• U bent ingelogd als:

De Meern op valreep naast Be Quick 1887

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Op een ongebruikelijke dag moesten wij thuis aantreden tegen een andere degradatiekandidaat, Be Quick 1887 was de tegenstander. Vergeefse pogingen waren gedaan om deze wedstrijd van 1e paasdag naar de zaterdag te krijgen, maar Be Quick was niet te vermurwen. En zo kon het gebeuren dat ik ’s ochtends nog gebakken eieren in de tuin aan het verstoppen was en ’s middags aanschoof op de tribune voor deze 6 punten wedstrijd. Be Quick had er toen al een halve dag opzitten. Ik kan mij de heenreis naar Haren nog goed herinneren, verder was ik nog niet gereden voor ons vlaggenschip. Maar het was de moeite waard geweest, in een uiterst vermakelijke wedstrijd werd het 3-3, waren wij de eerste helft veel sterker, na de 2e helft mochten wij blij zijn met een 3-3 eindstand. Zouden we vandaag een kopie van deze wedstrijd krijgen….?

 

Bij V.V. De Meern was Joey Swanink weer terug in het doel na zijn rugblessure en had Lennard van den Brink zijn jodelcursus met goed gevolg afgelegd hetgeen betekende dat Jordi Haneveld en Rick Hauwert weer op de bank moesten plaatsnemen. Als scheidsrechter Schul om 14 uur fluit voor het begin van de wedstrijd is het erg rustig op de tribunes. Niet verrassend gezien deze feestdag, maar ook vanuit Haren waren er weinig supporters meegereisd. Maar ja, Groningen speelde thuis en uit bij Be Quick hebben we ervaren dat dit toch de voorkeur geniet van de supporters van Be Quick.

 

En het begin is gelijk spectaculair te noemen, we zetten druk en trekken gelijk ten aanval. We zijn nog geen 3 minuten onderweg als Lennard van den Brink een lange pass verstuurt richting Jordy Stins. Waar hij in 1 keer had moeten uithalen twijfelt Jordy en gaat deze kans verloren. Even later een prachtige pass van Lejon Cats die over de verdediging van Be Quick valt. Kesly den Haag kan alleen op de keeper af, maar zijn schuivertje is veel te slap en de keeper kan redding brengen. Enkele minuten later paniek bij ons achterin na een corner van Be Quick. Eerst wordt de bal bij ons van de doellijn gehaald en gelijk daarna kan de rebound gelukkig geblokt worden. We stoten elkaar eens aan, wat een spectaculair begin en we gaan duidelijk voor de aanval, heerlijk om te zien. En de beloning volgt al snel als in de 8e minuut Jordy Stins handig gebruik maakt van de geboden ruimte, na een prachtige pass van Mark den Hartogh, en de bal beheerst langs de keeper schuift. Wat dat betreft heeft Jordy zich de 2e seizoenshelft toch wel een aantal keren laten zien als een koele afmaker, hetgeen we dit seizoen zo erg missen binnen het team.

 

Na ons doelpunt regent het een aantal corners voor Be Quick. En met een gemiddelde lengte van 2.08 meter bij de spelers van Be Quick zijn deze steeds weer gevaarlijk. Na 12 minuten spelen wordt er wederom een bal bij ons van de doellijn gehaald na zo’n corner waarmee we goed wegkomen. Of Joey nog niet helemaal fit was weet ik niet, maar hij oogt vandaag wat onzeker. Na een kwartier spelen een keiharde botsing tussen Lejon Cats en zijn tegenstander, maar hij kan gelukkig door. Kort daarna is het helaas 1-1. Steve Blokland laat zich foppen met een steekpass. Zijn tegenstander kan simpel de achterlijn halen, zijn lage voorzet kan Joey Swanink niet onderscheppen, waardoor Daan Driever heel simpel de 1-1 binnen kan lopen.

 

We blijven op de aanval spelen, dat zijn we niet gewend, maar het was een verademing. Echter, de counter van Be Quick was ook gevaarlijk en we keken met respect naar Kesly den Haag die menig counter tot in ons eigen strafschopgebied onschadelijk maakte door zijn loopacties. In de 32e minuut ontvangt Richie Agyapong een terechte gele kaart die later nog gevolgen zou hebben. En dan slaat het noodlot toe als Lennard van den Brink een onschuldig lijkende overtreding maakt in ons strafschopgebied. De scheidsrechter besluit tot een penalty voor Be Quick en deze wordt onberispelijk in de kruising geschoten door Thomas Careman. En zo staan we ondanks onze aanvallende intenties in de 37e minuut op een 2-1 achterstand. Be Quick is even sterker, maar kort voor rust komen we dan weer tot een aantal goede aanvallen. Waar Zakaria El Bennay vandaag weer grossiert in balverlies is het Jordy Stins die bij vrijwel iedere aanval betrokken is. Dit levert uiteindelijk ook een paar corners op, maar helaas zonder resultaat. We gaan dan ook rusten met een 2-1 achterstand.

