• U bent ingelogd als:

De Meern niet langs 10 man van Hollandia: 1-1

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Op een stralende lentedag rijden we richting Hoorn. De tegenstander heet Hollandia en is de nummer 5 van de ranglijst. Het zal dus wederom een zware middag voor ons worden en zoals dat dan in voetbaljargon heet “Elke wedstrijd is voor ons een finale”. Het is echt prachtig voetbalweer en na een uurtje tuffen komen we aan in Hoorn. Een geweldig mooi gelegen sportpark, want het huist direct aan het IJsselmeer en het uitzicht op de vele zeilboten is geweldig.

 

Dan de opstelling van De Meern. Toch weer een paar (onaangename) verrassingen. Anis Ziani moet wegens een kaakoperatie verstek laten gaan en ook Irak Asad kan vandaag, wegens een nare val van zijn moeder, niet aanwezig zijn. Tom van der Linden is nog steeds geblesseerd aan zijn voet en is dus ook niet van de partij.

 

Ook hier is het opvallend dat er zo weinig publiek te bekennen valt. Bijna een lege tribune en langs het veld is er ook nauwelijks een “kip” te bekennen. Het aantal De Meern aanhangers stokt ook al bij een stuk of vijftien diehards.

 

Exact om 14:00 uur laat scheidsrechter J. Akkerman de wedstrijd beginnen. In de eerste minuten zien we rommelig voetbal met een dwingender De Meern. In eerste instantie wordt een vrije trap van Hakan Yasar hoog over geschoten en wanneer, na een prachtige pass, Eddy Vorm op weg gaat naar het doel van de tegenstander wordt hij door aanvoerder Nick de Wit onderuit geschoffeld en kan hij al in de 10e minuut met een rode kaart vertrekken. Voorwaar een opsteker voor De Meern, althans dat bedenken wij ons langs de kant! De daaruit voortvloeiende vrije trap van Rick Kruys doet ons bijna juichen, maar de lat brengt redding voor Hollandia.

 

De overige 35 minuten onderscheiden zich met matig en rommelig voetbal, waarin Hollandia zich moeiteloos met 10 man overeind houdt. De Meern zoekt het teveel in de lange bal waar Gökhan Yasar bijna altijd kansloos op is. Zijn enige wapenfeit komt net voor rust en bestaat uit een “schotje” wat ook nog eens geblokt wordt door de uitstekend spelende verdediger Niek Reus. Alleen Kesly den Haag zorgt ervoor dat de alarmbellen in de verdediging van Hollandia afgaan. Zijn snelheid is een mooi wapen en zijn acties zijn meermaals onnavolgbaar, alleen de voortzetting is vaak onnauwkeurig. Het hobbelige veld lijkt onze grootste tegenstander te zijn!

 

We gaan rusten met nog steeds een dubbelblanke stand op het scorebord.

 

Direct na de rust gloort er hoop wanneer Joris van Rooijen op aangeven van Rick Kruys en geholpen door een blunder van keeper Nick van Santen met een kopbal de 0-1 voorsprong brengt. Aan de andere kant wordt De Meern geholpen door het houtwerk na een vlammend schot van Lars Weistra. Hollandia ruikt zijn kans en zelfs met tien man leggen zij De Meern hun wil op.

 

In de 55e minuut wordt dit beloond. Echter, de hulp van de tot dan toe foutloos acterende Redouan el Yakoubi is noodzakelijk wanneer hij zich verslikt in een hoge bal waardoor Stefan Dol eenvoudig doelman Twan Verwij passeert en de 1-1 op het scorebord brengt.

 

De Meern probeert het hierna nog wel, maar het overleg ontbreekt. Teveel moeilijke oplossingen waar eenvoudig ook mogelijk is en te weinig stootkracht naar voren. Ook van het overtal wordt totaal geen gebruik gemaakt terwijl Hollandia toch ook geen wereldploeg is. Toch maar weer één kansje voor Gökhan Yasar maar ook deze keer zit er niet genoeg venijn in zijn schot en staat er wederom een verdediger in de weg, waardoor een corner overblijft. Deze is een makkelijke prooi voor de boomlange keeper.

 

Aan het einde van de wedstrijd wordt een totaal verkeerd geraakte bal van Hakan Yasar door Twan Verweij opgepakt. De scheidsrechter beoordeelt dit, na veel geschreeuw van de Hollandia spelers, als een terugspeelbal en bestraft dit met een vrije trap. Gelukkig wordt deze hoog overgeschoten. De Meern leunt op het behoud van een gelijkspel, speelt steeds zenuwachtiger en is zielsblij wanneer de matig leidende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd blaast.

 

Conclusie: We hebben eigenlijk twee punten verloren tegen een matige nummer 5. Hun excuus was natuurlijk het vroege moment waarop ze met tien man kwamen te staan.

 

Op de ranglijst blijft het onderin ongemeen spannend en a.s. zaterdag staat er alweer een cruciale partij op het programma. We gaan naar Meppel, waar een al weken goed draaiend MSC bestreden moet worden. De wedstrijd is op Paaszaterdag en de aanvang is om 14:30 uur. Een overwinning is noodzakelijk waardoor lijfsbehoud een stuk dichterbij zal komen.

 

Ad de Lange

 

47′ 0-1 Joris van Rooijen

55′ 1-1 Stefan Dol

 

De Meern: Twan Verweij, Trevor Mulders, Rick Hauwert, Redouan El Yakoubi, Hakan Yasar, Joris van Rooijen, Rick Kruijs,  Bob Verweij, Kesly den Haag, Gokhan Yasar en Eddy Vorm.