• U bent ingelogd als:

VV De Meern – Nieuwerkerk 4-4

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 

Foto’s: Corinne Verkuil

In een spectaculaire open wedstrijd waarin vele kansen werden gecreëerd stond na het laatste fluitsignaal een 4-4 gelijkspel op het scorebord. Het slordig omspringen met de kansen, vaak weggegeven door de poreusheid van beide verdedigingen, en het goede optreden van de beide keepers stond een korfbaluitslag van 8-8 in de weg!!

Nog steeds heeft De Meern te maken met een uitpuilende ziekenboeg. Eddy Vorm, Irak Asad, Sander Keller, Steve Blokland, Twan Verweij en Lars Bootsma moesten ook de allerlaatste wedstrijd van dit seizoen aan hen voorbij laten gaan terwijl zowel Erwin van der Klis als Dion Gerritsen niet fit zijn, maar toch op de reservebank plaats namen. Hierdoor startte Rick Hauwert als rechtervleugelverdediger met naast hem centraal achterin Jurren van der Gun.

Voor Nieuwerkerk is deze wedstrijd nog van belang. Alleen een overwinning kan ontsnapping aan de nacompetitie bewerkstelligen, maar dan nog zijn ze afhankelijk van de uitslagen van EDO en SDO. Nieuwerkerk zoekt direct na het eerste fluitsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter van der Laan de aanval. Een voorzet van Bram de Bruin landt op het hoofd van Remy Broekmans die zijn kopbal maar net naast ziet gaan. De eerste aanval van De Meern levert al in de 7e minuut de 1-0 voorsprong op. Sjoerd Vlasman vindt de vrijstaande Gökhan Yasar en met een geplaatst schot hoog in de kruising is keeper Sander Hoffmann geslagen.

Sjoerd Vlasman krijgt nog een mooie kopkans na een corner van Kesley den Haag en Redouan El Yakoubi test met een vlammend nog eens keeper Sander Hoffmann die echter weigert te capituleren. Bij een schot van Assad el Harti kan Mike van Houten de bal niet klemvast verwerken, maar blijft in de rebound fier overeind. De grootste kans voor Nieuwerkerk ontstaat wanneer Remy Broekmans alleen voor keeper Mike van Houten verschijnt, maar ook nu komt Mike weer als winnaar tevoorschijn.

In de 36e minuut schuift aanvoerder Joris van Rooijen de 2-0 binnen. De Meern waant zich op rozen, maar direct bij de aftrap zorgt de uitstekend spelende Michel van Guldener in de rebound voor de aansluitingstreffer nadat een schot van Assad el Harti op de paal eindigde;2-1. Kesley den Haag wordt op aangeven van Gökhan Yasar de ruimte ingestuurd, is sneller dan de Nieuwerkerkse verdediging, maar ziet zijn lob nog net gekeerd worden door de vingertoppen van de keeper. Aan de andere kant zorgt Valentijn Kittel voor de 2-2 en met deze stand gaan we ook rusten.

Direct na rust zorgt Kesley den Haag weer voor gevaar. Zijn voorzet is precies op maat voor Sjoerd Vlasman, die tot verbijstering van het Meernse publiek  het toch nog voor elkaar krijgt om de bal over te koppen!! Al in de 4e minuut van de 2e helft komt De Meern op achterstand. Ali Benomar scoort de 2-3 na prima aanspelen door Chayo Maria. Erwin van der Klis, na rust ingezet voor Jurren van der Gun, haalt een paar minuten later verwoestend uit waardoor de 3-3 op het scorebord komt.

Vermakelijk blijft het vanwege de vele kansen die ontstaan, mede zoals hierboven al gezegd door het zwak verdedigen bij beide elftallen. Trainer Rob Zomer wisselt Sjoerd Vlasman voor Miquel Ballo.

In de 72e minuut is het weer de uitblinkende Michel van Guldener die De Meern op achterstand zet;3-4. Jeugdspeler Anis Ziani wordt nog ingebracht voor Achmed Ahahaoui. De wedstrijd eindigt toch nog in een 4-4 gelijkspel, wanneer Miquel Ballo een voorzet geeft van rechts en Valentijn Kittel zijn eigen keeper verschalkt met een prachtige kopbal. Sneu voor Nieuwerkerk maar wat mij betreft was het wel de mooiste goal van deze middag!!

Na het laatste fluitsignaal zit ons eerste jaar in de Hoofdklasse A erop en eindigen we als 7e op de ranglijst. Nieuwerkerk ontloopt de nacompetitie niet en om hen volgend jaar wederom terug te kunnen zien zullen ze nog flink aan de bak moeten.

Ad de Lange

De Meern: Mike van Houten, Rick Hauwert, Jurren van der Gun (45. Erwin van der Klis), Joris van Rooijen, Sven van Doorn, Redouan El Yakoubi, Sjoerd Vlasman (65. Miquel Ballo), Aldo Hima,  Achmed Ahahaoui (76. Anis Ziani), Gökhan Yasar en Kesley den Haag.