• U bent ingelogd als:

De Meern laat winst in blessuretijd glippen

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Zondag 15 april was Ido’s Football Club gastheer van onze oranjehemden. Een fraai complex in Hendrik Ido Ambacht, waar meerdere verenigingen gehuisvest zijn. ASWH is daarbij de blikvanger, uitkomend op 3e divisieniveau. IFC heeft met name voor de winterstop punten gepakt, begin december verloren wij thuis met 3-0 van hen. Maar IFC zit nu al langere tijd in een slechte fase. Van de laatste 9 wedstrijden gingen er maar liefst 8 verloren. Trainer Virgil Breetveld heeft dit begin maart reeds de kop gekost. Deze voormalig speler van Feyenoord, Dordrecht en Excelsior trainde zowel de zaterdag- als zondagselectie, maar heeft dus voortijdig zijn biezen moeten pakken.

 

Na de verliespartijen van ons tegen RKAVV en Groene Ster en het feit dat Vlissingen de afgelopen periode punten ging pakken betekende voor ons inmiddels een vrijwel onmogelijke opgave om rechtstreeks degradatie te vermijden. Vandaag kwamen er ook nog eens een aantal personele zorgen bij. Richie Agyapong en Dyllan Ahinfull waren beide geblesseerd, Sven Jansen moest zijn studie een keer voorrang geven en Alain de Koter is afgelopen week uit de selectie gezet. Gelukkig was Jerremy Haarmans weer fit en hadden we een aantal jeugdspelers op de bank. Extra zorg was nog dat Fouad Dahmani tijdens de warming-up ook niet fit bleek, last van hamstring. Op eigen risico besloot hij toch aan het duel te beginnen.

 

Om 14.00 uur fluit scheidsrechter Jaafer Aaffouallah voor het begin van de wedstrijd en komen wij goed uit de startblokken. Wij weten goed druk te zetten op de verdediging van IFC die vaak niet anders kunnen dan terugspelen op de keeper. Na 11 minuten de eerste serieuze kans voor ons. Gideon Emanuels heeft een mooie actie in huis en als zijn fraaie hakje dan eindigt voor de voeten van Anis Ziani besluit deze te schieten. Helaas wordt zijn schot geblokt. Even later een vrije trap voor ons op een mooie plaats. Deze wordt slecht genomen door Anis Ziani. Enkele minuten later wederom een vrije trap voor ons, dit keer gaat Hugo Peters achter de bal staan. Zijn inzet is duidelijk beter, maar gaat toch net over het doel. Zo zouden wij vandaag meerdere vrije trappen op goede posities krijgen, maar haalden we hier te weinig uit.

 

In de 22e minuut heeft Gideon Emanuels een mooie actie over links in huis, maar zijn voorzet gaat helaas voorlangs. Overigens krijgt ook IFC af en toe wel mogelijkheden en zeker in de counter komen ze er regelmatig gevaarlijk uit, maar wij zijn de betere ploeg en krijgen de beste kansen. De beloning volgt in de 30e minuut. Dit is niet eens een kans te noemen, maar gewoon een geweldige actie inclusief harde poeier van Randy Ababio. We staan met 1-0 voor en dat is dik verdiend. Lang kunnen we niet van de 1-0 genieten, want 6 minuten later is het alweer……2-0! Een mooie actie van wederom Gideon Emanuels die uiteindelijk een mooi steekballetje op Hugo Peters geeft. Hij blijft rustig en schuift de bal beheerst langs de doelman van IFC.

 

Vlak voor rust laat Fouad Dahmani nog eens zien hoe goed hij kan voetballen. Ondanks het feit dat hij niet fit was speelde hij een uitstekende wedstrijd. Het lichtje ging uit toen hij er doorheen zat, jammer dat hij dit niveau nog geen 90 minuten vol kan houden. Vlak voor rust kopt Mark den Hartogh uit een corner nog net over. En in de blessuretijd van de 1e helft staan we dan nog even fors onder druk. Eerst wordt een schot van IFC knap gered door Joey, krijgt Jerremy Haarmans nog geel na een domme overtreding en schiet IFC nog over na een vrije trap op een gevaarlijke plek. En zo gaan we rusten met een 2-0 ruststand. Hoelang is het geleden dat we deze tussenstand hadden bij de rust? Laurens Frederikstadt Zandbelt zou de statistieken er nog even op naslaan.

