• U bent ingelogd als:

De Meern leidt alweer de 5e nederlaag

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Vandaag stond er weer een thuiswedstrijd op het programma. En wederom onder bijna zomerse omstandigheden hetgeen terug te zien was aan de volle tribune. Dit keer kwam het eerste elftal uit het Brabantse Nuenen bij ons op bezoek. Zij stonden (uiteraard) hoger dan De Meern op de ranglijst, met 10 punten stonden zij op de 6e plaats.

 

Nuenen is een grote club met ruim 1400 leden. Wat dat betreft spelen wij veelal tegen grote verenigingen. Voetballend kunnen wij nog niet tippen aan de andere verenigingen, maar qua grootte verslaan wij iedereen. Onlangs kreeg ik een overzicht doorgemaild van Piet, Frederikstadt, Eversdijk. Daaruit blijkt dat wij dit seizoen met 118 teams alleen KHFC voor ons moeten dulden met 127 teams. We zijn dus, op KHFC na, de grootste amateurvereniging van Nederland! Na ons komen Kampong (115), Jeka Bavel (108), AFC A’dam (102) en OJC Rosmalen (105) die allen nog boven de 100 teams zitten. Onze “buren” PVCV (78), Desto (77) en UVV (69) zijn uiteraard een stuk kleiner. En juist vanwege deze statistieken is het eigenlijk ongelofelijk dat we ook dit seizoen ons eerste elftal weer helemaal vullen met spelers van buitenaf.

 

Wij zijn natuurlijk al vele jaren een hele grote vereniging en aangezien onze hoogste jeugdelftallen ook al enkele jaren op divisieniveau voetballen is het een trieste constatering dat we blijkbaar niet in staat zijn onze eigen talenten in ons hoogste elftal te krijgen. Ik heb niet de wijsheid in pacht wat er hier misgaat, wat dat betreft heb ik ook teveel respect voor ons bestuur. Ik zie dat zij iedere week waanzinnig veel uren in onze club steken om alles draaiende te houden. En bovenal financieel gezond draaiende, want dat is geen sinecure in deze tijd. Dit neemt niet weg dat ons vlaggenschip steeds verder vervreemd van onze club(mensen) en er ook dit jaar weer uit alle windhoeken spelers zijn gehaald die helemaal niets met De Meern hebben. En als dit dan grote aanwinsten zouden zijn en er sprankelende resultaten zouden worden geboekt dan was dit nog enigszins verdedigbaar. Maar het loopt voor geen meter, het is los zand en als deze lijn zich doorzet vliegen wij er samen met Papendorp ook dit seizoen weer keihard uit. Dat zijn de feiten van nu en dit zal de komende tijd nog wel tot wat discussies leiden.

 

Om 14.00 uur fluit scheidsrechter Jan Tempelaar voor het begin van de wedstrijd. Vandaag met een aantal andere namen dan vorige week. We kenden een aantal blessuregevallen waaronder Lejon Cats en Solace Osarugue Uyi-olaye. Jerremy Haarmans mocht na zijn goede invalbeurt vorige week in de basis beginnen, evenals Serkan Yasar. En we komen ongekend goed uit de startblokken. Na 2 minuten een eerste aanval waarbij we niet tot een schot komen, maar 3 minuten later een hele goede actie van Dyllan Ahinful die een beter lot had verdiend. Dit was slechts uitstel van executie, want in de 6e minuut kan Mark den Hartogh aanleggen voor een schot. Gelukkig wordt dit schot van richting veranderd en is de keeper van Nuenen geklopt. Zo staan we na 6 minuten al met 1-0 voor, een ongekende luxe.

 

Na het doelpunt staan we even onder druk, maar we kunnen ons daar weer onderuit voetballen. Zo heeft Jerremy Haarmans een fantastische rush aan de rechterkant in huis die tot een corner leidt en schiet Alain de Koter net naast. In de 11e minuut dan weer een schot van Nuenen, veel mensen dachten dat dit een goal was maar gelukkig lag de bal in het zijnet. Kort daarna een prachtige opening van Anis Ziani op Gideon Emanuels, maar zijn schot gaat helaas hoog over. In de 21e minuut dan een ontzettende pegel van Nuenen op onze paal, daar komen we goed weg. Maar dat is helaas maar voor even, want in de 22e minuut is het alsnog raak voor Nuenen. En als je ziet hoe deze goal tot stand komt……iedereen geeft zijn tegenstander veel te veel ruimte of laat deze lopen. Alain de Koter, Tom Waltman, Jerremy Haarmans en ook Menno Vink kunnen zich deze tegengoal van Thom van de Donk allemaal aanrekenen.

 

Na deze tegengoal vallen we weer ver terug, het loopt voor geen meter meer en we ergeren ons weer groen en geel. In de 35e minuut dan een opleving van ons in de omschakeling. Alain de Koter heeft de bal op rechts waarbij wij in een 2 tegen 1 situatie zijn. In plaats van dit uit te spelen maakt Alain de verkeerde keuze en speelt de bal helemaal naar de andere kant, weg grote kans…Even later moet Alain het veld geblesseerd verlaten en wordt hij vervangen door Jeffrey O’Brien.

