• U bent ingelogd als:

De Meern genadeloos onderuit

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Een soortgelijke titel stond er ook boven mijn verslag van de uitwedstrijd tegen Gemert, toen kregen we met maar liefst 7-1 op onze broek. Het zou niet fair zijn om daarbij de vraag te stellen of we daarvan geleerd hadden, daarvoor was er inmiddels teveel gebeurd.

 

Het was een relatief korte winterstop, zeker in vergelijking met alle lagere elftallen, maar het was een zeer welkome winterstop. De eerste seizoenshelft was immers dramatisch verlopen, los van de vele verliespartijen was daar het onvermijdelijke ontslag van trainer Joël Titaley en een aantal spelers die zich boven het team verheven voelden en geen deel meer zouden uitmaken van de zondagselectie. Kortom, even een paar weken van bezinning en daarna weer met frisse moed aan de slag gaan, daar konden we bijna niet slechter van worden. We sloten de winterstop ook nog eens af met 2 winstpotjes in oefenwedstrijden, dat geeft vertrouwen.

 

Als we de statistieken van wijlen John Frederikstadt erbij zouden pakken dan zie je een bizar contrast. Vanaf de voorbereiding hebben we 12 oefenwedstrijden gespeeld, 9 keer winst, 2 keer gelijk en 1 keer verlies (nipte nederlaag tegen Spakenburg). Als we de competitie hiernaast leggen komen we (na vandaag) in 14 wedstrijden tot 2 gelijke spelen en 12 keer verlies. Tja, schiet mij maar lek, iedere logica is ver te zoeken, maar feit is dat waar het er echt om gaat de resultaten dramatisch zijn. De beker laat ik in dit geval even buiten beschouwing.

 

Gemert thuis vandaag dus, bij de uitwedstrijd in het Brabantse land vielen wij aardig stil met 10 supporters, wat werden wij daar zoek gespeeld zeg en wat was met name de verdediging dramatisch slecht die middag. Los van onze wanprestatie toen, Gemert was en is gewoon een hele goede ploeg en wat mij betreft 1 van de kampioenskandidaten. Het was prachtig voetbalweer hoewel de greenkeepers nog even aan de slag moesten om het veld vorstvrij te krijgen. Scheidsrechter van dienst vandaag was Roel de Cock met C-O-C-K.

 

Als er om 14 uur afgetrapt wordt heb ik net met zonnebril op mijn neus of de 0-1 ligt al in het mandje…Zonder zonnebril heb ik een paar minuten gezien waarbij ons vlaggenschip goed uit de startblokken leek te komen, maar dat goede gevoel werd dus snel de grond ingeboord. En hoe….de bal wordt heel simpel over Richie Agyapong gespeeld, Thijs van Pol kan alleen op Joey Swanink af en eenvoudig scoren. Dit zijn echt joekels van verdedigingsfouten en deed mij gelijk denken aan de uitwedstrijd bij Gemert. En zeker een ervaren, sterke en snelle verdediger als Richie mag dit gewoon niet overkomen, na 3 minuten al, dat heeft gewoon met scherpte te maken.

 

Na deze vroege tegentreffer gaat het even gelijkop zonder dat er kansen ontstaan. Na 10 minuten krijgt Gemert 3 corners op rij en is het weer even billenknijpen. In de 12e minuut dan het eerste wapenfeitje van ons, maar een schotkansje van Hugo Peters wordt tot corner verwerkt. Na 20 minuten dan weer een klein kansje voor ons als Mark den Hartogh kan voorzetten, maar de keeper  kan deze bal helaas onderscheppen. En dan is het weer raak aan de andere kant, na 22 minuten spelen scoort Bram Jacobs de 0-2. Vanaf rechts wordt de bal vanaf de achterlijn teruggetrokken, Bram Jacobs komt voor Tobias Elmensdorp en kan zo de 2e goal voor Gemert binnenschuiven.

 

In de 26e minuut produceert Hugo Peters een schot op de vuisten van de keeper van Gemert en 6 minuten later heeft Richie Agyapong een grote kopkans uit een corner, maar hij kan zijn fout uit de 3e minuut helaas niet goedmaken. Een verdedigingsblooper van dezelfde orde van grootte valt 1 minuut later te aanschouwen. Lejon Cats laat om onverklaarbare redenen zo zijn man weglopen. En deze man, Ralf Kemper, kan de 0-3 eenvoudig achter Joey Swanink schuiven.

