• U bent ingelogd als:

De Meern geeft in blessuretijd overwinning tegen BFC uit handen (1-1)

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

De tegenstander van vandaag is BFC uit Bussum dat tot enkele jaren terug op zondag voetbalde. Na de switch naar de zaterdag kent het met een groep van voornamelijk eigen clubjongens een succesvolle periode met 2 promoties. En ook in het huidige seizoen is men goed van start gegaan met 2 overwinningen.

 

Op wederom een mooie nazomerse zaterdagmiddag met ook weer een goed gevulde tribune, start De Meern in vrijwel dezelfde opstelling met één wijziging. Jesse Schuin start in de spits en Lorenzo Lassooij start op de bank. BFC ontpopt zich als een counterploeg dat De Meern het spel laat maken. De Meern doet het voetballend goed tot aan het zestienmetergebied van de tegenstander, maar heeft moeite met de afwerking op doel. Uit een counter is BFC in de 12e minuut gevaarlijk. Een hard schot uit de rebound weet onze keeper Martijn Smorenburg ternauwernood van de lijn te halen. Daarna is De Meern keer op keer gevaarlijk voor het BFC-doel. Tom Gentenaar duelleert zich vrij voor de keeper maar maakte de verkeerde keus in de afronding. Remco de Smit komt op rechts goed door en schiet in het zijnet van de korte hoek. Op slag van rust kan een BFC-verdediger in een scrimmage de bal nog net van de doellijn halen. Zo gaan beide ploegen met een 0-0 stand rusten.

 

Kort na rust is De Meern dicht bij de openingstreffer, maar de geplaatste bal van Remco de Smit kan door de BFC-goalie Ranzijn nog net en fraai uit de kruising getikt worden. En ook in de 66e minuut komt BFC goed weg bij een inzet van Inny van de Pol, die ook weer van de doellijn gehaald wordt. In de 73e minuut is het dan eindelijk raak en komt De Meern meer dan verdiend op voorsprong. Jesse Schuin kopt de bal uit een voorzet van Tim Bijl binnen (1-0). Zoals te verwachten viel moest BFC het toen wel over een andere boeg gooien en gingen zij op zoek naar de gelijkmaker. Daardoor ontstond druk op de De Meern-verdediging, maar kwam er tegelijkertijd ook meer ruimte voor De Meern voor het BFC-doel. Deze ruimte wist De Meern niet te benutten. En achterin hield het tot in blessuretijd goed stand. De Meern leek dan ook op de verdiende overwinning af te stevenen. Maar in de allerlaatste minuut van de blessuretijd gaf het de overwinning dan toch nog uit handen. Een afstandsschot van BFC-speler Vrakking belandde via de goed naar de verre hoek gedoken keeper Martijn Smorenburg in het doel (1-1). Voor BFC een cadeautje en voor De Meern uiterst zuur. Direct hierna floot scheidsrechter Nefkens voor het einde van de wedstrijd en kon de tegenstander “gefeliciteerd “ worden met het gewonnen punt.

 

Opstelling:

Martijn Smorenburg, Trevor Mulders, Ricky Hauwert, Roel van Wiggen, Sander van de Laar, Remco de Smit, Indy van de Poll, Tim Bijl (75e Lorenzo Lassooij), Tom Gentenaar (65e Jordy Martens), Bart Scholts (65e Joey Engel), Jesse Schuin

Wissels: Jordy Martens, Djoey Engel, Saul van de Vegt, Jay Veldhoen, Lorenzo Lassooij

Geef een reactie