 

Na de rust is Tobias Elmensdorp in het veld gekomen voor Steve Blokland en duurt het 5 minuten voordat we een grote kans krijgen. We leggen hierbij een prachtige aanval op de mat met Jordy Stins in de hoofdrol, maar het schot van Kelsy den Haag eindigt helaas recht op de keeper. Even later een discutabele rol van scheidsrechter Schul als de keeper van Be Quick de bal loslaat na een vrije trap. De scheidsrechter besluit te fluiten voor een overtreding terwijl hij gewoon door had moeten laten gaan. In de 54e minuut komt Joey Swanink zijn doel uit om een bal weg te trappen, maar raakt hem daarbij helemaal verkeerd. De bal valt zo in de voeten van een speler van Be Quick, maar gelukkig is het schot onzorgvuldig. Kort daarna een gevaarlijke vrije trap van Be Quick waar Joey naast zit, maar ook hier gelukkig geen treffer.

 

Als in de 56e minuut Anis Ziani in het veld komt voor Zakaria El Bennay gaat Kelsy den Haag eindelijk weer eens voorin spelen. Zeker bij een achterstand moeten we dit soort omzettingen veel vaker doen en gelukkig besluit de technische staf hier nu ook toe. Tegelijkertijd leidt dit een rommelige fase in en duurt het tot de 70e minuut voordat we weer een goede mogelijkheid krijgen. Meerdere spelers krijgen een kans tot een schot, maar niemand durft af te drukken. Kort daarna valt de bal na een paar kopduels voor de voeten van Jordy Stins, maar zijn schot is helaas te slap. We dringen in deze fase wel aan, maar het is niet overtuigend genoeg. In de 82e minuut dan een prachtig schot van Kelsy den Haag die helaas via de kluts over het doel van Be Quick gaat.

 

Na een schotje van Sven van Doorn met zijn chocoladebeen en een schot zonder kracht van Kesly den Haag is het 5 minuten voor tijd dan weer even spannend voor ons doel. Sven van Doorn zit even helemaal mis, maar het schot van Be Quick gaat gelukkig rakelings naast. In de 86e minuut komt Rick Hauwert dan nog in het veld voor Tom Waltman en maken we ons op voor de blessuretijd. En daarin valt het kwartje eindelijk eens een keer onze kant op. Uit een corner weet Sven van Doorn in de 92e minuut de 2-2 binnen te koppen. Erg knap van Sven, maar ongelofelijk dat Be Quick met mannen die allemaal 2 koppen groter zijn dit laat gebeuren. En zo slepen we nog een puntje uit het vuur, waarbij Richie Agyapong in de 94e minuut nog zijn 2e gele kaart en dus rood krijgt om voor mij onduidelijke redenen.

 

De wedstrijd tegen Be Quick vandaag leek heel erg op de uitwedstrijd en was bijzonder vermakelijk te noemen. Hoewel winst het enige was dat telde hebben we vandaag een leuke wedstrijd gezien waarbij de grootste winst in de aanvallende intenties zat. Ik hoop dat we dit de komende weken ook nog even vol weten te houden en dan zien we na afloop wel waar we staan. Voorlopig zijn we nog steeds rode lantaarndrager, maar de onderste 5 ploegen staan nog steeds dicht bij elkaar dus alles is nog mogelijk. A.s. zondag moeten we om 14.30 uur op bezoek bij één van de 2 titelfavorieten. UNA uit Veldhoven is dan de tegenstander en zij staan slechts 2 puntjes achter op koploper Jong Vitesse.

 

Edwin Ebskamp

 

1-0   ‘8 Jordy Stins

1-1   ’16 Daan Driever

1-2   ‘37 Thomas Careman

2-2 ’92 Sven van Doorn

 

De Meern: Joey Swanink, Sven van Doorn,  Lejon Cats, Steve Blokland (’46 Tobias Elmensdorp), Mark den Hartogh, Lennard van den Brink, Richie Agyapong, Tom Waltman (’86 Rick Hauwert), Jordy Stins, Kesly den Haag, Zakaria El Bennay (’56 Anis Ziani)