• U bent ingelogd als:

De Meern delft het onderspit tegen Leonidas

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Na een weekendje polonaise lopen mochten onze oranjehemden vandaag weer de wei in. Tegenstander vandaag was Leonidas, uit in de Rotterdamse wijk Schiebroek wisten we met 10 man nog een puntje uit het vuur te slepen. Daar zouden we vandaag geen genoegen mee nemen, wederom 3 punten was het devies. Na 3 overwinningen op rij zijn wij in de winning mood en dat gevoel houden we graag vast.

 

Wij kenden vandaag de nodige personele problemen. Tom Waltman was geschorst en Dyllan Ahinful en Jerremy Haarmans waren geblesseerd. Bob Prins zou eigenlijk op de bank zitten, maar omdat hij de dag ervoor bij O19-1 een gele kaart had gekregen mocht hij tot zijn schorsing erop zit bij O19-1 ook niet met ons vlaggenschip meedoen. Leonidas had juist versterking gekregen. Na vorig seizoen was spits Assad el Harti overgestapt naar het in de 2e divisie spelende Excelsior Maassluis, maar was vanwege gebrek aan speeltijd in de winterstop weer teruggekeerd naar Leonidas. En mede door zijn doelpunten wist Leonidas in de laatste 5 wedstrijden maar liefst 4 keer te winnen. Wij zijn dus gewaarschuwd.

 

Vooraf was al bekend dat goed voetbal bijna onmogelijk zou zijn vandaag vanwege de harde westenwind die over het veld blies. De geluksfactor zou dus zeker een rol spelen, hopelijk hadden wij deze vandaag aan onze zijde. De kantine was vandaag voller dan de tribune, maar door wat omgewaaide containers zat je buiten op de tribune dan ook met gevaar voor eigen leven. De plastic bekertjes en half afgekloven tosti’s vlogen je om de oren.

 

Om 14 uur fluit scheidsrechter Max Kok, niet met C-O-C-K, voor het begin van de wedstrijd waar wij starten met de harde wind tegen. Na 4 minuten is het Gideon Emanuels met de eerste goede actie van de wedstrijd aan de linkerkant, helaas kan hij de bal net niet goed voor krijgen. En verder valt er bijzonder weinig te genieten. Het goede nieuws is dat we ondanks de harde tegenwind sterker zijn dan Leonidas, maar het slechte nieuws is dat we geen enkele kans weten te creëren. Het eerste half uur kenmerkt zich dan ook door een paar blessuregevallen, gepiep en gezeur van aanvoerder Ilyas Chouaibi van Leonidas en geen uitgespeelde kansen voor beide teams.

 

Na een half uur spelen dan eindelijk eens een goede mogelijkheid voor ons als we een vrije trap krijgen op 18 meter van het doel. Hugo Peters heb ik in het verleden vaak op deze manier zien scoren, maar zijn vizier staat niet op scherp want hij schiet ruim over. Dit is wel het moment waarop wij even gas bijgeven en er eindelijk ook wat kansen ontstaan. Fouad Dahmani, die een puike wedstrijd speelde, is daarbij veelal de regisseur. In de 31e minuut denken we zelfs te scoren, maar helaas blijkt Serkan Yasar buitenspel te staan. Kort daarna 2 fraaie acties van Gideon Emanuels, maar zijn schoten belanden in de handen van de uitstekende keeper van Leonidas luisterend naar de naam José Fortes Aimeida dos Reis.

 

5 minuten voor rust dan weer een prachtige aanval van ons, maar de voorzet van Lejon Cats gaat via een tegenstander over de achterlijn. En even later schiet dezelfde Lejon Cats in de handen van de keeper. Zo krijgen we toch een aantal kansen op een rij, weten we goed om te gaan met de harde wind tegen, maar blijft de brilstand op het scorebord staan als we gaan rusten.

 

De 2e helft dus wind mee, daar moeten wij beter mee om kunnen gaan dan Leonidas in de 1e helft. De dag ervoor had ik gezien bij zaterdag 1 dat wind mee een heel groot voordeel was dus ik ging er vanuit dat dit vandaag ook het geval zou zijn. Niets bleek minder waar….. Ik weet niet wat in er de thee had gezeten, maar wij komen beduidend slechter uit de kleedkamer dan Leonidas. De eerste waarschuwing krijgen wij al in de 48e minuut als uit een afgeslagen corner de bal van Leonidas op de lat belandt. 2 minuten later heeft Joey Swanink een weergaloze redding in huis na een hard schot van dichtbij. En na een minuut of 10 weten we ons langzaam een beetje uit de verdrukking te spelen.