 

In de 38e minuut redt Joey Swanink na een corner op fraaie wijze een bal vanaf de doellijn en 2 minuten later heeft hij weer een puike redding. Maar het blijkt uitstel van executie, want in de 43e minuut is het voor de zoveelste keer vandaag een aanval over rechts die gevaar oplevert. De bal wordt laag voorgegeven en het is wederom Thijs van Pol die de bal kan binnenlopen. En met een 0-4 ruststand gaan we opwarmen in de kantine.

 

Het eerste kwartier na rust zie je dat we het wel proberen, maar we kunnen het gewoon niet. En we lopen af en toe toch een partij te prutsen in de opbouw met gevaar voor Gemert tot gevolg. Het klasseverschil is ook deze wedstrijd weer overduidelijk aanwezig en als dan ook het zelfvertrouwen niet heel groot is wordt het een lastig verhaal. Toch valt er nog een mogelijkheid voor ons te noteren in de 61e minuut als Hugo Peters een bal goed teruglegt, maar Dyllan Ahinfull net tekort komt. Kort daarna beginnen we met wisselen, krijgt Richie een terechte gele kaart en valt ook de 0-5 nog in de 67e minuut. Wederom een dodelijk effectieve aanval die afgerond wordt door wederom Ralf Kemper.

 

Daarna in de 73 minuut een terechte, maar domme gele kaart voor Tobias Elmensdorp die niet naar de scheids wil komen en daarna zelfs nog op moet passen dat hij geen rood krijgt. In de 80e minuut laat Thijs van Pol zien dat niet iedere kans raak is bij hem, want alleen voor Joey Swanink schiet hij naast. Daarna redt Joey een inzet van dezelfde Thijs van Pol, maar de rebound wordt wederom op hem gegeven en nu kan hij simpel binnenkoppen en is het 0-6. En dan hebben we ook gelijk de 2 beste spelers aan beide kanten te pakken. Hoewel 0-6 anders doet vermoeden lag het niet aan onze keeper vandaag, hij heeft ons zelfs nog een aantal keren behoed voor een nog grotere nederlaag. Maar Man of the Match vandaag was zonder twijfel aanvoerder Thijs van Pol van Gemert. Dit seizoen overgekomen van FC Oss waar hij 2 seizoenen betaald voetbal heeft gespeeld en nu dus aanvoerder en spits bij Gemert. Inmiddels heeft hij al 16 competitiegoals gemaakt en samen met de 13 goals die zijn medespits Ralf Kemper al heeft gemaakt is dit de basis voor de hoge notering van Gemert.

En dat is voor ons vechten tegen de bierkaai op deze manier. Daarover gesproken…..misschien had de selectie beter de avond ervoor naar het openingsfeest in de kantine met Q-Music kunnen gaan. Hadden ze bovenop de spelersvergoeding nog een pet en een zonnebril kunnen bemachtigen en een handtekening van DJ Martijn Kolkman kunnen scoren.  De trainersstaf was wel goed vertegenwoordigd in ieder geval, Hans de Wit bleef zelfs tot na sluitingstijd! Maar het mag hier wel even gezegd worden, het was een uitstekend georganiseerd feest met een goede opkomst en leuke sfeer. Helaas heeft dit bij mij tot een griepje geleid en daarom verschijnt dit verslag ook wat later dan normaal, maar dat kan inmiddels ook de leeftijd zijn.

 

Feit is dat we op dezelfde slechte voet verder zijn gegaan als we voor de winterstop geëindigd zijn. Maar we kunnen er lang over praten, feit is nu wel dat we veel te veel kwaliteit tekort komen en we hopelijk nog een 1e zondagsteam op de been kunnen brengen volgend seizoen. Dat dit wederom een niveau lager zal zijn dat is niet anders, maar liever met eigen jonge jongens die graag willen dan met broodvoetballers die bij een tegenslag hun kont tegen de krib gooien.

 

A.s. zondag mogen we alweer thuis aantreden, dit keer zijn we gastheer van de nummer 3 van de ranglijst, De Baronie. Uit verloren we van hen met 3-0, dus we kunnen onze borst weer natmaken. Tenminste….als ik Piet Paulusma moet geloven kan de sneeuw wel eens een tijdje blijven liggen (op de velden), dus het zou zomaar eens een voetballoos weekend kunnen worden. Veel sneeuw- en ijspret in dat geval dan maar!

 

 

Edwin Ebskamp

Geef een reactie