• U bent ingelogd als:

De Meern – Nieuw Utrecht 3-1

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

s

De ingrediënten zijn voor vandaag duidelijk. Wanneer Nieuw Utrecht verliest is degradatie onontkoombaar. Wanneer De Meern verliest zijn de zorgen groot, maar kan degradatie nog steeds voorkomen worden. Winst is dus zeer welkom.

De uitwedstrijd was belabberd, maar ook nu viel er weinig te genieten en viel de uitslag voor De Meern heel goed uit. Uit was het nog een bloedeloos gelijk spel, hier thuis werden de drie punten al gevierd als een goede stap in de richting van lijfsbehoud in de hoofdklasse A.

Het begin van de wedstrijd valt te kenmerken als onrustig. Beide partijen, maar vooral De Meern, hebben last van zenuwen en het vertoonde spel kan men ronduit betitelen als zenuwachtig en zeer zwak!!

Pas na een kwartier is er spraken van enige opwinding wanneer een schot van Redouan El Yakoubi, mede door verandering van richting van een Nieuw Utrecht verdediger, net aan de verkeerde kant van de paal eindigt.

Voor de rest is het eigenlijk alleen Nieuw Utrecht die de beste kansen krijgt , maar deze vergeet te verzilveren. Zo is het een verkeerde terugspeelbal van Erwin van der Klis waardoor Mike van Houten met een sliding nog redding kan brengen. De rebound komt voor de voeten van Abdel Zouzou, maar zijn schot  mist precisie en gaat gelukkig naast de paal.

Even later is het Sven van Doorn die, in het centrum van de verdediging beter functioneert dan op de linksback plaats, zorgt voor redding op de doellijn waarmee een zekere achterstand wordt voorkomen.

Aan de andere kant wordt een inzet van dezelfde Sven van Doorn door Sjoerd Vlasman maar net naast gekopt. Eigenlijk is dat de enige echte kans die De Meern creëert maar niet verzilverd wordt. Een allerbelabberdste 1e helft die weinig reden geeft tot hoop op een overwinning, maar de houvast is de 0-0 stand bij rust.

Na rust zien we dat trainer Rob Zomer de nummer 10, Aldo Hima, vervangen heeft voor Achmed Ahahaoui wat achteraf een gouden wissel blijkt te zijn!! Toch komt De Meern eerst nog op een verdiende achterstand wanneer, met name door geklungel in de verdediging, Antonio Cvetkovic zorgt voor een verdiende 0-1 voorsprong.

Daarna is het Achmed Ahahaoui die, na een prachtig hakballetje van Gökhan Yasar, een grote kans laat liggen maar een paar minuten later verzilvert hij, nadat een schot van Kesley den Haag wordt gekeerd, de rebound en schuift de 1-1 langs keeper Shaquille Inge.

Nieuw Utrecht krijgt nog wel de kans om de partij in zijn voordeel te beslissen, maar zij gaan wel erg slordig om met de kansen die hoofdzakelijk door zwak verdedigen van De Meern ontstaan. De Meern heeft alle geluk van de wereld wanneer een domme overtreding op Achmed Ahahaoui leidt tot een terechte penalty. Een klusje voor Gökhan Yasar, die via de binnenkant van de paal De Meern op een 2-1 voorsprong zet.

De weerstand is bij Nieuw Utrecht gebroken en daar alle spelers van deze club met de tong op de schoen naar adem zoeken, maakt De Meern een einde aan al hun illusies. Bob Verweij zorgt, na gepruts in de Nieuw Utrecht verdediging, voor de 3-1. Net voor het einde van de wedstrijd is het wederom Bob Verweij die van 3 meter het nog voor elkaar krijgt om de bal hoog over te schieten.

Desalniettemin klagen we niet, koesteren we de drie punten, weten we dat we niet goed gevoetbald hebben, maar is behoud van de Hoofdklasse A toch een stuk dichterbij gekomen.

Ad de Lange

De Meern: Mike van Houten, Erwin van der Klis, Joris van Rooijen, Sven van Doorn, Steve Blokland (72. Miquel Ballo), Redouan El Yakoubi, Bob Verweij, Sjoerd Vlasman (53. Tom van der Linden), Aldo Hima (45. Achmed Ahahaoui),  Gökhan Yasar en Kesley den Haag.