 

Eerst is er een schot van Hugo Peters dat over gaat, maar dit moeten we met deze wind veel meer proberen. Kort daarna een slap schotje van Serkan Yasar en daarna een schot van Lejon Cats in handen van de keeper. En dan toch redelijk onverwacht ligt de bal in 1 keer achter Joey Swanink in het doel. Een mooi schot van Ibrahim el Morabit belandt in de bovenhoek achter de kansloze Joey en zo staan we met 0-1 achter. Leonidas is in deze fase weer sterker en krijgt veel corners te nemen. Als wij even later met kunst en vliegwerk een bal van de doellijn weten te krijgen mogen we niet klagen. Maar net zo onverwachts als de 0-1 viel valt in de 68e minuut de 1-1. En hier is dan de eerder genoemde geluksfactor als gevolg van de wind. Alain de Koter weet de bal uit een corner, gedragen door de wind, in 1 keer achter de doelman van Leonidas te krijgen.

 

Kort na de 1-1 moet Joey weer eens redding brengen, hij weet een inzet nog net met zijn voet te keren. In de 71e minuut dan de grootste kans van de wedstrijd. Alain de Koter wordt perfect alleen voor de keeper gezet, hij kan nog thee zetten, naar huis bellen, de hond uitlaten en de hoek in alle rust uitzoeken. Maar hij faalt jammerlijk en de keeper weet zijn inzet te keren. Dit was dé kans op een voorsprong. Het spel gaat nu op een neer, waarbij wij een aantal corners krijgen maar deze er helaas niet opnieuw inwaaien. Als in de 78e minuut Leonidas een grote schietkans krijgt die gelukkig net naast gaat blijkt dit een voorbode voor de achterstand te zijn. In de 80e minuut lopen Mark den Hartogh en Richie Agyapong elkaar ontzettend knullig in de weg waardoor er een voorzet gegeven kan worden. Deze valt over Joey Swanink en Lejon Cats heen, ook zij zitten elkaar enigszins in de weg, en achterin staat de eerder genoemde Assad el Harti klaar om te bal simpel binnen te werken. En zo kijken we 10 minuten voor tijd tegen een 1-2 achterstand aan.

 

Intussen is Randy Ababio in het veld gekomen voor Hugo Peters en rechten wij onze rug. In de 82e minuut is er een mooie pegel van Lejon Cats die helaas weg gestompt kan worden door de keeper. Kort daarna een opstootje aan de zijlijn tussen de dugouts waar op een gegeven moment 22 spelers en de td’s met elkaar in de clinch liggen, maar dit wordt gelukkig gesust. In de 85 minuut is er nog een schot van Alain de Koter wat over gaat en in blessuretijd nog een goed schot van Randu Ababio die met moeite gekeerd kan worden door de keeper. Als we in blessuretijd dan nog een vrije trap krijgen op een mooie plek gaan we er nog eens goed voor zitten. Maar helaas wordt deze erg slecht genomen door Alain de Koter en gaat zijn schot huizenhoog over. Als laatste wapenfeit kan de keeper van Leonidas dan nog een inzet van ons net over tikken. En zo eindigt de wedstrijd met een 1-2 verlies en is onze mooie reeks doorbroken.

 

Vandaag speelden we een redelijk goede 1e helft en een magere 2e helft. Een gelijkspel was verdiend geweest vandaag, maar meer ook zeker niet. Als we na afloop onze wonden likken blijkt ook Vlissingen verloren te hebben dus daarmee verandert er niet zoveel aan de stand onderin. Vlissingen heeft nog 2 wedstrijden in te halen dus wij staan er theoretisch nog steeds erg slecht voor. A.s. zondag zijn wij vrij en zal Vlissingen 1 van deze 2 wedstrijden op ons inlopen. Op 24 maart mogen wij dan weer thuis aantreden tegen Groene Ster uit Heerlen, de nummer 4 van de ranglijst. Uit hebben we hier met 4-1 verloren dus wij hebben nog wat goed te maken.

 

Edwin Ebskamp

 

56′ 0-1 Ibrahim el Morabit

68′ 1-1 Alain de Koter

80′ 1-2 Assad el Harti

 

De Meern: Joey Swanink, Richie Agyapong, Lejon Cats, Mark den Hartogh, Sven Jansen, Anis Ziani, Fouad Dahmani,  Hugo Peters (’75 Randy Ababio), Gideon Emanuels, Alain de Koter, Serkan Yasar

Geef een reactie