• U bent ingelogd als:

De Meern laat zege tegen Silvolde in slotfase glippen: 3-2

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

En opnieuw duurde de wedstrijd een paar minuten te lang voor de ploeg van Rob Zomer. Was de stand na 85 minuten nog 1-2 na doelpunten van Gokhan Yasar (strafschop) en Joris van Rooijen (kopbal), aan het eind stond toch echt 3-2 op het scorebord en kon de reis van de Achterhoek naar De Meern zonder punten in de tas worden aangevangen. Ditmaal was het een strafschop in de 90ste minuut die De Meern de das omdeed. Scheidsrechter Youp Horst had zelf natuurlijk ook niet een uitslag-bepalende rol willen spelen, maar een onvervalste schwalbe werd door de arbiter toch met een strafschop beloond (zie beelden hieronder voor eigen oordeel). We zijn hiermee op de voorlaatste plaats in de competitie beland.

En helaas kon ik er dit keer op het laatste moment niet live bij zijn (ik was geblesseerd), dus een uitgebreid verslag van deze wedstrijd ontbreekt jammer genoeg. Het verslag vanuit het perspectief van Silvolde is hier te vinden.

 

Daarom wel des te meer tijd om wat scorebord-journalistiek erin te gooien. Gevoelsmatig geven we een resultaat vaak in de slotfase uit handen. We hebben inmiddels 15 wedstrijden gespeeld, 13 competitiewedstrijden en 2 in de beker. Als we kijken naar de laatste 10 minuten van deze wedstrijden, dan kregen we doelpunten tegen JOS, Alverna (2x), Hollandia, SJC, Sneek, Buitenboys en Silvolde (2x). Alleen tegen de laatste 4 teams leverden we daarmee ook een resultaat in. Daar staat tegenover dat we tegen RKHVV in de laatste 10 minuten de winnende treffer maakten. Als we de doelpunten van competitie- en bekerwedstrijden verdelen over de twee helften van een wedstrijd, dan is het duidelijk: Voor rust winnen we met 14-11, na rust is er ruimte om ons te verbeteren: 11-21. Voer voor de technische leiding en de spelers.

 

Aanstaande zondag kunnen we ons revancheren. Mochten we thuis winnen tegen de nummer 11 SDO uit Baarn, dan gaan we ze voorbij in de ranglijst. Kortom: Het staat nog steeds dicht op elkaar.

Laurens Zandbelt

Met dank aan Ron Berendsen van Silvolde, hieronder onze trainer Rob Zomer met zijn analyse van de wedstrijd: