• U bent ingelogd als:

De Meern blaast Silvolde van de mat: 4-0

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Zondag 30 april, waar we vroeger de verjaardag van onze koningin vierden, vieren we tegenwoordig de verjaardag van onze voorzitter Wim Stolwijk. Het was er ook een prachtige dag voor, een heerlijke lentezonnetje, zomerjurkjes die weer uit de kast worden gehaald (het oog wil ook wat….) en een tegenstander waar we nog een appeltje mee te schillen hadden. Silvolde was tot vandaag de nummer 3 van de ranglijst en wij hadden als opdracht ons definitief veilig te spelen. Ongekend eigenlijk, heb je al 36 punten en ben je officieel nog steeds niet helemaal veilig……Silvolde dus, uit het oosten van het land, ruim 100km verderop gelegen onder de rook van Doetinchem. Uit stonden we vlak voor tijd nog met 2-1 voor om in de 90e minuut uiteindelijk nog te verliezen met 3-2 door een penalty (na een schwalbe). We hadden dus wat recht te zetten. Er was veel publiek op de wedstrijd afgekomen, de hoofdtribune zat gezellig vol, waarbij ook Silvolde goed vertegenwoordigd was. Dat is dit seizoen wel makkelijk, aan de accenten hoor je direct of het supporters van de tegenstander zijn. Voor ons zat een aantrekkelijk rijtje (naar ik vermoed) spelersvrouwen in de eerder genoemde zomerjurkjes dus alle concentratie was nodig om oog voor de wedstrijd te houden……Wederom onder het motto “never change a winning team” was de opstelling gelijk aan die van vorige week, dus geen verrassingen in petto.

 

Iets voor 2-en komen beide teams onder leiding van scheidsrechter Van Leeuwen het veld op, maar het is een stille opkomst…..Geen opzwepende muziek zoals we gewend zijn, ook geen opstelling vooraf overigens, dus het geluid beperkte zich tot het klappen vooraf als beide teams zich naar de tribune draaien. Als er dan afgetrapt is wordt pas duidelijk hoe lastig de wind vandaag te bespelen is. Er staat een stevige bries over het veld en hoge ballen van achteruit gedragen zich als een boemerang en komen net zo hard weer terug.

 

De eerste minuten is het vooral aftasten en is er weinig noemenswaardigs te melden. In de 8e minuut geeft Redouan El Yakoubi dan een geweldige lange pass op Trevor Mulders die een fraaie actie in huis heeft (zo had Trevor er vele vandaag overigens!), maar de bal kan net tot corner verwerkt worden door een verdediger van Silvolde. 2 minuten laten dan een curieus moment. Het spel wordt onderbroken op een meter of 20 van Taner Memili vanwege een blessure. Hierna geeft scheidsrechter van Leeuwen een stuiterbal die Silvolde sportief terug wil spelen op Taner. Echter, gedragen door de wind moet Taner een uiterste krachtsinspanning doen om de bal nog over te tikken. Ik herken dit moment, ook wij hebben met ons team (www.vtzna.nl) eens zo’n moment gehad. Alleen op 6e klasse niveau heb je geen Taner in het doel, dus in ons geval leverde dit wel een doelpunt op. Nu dus gelukkig niet en de corner die Silvolde daarbij krijgt spelen ze heel sportief terug op ons, dit keer voorzichtig en laag over de grond……

 

In de 13e minuut kunnen we dan juichen! Een prachtige actie van Gokhan Yasar wordt afgerond door Kesly den Haag, we staan met 1-0 voor. Even later een gevaarlijke corner van Silvolde, zo waren er enkele, waarbij de invloed van de wind dit tot gevaarlijke momenten maakte. Kesly is onnavolgbaar vandaag en Silvolde rest niets anders dan hem af en toe stevig aan te pakken wat Nick Huitink van Silvolde in de 16e minuut al een gele kaart kost. In de 19e minuut probeert Redouan het eens van afstand, zijn poeier gaat naast het doel. Na een half uur spelen kan Kesly alleen doorlopen richting het doel van Silvolde, maar wordt net buiten het strafschopgebied neergehaald. Iedereen (van De Meern….) schreeuwt massaal om de rode kaart, maar het blijft bij geel en een vrije trap op een kansrijke plek. Rick Kruijs neemt een geplaatste bal die helaas net langs de verkeerde kant van de paal gaat. Even later dartelt Kesly in het strafschopgebied en wordt wederom neergehaald, doorspelen beslist de leidsman……En kort daarna heeft de mee opgestoomde Lejon Cats een prachtige actie in huis, staat oog in oog met de keeper, maar besluit een breedtepass op Gokhan te geven die onderschept wordt. Dit was een hele grote kans. In de 31e minuut krijgt Redouan dan nog een gele kaart, volgens mij zonder verdere consequenties. Het lijkt alsof Silvolde niet meedoet vandaag, maar schijn bedriegt. In de 32e minuut krijgen ze een vrije trap op 18 meter van ons doel, maar Taner redt uitstekend. Zijn spelhervattingen waren, mede door de wind, soms wat moeizaam, maar verder keepte hij een uitstekende partij. En zo gaan we rusten met een 1-0 ruststand en is het vermoeden dat we de lastigste helft, met wind tegen, gehad hebben.

