• U bent ingelogd als:

De Meern ondanks 3-2 verlies bij Juliana ’31 door naar finale play-offs

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

De Meern ondanks 3-2 verlies bij Juliana ’31 door naar finale play-offs

Na de eclatante overwinning afgelopen donderdag thuis tegen Juliana ’31 (4-1) was zondag 21 mei vastgesteld als wedstrijddag voor de return tegen de ploeg uit Malden. En hoewel we op rozen zaten met 3 doelpunten verschil in ons voordeel was het zeker nog geen gelopen koers. De weersvoorspellingen waren goed, iedereen was fit dus weinig reden tot zorg.

 

Malden dus, onder de rook van Nijmegen en een goede 100km koersen. Dit keer eens niet met de eigen auto, maar mijn kaartje af laten stempelen in de spelersbus. En zo kon het gebeuren dat ik mij zondagochtend om kwart over 11 al meldde op de parkeerplaats bij onze VV.  Maar het was best leuk met reisleider André van Merode naast mij. Zijn lachsalvo’s verstoorde weliswaar een aantal spelers soms ruw uit hun ochtendslaap, maar als oud-inwoner van Malden kon hij ons haarfijn wijzen op alle bezienswaardigheden in de omgeving. Veel verder dan het aanwijzen van Tapperij de Blokhut kwam hij overigens niet. Aangekomen in Malden blijkt Juliana over een fraai complex te beschikken met daarachter een goede organisatie. Alles is tot in de puntjes geregeld en dit geeft tevens een beetje beeld bij wat er in de 3e divisie van clubs verlangd wordt. Stewards, beveiliging en entreeprijzen (€8) op 3e divisieniveau.In de kantine ook veel aandacht voor Franciscus Johannes Thijssen alias “kappen en draaien Fransie”, ooit begonnen in de jeugd bij Juliana om uiteindelijk op het hoogste niveau te eindigen in het Nederlands Elftal. NEC, Vitesse en Ipswich Town waren de clubs van deze sierlijke voetballer. Donderdag was hij aanwezig op de tribune bij De Meern en vandaag uiteraard ook weer present. En zo waren er nog enkele honderden supporters aanwezig, waarvan een stuk of 50 VV De Meern-aanhang was.

 

Om 14 uur wordt er afgetrapt op het zonovergoten kunstgrasveld in Malden. Het duel stond onder leiding van scheidsrechter Keijl geassisteerd door heer van der Waaij en…..ja hoor mevrouw Hoogendijk. Wederom een vrouwelijke grensrechter en dat is toch best leuk. Ze wist de vlag in ieder geval goed te hanteren……Vanaf de eerste minuut gaat het er fanatiek aan toe waarbij met name Juliana laat zien dat ze er helemaal voor willen gaan. Wij komen nauwelijks aan voetballen toe en staan eigenlijk continu onder druk. Vrije ballen tegen, corners tegen maar bovenal weten we geen raad met het 2-spitsensysteem van Juliana. In de 11e minuut krijgen we dan een vrije trap tegen waarbij Taner een foutje maakt en de bal loslaat die zo voor de voeten van een aanvaller van Juliana valt. Gelukkig mikt deze de bal naast, maar dit was niet het eerste en niet het laatste billenknijpmomentje. Zowel in als buiten het veld gaat het er soms erg onvriendelijke aan toe, waarbij met name een jeugdige Juliana-aanhang achter ons op de tribune zich doet gelden. Na afloop van de wedstrijd lieten ze ook nog eens een ongelofelijke puinhoop achter op de tribune dus dit zegt wel iets….De Commissie van Beheer van Juliana heeft er ongetwijfeld een aantal vuilniszakken mee kunnen vullen.

 

Neemt niet weg dat we ons niet onder de druk uit kunnen voetballen en we in de 21e minuut een penalty tegen krijgen na een handsbal van Irak Asad. Deze wordt benut door Jeroen Meijers waarna er een drinkpauze volgt. Hopelijk kunnen we deze gebruiken om wat zaken recht te zetten. Helaas blijkt dit niet het geval, want de kansen blijven voor Juliana en in de 29e minuut is het Wouter op den Camp die na een voorzet vanaf rechts de 2-0 binnen kan lopen. En zo ontstaat er een wedstrijd die slecht is voor het hart en in ieder geval bij mij aardig wat zenuwen oplevert.

 

Maar dan uit het niets slaat ons fenomeen weer toe…..Gokhan Yasar! Een verdediger van Juliana wil de bal terug koppen op de keeper, maar doet dit iets tekort. Gokhan is er als de kippen bij en tikt heel slim de bal langs de keeper, 2-1 op een psychologisch belangrijk moment. En een aantal minuten later krijgen we dan ook nog een penalty mee. Gokhan neemt uiteraard plaats achter de bal, maar de keeper weet deze te stoppen. Echter, op advies van de grensrechter besluit de scheidsrechter dat deze overgenomen moet worden omdat de keeper te snel zijn doel uit was gekomen. Gelukkig hebben we de beelden hiervan en bij het zien daarvan is er geen twijfel over mogelijk, een terechte beslissing. Echter, hoeveel grens- en scheidsrechters doen dit, je moet er wel lef voor hebben en dat hebben deze heren gelukkig. Dit levert wel heel veel commotie op, zowel binnen als buiten het veld en door de felle protesten gaan er nog eens 2 spelers van Juliana op de bon (geel in dit geval). Want voor de volledigheid, de 2e keer weet Gokhan wel te scoren en staan we op 2-2. Vanaf dit moment zitten we eindelijk wat beter in de wedstrijd heeft een mooie aanval en een schot van Lejon helaas geen doelpunt tot gevolg. En met de 2-2 stand gaan we dan ook rusten en zoeken de teams de kleedkamer op waarbij de scheidsrechter voor de zekerheid maar even een mannetje met een “V” op zijn jasje naast zich krijgt lopen.