 

Na rust komen we weer goed de kleedkamer uit. De wedstrijd is 55 minuten onderweg als Gideon Emanuels een prachtige actie in huis heeft. Zijn knal met links kan echter gepareerd worden door de keeper. Even later een schot van Hugo Peters dat naast gaat. Helaas raakt de goed spelende Randy Ababio geblesseerd in de 60e minuut. Na het vertrek van Solace Osarugue Uyi-olaye eerder dit seizoen wordt hij vervangen door de speler die nu de titel “mooiste naam van het team” draagt: Raymond Omowologoma. In de 62e minuut vuurt Anis Ziani een prachtig schot af, maar de keeper van IFC redt even fraai uit de kruising.

 

In de 63e minuut gaat IFC aanvallend wisselen en brengt stormram Noel Goossens in de ploeg. Een sterke vent die een verleden heeft bij FC Dordrecht en Stedeco. Kort daarna denk ik de grootste kans van de wedstrijd voor ons. Een voorzet vanaf links kan Serkan Yasar op een meter van de doellijn zo inkoppen, koppen doet hij wel, maar wel tegen de keeper op waardoor de 0-3 niet op het scorebord komt. Uit de daar opvolgende corner wordt de bal afgeslagen, maar komt weer in ons bezit. En rond de 16 van IFC leiden wij dan heel dom balverlies. De omschakeling van IFC is razendsnel, uiteindelijk wordt de bal achter Jerremy Haarmans gelegd, zijn tegenstander blijft koel en maakt de aansluitingstreffer.

 

IFC ruikt nu zijn kansen en wij krijgen het moeilijk. Na 70 minuten spelen komen we even heel goed weg als een bal door IFC op de lat wordt gekopt. Wij krijgen echter nog steeds de grootste kansen. Als Gideon Emanuels weer een fraaie actie in huis heeft kan hij alleen onreglementair afgestopt worden. De vrije trap op rand 16 wordt door hem zelf genomen, maar de keeper kan met veel moeite redding brengen. Hierna krijgen wij een aantal corners en kansen waar er toch echt ééntje van in gemoeten had. Ondertussen is de, ook niet geheel fitte Bob Prins, in het veld gekomen voor Serkan Yasar.

 

En in de 82e minuut dan wat mij betreft het breekpunt in de wedstrijd. Bij een opstootje aan de rechterkant van het veld kan Anis Ziani zich niet beheersen en krijgt de rode kaart. Ik kon goed zien wat er gebeurde, wil er niet teveel over schrijven omdat er nog een straf bepaald moet worden, maar feit is wel dat Anis hiermee het team erg dupeerde. Neemt niet weg dat ook IFC even later met 10 man verder zou moeten na een 2e gele kaart voor Everon Pisas.

 

Met nog 6 minuten spelen exclusief blessuretijd krijgen we het spannendste deel van de wedstrijd. IFC speelt alles of niets, wij staan continu onder druk, maar tegelijkertijd liggen er ook counterkansen voor ons. Wij krijgen veel corners en vrije trappen tegen nu en het is vrouwen en kinderen eerst. Het is echt megaspannend en de teleurstelling is dan ook groot als in de 91e minuut IFC alsnog de 2-2 weet te scoren. Een afgeslagen bal wordt door het midden op doel geschoten en via een wirwar van spelers verdwijnt deze achter Joey Swanink.

 

En zo eindigt deze wedstrijd in de 2-2 gelijkspel waar we absoluut hadden moeten winnen. We hebben kansen genoeg gehad op de 3-0, maar als je de wedstrijd niet in het slot gooit blijft er hoop bij de tegenstander. Hoewel Vlissingen dit keer verloren heeft beslaat de achterstand maar liefst 7 punten met nog 5 wedstrijden te spelen. Gezien het aankomende paasweekend worden alle wedstrijden a.s. zaterdag om 18 uur gespeeld. Wij ontvangen dan Halsteren, de nummer 4 van de ranglijst. De uitwedstrijd tegen Halsteren staat mij nog helder voor de geest, ik vond het een hele goede ploeg. Met name oud-prof Robert Braber maakte toen grote indruk.

 

Edwin Ebskamp

 

30′ 0-1 Randy Ababio

36′ 0-2 Hugo Peters

66′ 1-2 Ozan Cimen

91′ 2-2 Danny Slingerland

 

De Meern: Joey Swanink, Jerremy Haarmans, Lejon Cats, Mark den Hartogh, Anis Ziani, Tom Waltman, Fouad Dahmani,  Gideon Emanuels, Randy Ababio (60′ Raymond Omowologoma) Hugo Peters, Serkan Yasar (80′ Bob Prins)