 

Na een minuut of 6 in de 2e helft bezorgt Rick Hauwert ons even wat zweet in de bilnaad als hij achterin blundert, maar gelukkig gaat de bal van Silvolde naast. Gelukkig blijft het zweten beperkt tot dit moment en speelt ook Rick weer een prima pot. Hierna nemen we het heft stevig in handen en is het genieten van de spelers met wat extra’s zoals Redouan, Kesly en Gokhan. De ene na de andere fraaie actie volgt, maar er is uiteindelijk een foutje van Silvolde voor nodig om de 2-0 op het scorebord te krijgen. Een verkeerde terugspeelbal wordt opgepikt door Gokhan en dan weet je het wel, beheerst scoort hij de 2-0. En……doelpunt nummer 31 voor hem, waar gaat dit eindigen!

 

Een paar minuten later is het wederom raak, Bob gaat het kopduel met de keeper (!) aan, deze kan de bal niet klemmen en Kesly is er als de kippen bij om de 3-0 binnen te tikken. Wat een weelde…..maar wat terecht ook. Silvolde heeft niets in te brengen en we zijn heer en meester. Een prachtige actie van Gokhan die Kelsy net over schiet, een prachtige actie en pass van Trevor waarbij de inzet van Gokhan gestopt wordt door de keeper……het is genieten geblazen en het wachten is op de 4-0. Ondertussen is Anis Ziani in het veld gekomen voor Joris van Rooijen en Jordy Stins voor Eddy Vorm en spelen we de wedstrijd uit. Maar eerst die 4-0 nog…..en die komt er in de 85e minuut. Hoewel Bob Verweij hem al had kunnen maken is het Kelsy den Haag die uiteindelijk de trekker overhaalt. Zijn 3e van de dag, prachtig! Hoewel iedereen vandaag goed speelde was Kesly zonder twijfel “man of the match” vandaag, hij was ongrijpbaar voor de spelers van Silvolde en als je dan ook nog 3 keer scoort…..Gelukkig wordt hij daarvoor ook beloond, in de laatste minuut wordt hem een publiekswissel gegund en verlaat hij onder luid applaus het veld. En zo eindigt de wedstrijd in een prachtige overwinning en zijn we definitief veilig.

 

Het seizoen is nog niet ten einde, dus net te vroeg om definitieve conclusies te trekken, maar als we nu voor de winterstop zoveel punten hadden gehaald als daarvoor……dan hadden we gewoon kampioen kunnen worden. Maar “als” telt niet, hoewel er nog wel wat op het spel staat. Een onverwachts toetje is nog steeds mogelijk door de 3e periode te winnen. Onze concurrenten daarbij zijn Silvolde (die we op een puntje genaderd zijn), SJC (gelijk aantal punten maar beter doelsaldo) en Hollandia (gelijk aantal punten en een slechter doelsaldo). En laat komend weekend nu Silvolde tegen Hollandia en het laatste weekend SJC tegen Silvolde moeten spelen……Uiteraard moeten wij dan wel “gewoon” winnen tegen SDO (uit) en De Bataven (thuis).

 

A.s. zondag om 14.00 uur dus uit tegen SDO, wij staan 6e en zij 7e op basis van ons betere doelsaldo. Ik heb heel wat potjes gezien naast Het Spant in Bussum en dat ging altijd moeizaam. Los van de matige (echte) grasmat lag het opportunistische spel van SDO (veel lange ballen naar voren) ons nooit zo. Echter, in de vorm waarin wij nu verkeren moeten we van iedere tegenstander kunnen winnen en dat is dan ook het uitgangspunt voor a.s. zondag!

 

Edwin Ebskamp

 

’13 1-0 Kesly den Haag

’56 2-0 Gokhan Yasar

’60 3-0 Kesly den Haag

’85 4-0 Kesly den Haag

 

De Meern: Taner Memili, Rick Hauwert, Redouan El Yakoubi, Lejon Cats, Trevor Mulders, Joris van Rooijen (’77 Joris van Rooijen), Rick Kruijs,  Bob Verweij, Kesly den Haag (’89 Hakan Yasar), Gokhan Yasar en Eddy Vorm (’82  Jordy Stins)