• U bent ingelogd als:

De Meern dwingt in slotfase gelijkspel af tegen De Bilt (2-2)

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

De Meern is nog zonder verlies in uitwedstrijden. In deze 3e uitwedstrijd wist De Meern in de slotfase verlies te voorkomen en sleepte het knap een 2-2 gelijkspel uit het vuur.

 

De wedstrijden tegen De Bilt blijven altijd onvoorspelbare wendingen in zich te hebben. Vanmiddag leek De Meern af te stevenen op een 2-0 nederlaag, maar wist in de slotfase toch knap langszij te komen. De Bilt is de competitie goed gestart met 9 punten uit 4 wedstrijden. Bij De Bilt in de technische leiding 2 bekenden met De Meern-banden; Harry Suvee als technisch manager en Harald Oostrom als jeugd coördinator. In de A-selectie Appie Ayoubie, voormalig jeugdspeler van De Meern.

 

Al in de 10e minuut was er een grote kans voor De Meern.  De inzet van Roel van Wiggen bij een scrimmage in het doelgebied van De Bilt kon door de De Bilt-keeper knap op de  lijn gekeerd worden. In de 24e minuut kwam De Bilt op 1-0 voorsprong via Bakkenes. Hij ging op snelheid het 16-metergebied van De Meern in en omspeelde daar meerdere De Meern-spelers. En rondde fraai af in de verre hoek (1-0). Hierna had De Bilt meerdere mogelijkheden om de score uit te breiden, maar was ongelukkig in de afwerking en ook goed keeperswerk van De Meern-keeper Martijn Smorenburg voorkwam een 2e doelpunt. De Meern was slordig in de passing en ook niet scherp in de afwerking. Het kon niet echt een vuist maken.

 

Kort na rust was De Bilt dicht bij de 2-0, maar dat lukte pas in de 65e minuut. Een keepersbal van de uitgekomen Martijn Smorenburg belandde voor de voeten van een De Bilt aanvaller, die de bal direct in het nog lege doel schoot (2-0).

 

Trainer Richard Beekink zette hierna alles op alles om toch nog een resultaat uit het vuur te slepen. Met enkele wissels en een aanvaller erbij ging hij vol op de aanval spelen. Abel Prins en Djoey Engel kwamen voor Roel van Wiggen en Trevor Mulders. Dit miste z’n uitwerking niet. De wedstrijd kantelde in het voordeel van De Meern. En met 2 doelpunten van Tom Gentenaar kwam De Meern in de slotfase op gelijke hoogte met De Bilt. Eerst via een penalty in de 75e minuut, die door scheidsrechter Bos werd toegekend nadat de weer gevaarlijk via de rechterflank opkomende Tim Bijl in het strafschopgebied was gevloerd. En vlak voor tijd, in de 89e minuut, scoorde Tom Gentenaar zijn 2e doelpunt. Bart Scholts leverde vanaf de linkerkant een voorzet af in het vijandelijke 16-metergebied. De bal kwam bij Tom Gentenaar, die goed van zijn opponent wegdraaide en de gelijkmaker binnenschoot (2-2). Opluchting bij De Meern en teleurstelling bij De Bilt, dat de overwinning in de slotminuten uit handen gaf.

 

Opstelling:

Martijn Smorenburg, Trevor Mulders (75e Djoey Engel), Ricky Hauwert, Roel van Wiggen (65e Abel Prins), Pieter de Wit (85eTim de Graauw), Remco de Smit, Indy van de Poll, Tim Bijl, Tom Gentenaar, Bart Scholts, Jordy Martens

Wissels: Abel Prins, Djoey Engel, Lorenzo Lassooij, Tim de Graauw, Jay Veldhoen

Geef een reactie