 

Als het bijna rust is besluit Dyllan Ahinful even de trukendoos open te doen. Op een erg gevaarlijk positie denkt hij dat het zaalvoetballen is en verspeelt de bal. Gelukkig kan Menno Vink redding brengen op het schot, maar dit soort dingen kunnen echt niet. Kort daarna nog een corner voor ons, hieruit kopt Jerremy Haarmans naast waardoor we met 1-1 gaan rusten.

 

Na de rust 2 ongewijzigde elftallen. Er zijn 5 minuten gespeeld als Nuenen er gevaarlijk uitkomt, Anis Ziani kan niet anders dan een nuttige overtreding maken en een gele kaart incasseren. Hierna een mooi aanval van ons opgezet via Mark den Hartogh, het schot van Anis gaat net naast. Evenals vorige week speelde Anis vandaag ook weer een puike wedstrijd. Het gaat in deze fase redelijk gelijkop. In de 60e minuut hebben we geluk als Nuenen net naast kopt uit een corner. Aan de andere kant valt op dat Serkan Yasar wederom helemaal in de tang zit. Los van het feit dat hij vaak onmogelijke hoge ballen krijgt is hij ook in de voeten geen stabiel aanspeelpunt die de bal vast kan houden. Hij zou ook onze goalgetter moeten zijn, maar is nog geen schim van zijn broer Gohkan hoewel die vergelijking natuurlijk niet helemaal fair is. Serkan werkte er gisteren wel hard voor, maar is nog ongelukkig in zijn spel.

 

De wedstrijd lijkt een beetje dood te bloeden, er is veel middenveldvoetbal en ook Nuenen is een zeer matige ploeg. De trainer van Nuenen, Jan Poortvliet (oud-speler van oa PSV en 19-voudig international) besluit in de 72e minuut een dubbele wissel door te voeren om alsnog de winst te forceren. Onze technische staf besluit in de 77e minuut Gideon Emanuels te wisselen voor Youssef El Hammouchi. Onze trainer Joël Titaley geeft tegen het AD aan “Halverwege de 2e helft kozen we voor consolidatie en gokten op een lucky uitval”. Dan moet je niet de razendsnelle Gideon Emanuals wisselen en anticiperen op de aanvallende wissels die Jan Poortvliet doorvoert….Nuancering die ik hierop wil maken is dat ik niet weet of Gideon wellicht geblesseerd was, maar als je slechts 1 punt hebt en het 1-1 staat dan moet je vol voor de winst gaan en niet voor consolidatie.

 

In de 74e minuut valt dan het doek voor ons. Aanleiding hiervoor was gepruts van Richie Agyapong, zijn tegenstander kan een voorzet geven die simpel binnengelopen kan worden door Reva Kreekels. En in de 82e minuut dan weer een individuele fout van ons die tot een tegengoal leidt. Erg zuur dat dit juist de goed spelende Jerremy Haarmans moet overkomen, maar hij speelt blind en veel tekort terug op Menno vink. Thom van Donk onderschept de bal, omspeelt Menno en kan de 1-3 binnenschuiven. Vlak voor tijd hadden we dan eigenlijk nog een penalty moeten krijgen als Serkan Yasar in het strafschopgebied wordt vastgepakt, maar scheidsrechter Tempelaar zag het anders. En zo eindigen we ook deze wedstrijd met verlies.

 

In vergelijking met de vorige wedstrijden hebben we vandaag bij vlagen laten zien dat we redelijk kunnen voetballen. Ik snap dat iedereen naar de lichtpuntjes kijkt, maar ondanks het feit dat Nuenen een zeer matige ploeg is ben ik het (zoals zo vaak) niet met trainer Joël Titaley eens, ik vond het geen onverdiende nederlaag. Weliswaar speelden we wat beter dan eerdere wedstrijden, maar er was maar 1 ploeg die aanspraak kon maken op de overwinning en dat was Nuenen.

 

Voor ons breken nu 2 cruciale weken aan als we spelen tegen directe “concurrenten” Minor en Papendorp. Alles wat wij minder halen dan 6 punten is te weinig. Aan de eerste 3 punten zal voor de selectie een lange busreis van 2 uur vooraf gaan. Minor komt uit het Limburgse Nuth, zo’n 170km zuidwaarts vanaf De Meern. Ik zit nog zo’n 2000km zuidelijker en zal deze wedstrijd dus aan mij voorbij moeten laten gaan. Of er iemand anders is die het verslag over kan nemen was bij het ter persen gaan van dit verslag nog niet bekend. Tot over 2 weken als wij thuis aantreden tegen Papendorp dat gisteren met maar liefst 11-0 onderuit ging bij Meerssen.

 

Edwin Ebskamp

 

’6 1-0 Mark den Hartogh

’22 1-1 Thom van de Donk

’74 1-2 Reva Kreekels

’82 1-3 Thom van de Donk

 

De Meern: Menno Vink, Richie Agyapong, Jerremy Haarmans, Mark den Hartogh, Anis Ziani, Tom Waltman, Serkan Yasar, Dyllan Ahinful, Randy Ababio, Alain de Koter (’39 Jeffrey O’Brien), Gideon Emanuels (’77 Youssef El Hammouchi)

Geef een reactie