma (17e Djoey Engel), Roel van Wiggen, Tyrell Zinhagel, Indy van de Poll, Remco de Smit (71e Tim de Graauw), Tim Bijl (46e Jesse Schuin), Bart Scholts, Tom Gentenaar, Christian Rodriguez (75e Jesse Schuin)

 

Wissels: Jesse Schuin, Djoey  Engel, Kevin Memel, Tim de Graauw