 

De 2e helft begint eigenlijk zoals de eerste helft, we staan alweer snel onder druk en Taner moet een aantal keren redding brengen. Ondertussen krijgt er weer een speler van Juliana geel voor praten, de lontjes zijn allemaal kort bij die jongens. Wat opvalt vandaag is dat het storen en druk zetten vandaag nauwelijks lukt, hetgeen toch een beetje ons handelsmerk is geworden met Rick Kruijs als motor. Neemt niet weg dat we na een kwartier in de 2e helft beter in de wedstrijd komen en zeker in de counter kansen krijgen, waaronder 2 keer voor Gokhan. Na een overtreding op Kelsy en dus een vrije trap mee laat Kelsy zich provoceren en ontvangt hiervoor de gele kaart, gelukkig zonder gevolgen. Na weer een drinkpauze gaat Juliana aanvallend wisselen en alles of niets spelen. Echter, we staan ons mannetje nu aardig en ook Taner brengt een aantal keren goed redding. Ondertussen krijgt weer een speler van Juliana geel voor praten. Als wij weer in de tegenaanval zijn wordt er een overtreding op Kesly gemaakt en mogen we vanaf een meter of 17 aanleggen voor een vrije trap. Een hele mooie afstand, maar wat doet Rick Kruijs….hij speelt hem helemaal breed in plaats van een doelpoging te wagen. Achteraf was de verklaring dat hij in zijn aanloop te horen kreeg dat die in tweeën genomen moest worden en het toen even niet meer wist. En dan in de 77e minuut een zeldzame fout van Redouan El Yakoubi, hij probeert als laatste man een tegenstander uit te spelen die hier niet intrapt en vrijuit op Taner kan doorlopen en de 3-2 kan maken.

 

Vanaf dit moment wordt het een knotsgekke wedstrijd waarbij Juliana alle risico’s neemt en wij ontzettend veel vrijheid krijgen voor de counter. Echter, deze zijn niet aan ons besteed. Vlak voort tijd dan nog een hilarisch moment. De keeper gaat mee naar voren bij een corner. Deze wordt afgeslagen en Trevor Mulders probeert vanaf de middenlijn de bal in het verlaten doel te schuiven. Helaas gaat de bal centimeters naast, het had Trevor gegund geweest. Vlak voor tijd wordt Joris van Rooijen dan nog een publiekswissel gegund omdat dit wel eens zijn laatste wedstrijd voor VV De Meern had kunnen zijn….Wij hadden hem donderdag graag in de Osse weilanden zien staan, maar Joris heeft gekozen voor de Canarische Weilanden, daarover later nog wat meer. En dan fluit scheidsrechter Keijl af en maken iedereen een vreugdesprongetje, we gaan naar de finale voor de play offs voor een plek in de 3e divisie. De wedstrijd was nog niet helemaal afgelopen overigens, want de korte lontjes van Juliana zijn weer ontstoken. Uiteindelijk levert dit nog een rode kaart op voor Jeff van Veen van Juliana.

 

Als dan even later ook Woezik tegen SV O.S.S. 1920 afgelopen is blijkt dat O.S.S. door is en we a.s. donderdag om 14.30 uur aftrappen in Oss en a.s. zondag thuis bij ons in De Meern. Na een gezellige 3e helft bij Juliana wordt om kwart over 5 iedereen de bus in gedirigeerd en gaan wij weer huiswaarts. Gelukkig is er onderweg wel wat entertainment, los van de nodige versnaperingen is het eerst onze voorzitter Wim Stolwijk die het woord neemt. Hij richt zich daarbij met name op Joris van Rooijen die zoals eerder genoemd de beslissende play-off wedstrijden gaat missen door zijn eerder geboekte vakantie. Echter, Stolwijk had samen met zijn bedrijfsjurist Mr. M. van Merode eens goed gekeken naar het contract van Joris en kwam tot de conclusie dat hij contractueel donderdag gewoon in Oss zou moeten opdraven. Maar ja, ondanks de huwelijkse voorwaarden, is dit geen scheiding waard en werd Joris hartelijk bedankt voor de trouwe dienst de afgelopen jaren en werd hem een fijne vakantie toegewenst. In principe was dit zijn laatste wedstrijd, maar als we nu 3e divisie gaan spelen……volgens mij moeten we maar snel een petitie gaan starten! Ook Joris zelf deed nog een bedankwoordje en ondertussen had ik ook nog een andere kant van Hidde van Boven leren kennen. Met als sidekick Rick Kruijs blijkt Hidde heel goed typetjes na te kunnen doen, Edwin Evers is er niets bij. En zo vloog de tijd om en werd om half 7 speciaal voor de bus de kantine nog even van het slot gehaald voor een laatste drankje. Ondanks het verlies een mooie dag voor onze club en nu maar hopen dat we het de komende 2 wedstrijden ook af kunnen maken.

 

Edwin Ebskamp

 

’21 1-0 Jeroen Meijers

’29 2-0 Wouter op den Camp

’37 1-2 Gokhan Yasar

’43 2-2 Gokhan Yasar

’77 3-2 Daley Hoogakker

 

De Meern: Taner Memili, Irak Asad, Redouan El Yakoubi, Lejon Cats, Trevor Mulders, Joris van Rooijen (’90 Rick Hauwert), Rick Kruijs,  Bob Verweij, Kesly den Haag (’80 Stevi Blokland) , Gokhan Yasar en Eddy Vorm(’85 Hakan Yasar)