• U bent ingelogd als:

De Meern bekert verder na strafschoppen

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Eryürük zet Vlissingen op 0-1 bij De Meern (foto: Orange Pictures)

Vlissingen komt op een 0-1 voorsprong

Woensdagavond 23 augustus kon een historische dag worden voor V.V. De Meern. Los van de € 3.000 die al “binnen” was voor deze bekerronde, zou winst vanavond nog eens € 10.000 extra opleveren. Onze registeraccountant en voorzitter lag al dagen over Dagobert Duck te dromen. Maar los hiervan was het natuurlijk vooral het sportieve aspect wat de boventoon voerde. Immers, bij winst kwamen we terecht in de koker van het hoofdtoernooi voor de KNVB-beker en zou er bij loting zomaar eens een BVO uit kunnen rollen. En als je de ambitie hebt om Europees voetbal te halen dan is dit de enige weg……Maar dan moet er natuurlijk eerst nog wel even gewonnen worden.

 

Persoonlijk had ik een grote uitdaging door werkverplichtingen. Vraag was niet of ik te laat zou komen maar hoeveel te laat. Ik hoop dat Flitsmeister up-to-date was, want anders is het een dure avond geworden. En het zou niet de eerste keer zijn dat ik sponsor van het CIBJ was vanwege een wedstrijd van het eerste….De opkomst was goed, de tribune zat vol. Leuk om te zien dat ook oud-spelers als Irak, Gokhan en Redouan gekomen waren voor deze wedstrijd. De vraag was welke 11 mannen trainer Titaley vanavond de (kunstgras)wei in zou sturen. Op het doel stond Jordy Haneveld afkomstig van FC Utrecht onder 19. Het AD meldde hierbij dat hij de keepersstrijd heeft gewonnen. Naar mijn idee is deze conclusie iets te voorbarig. Feit is dat de Joey Swanink de meeste wedstrijden in de basis stond, maar nu op vakantie is. We gaan het de komende weken ervaren. Verder in de opstelling Elmensdorp, Blokland, Hauwert, Den Hartogh, Yasar, Den Haag, Waltman, El Bennay, Ziani, Nicolaas. Wil je weten wie wie is, kijk eens op de site van VV De Meern onder Zondag 1 waar de spelers keurig in een overzicht staan, de meeste voorzien van foto.

 

Vlissingen is een ambitieuze vereniging, opgericht in 1916. Het 1e speelt weliswaar “slechts” hoofdklasse, maar met hun budget zouden wij bij wijze van spreken meerdere elftallen kunnen opstellen. Alleen het feit al dat zij oud bvo- trainer (oa NAC) John Karelse hebben aangetrokken om hen naar promotie te leiden tekent hun ambitie. Maar goed, wij hebben Joey Titaley, ook geen onbekende in (militair) voetballand…. Gelukkig voor ons speelden wij thuis, want om 2 uur te gaan tuffen richting het Zeeuwse land is geen sinecure. Om 20 uur wordt er dan afgetrapt voor de wedstrijd die onder leiding staat van scheidsrechter Gansner.

 

Het eerste deel van de wedstrijd is ronduit saai, op het oog 2 verdedigend ingestelde ploegen die vooral aftasten door het balletje rond te spelen. Na 20 minuten dan de eerste kans, Vlissingen schiet op doel, maar gelukkig recht in de handen van keeper Haneveld. Enkele minuten later is het dan toch raak voor Vlissingen. Onze verdediging wordt volledig uitgespeeld en in de 24e minuut tekent Eryuruk de 0-1 aan voor onze gasten. Wij hebben hier nog helemaal niets tegenover kunnen stellen. Enkele minuten later dan toch eindelijk de eerste 2 kansen voor ons. Eerst is het Zakaria El Bennay die hard inschiet, maar de bal gaat recht op de keeper af. Bij de 2e kans kan Zakaria net niet goed bij een voorzet en gaat de bal voorlangs. Echter, Vlissingen blijft de bovenliggende partij en het lijkt alsof wij vooral fysiek het onderspit delven. Niet geheel verrassend gezien de gemiddelde lengte in ons team. Er volgen enkele grote kansen voor Vlissingen, gelukkig zonder resultaat. In deze fase is het vooral Rick Hauwert die zich onderscheid door goede intercepties en rust aan de bal. In de 37e minuut krijgen we dan een vrije trap op een mooie plek op de rand van de 16. Hakan Yasar, die een uitstekende voorbereiding speelde, neemt plaats achter de bal maar zijn schot gaat helaas net over. Ondertussen krijgt Giovanni Nicolaas geel voor een onbedoelde, maar toch pittige overtreding en lukt het ons maar niet om de controle over de wedstrijd te krijgen. Het lijkt alsof we geen aanspeelpunten op het middenveld hebben en op de lange ballen leggen onze aanvallers het veelal af tegen de fysiek sterke en snelle verdedigers van Vlissingen. Met een 1-0 achterstand gaan we uiteindelijk de rust in.

 

Vlissingen staat al een tijdje op het veld voor de 2e helft als ook De Meern uit de kleedkamer komt. Het moet een lange bespreking zijn geweest, waar ongetwijfeld getracht is de redelijk kansloze eerste helft te laten ombuigen naar een goede 2e helft. En dat lijkt te werken, want we starten goed. Het is Zakaria (El Bennay) die als eerste zijn klasse laat zien, maar helaas belandt de bal in de handen van de keeper. Ondertussen komen we in de 60e minuut goed weg als we even ontzettend lopen te prutsen achterin en de bal niet wegkrijgen. Kort daarna een kopkansje voor aanvoerder Mark den Hartogh, maar helaas geen treffer. In de 69e minuut verlaat Giovanni Nicolaas het veld en is Fathi Ben Ahmed zijn vervanger. Of het echt door deze wissel komt weet ik niet, maar vanaf dat moment komt er vuur in ons spel. In de 71e minuut is het raak, een mooie actie van Kesly Den Haag, zijn schot wordt gesmoord, maar via de kluts valt de bal voor de voeten van Tom Waltman die rustig de 1-1 binnen schuift. Ik vind het heel knap van de scouting dat zij met Tom een echte kopie van Bob Verweij hebben weten binnen te halen. Iets jonger en iets sneller, maar verder lijkt hij in alle opzichten op Bob. Overigens de enige speler met lengte in het team, maar net als Bob een echte stofzuiger en ballenafpakker. Hier hadden we er wat mij betreft nog 1 of 2 meer van moeten hebben.

 

Met officieel nog 19 minuten te spelen is de stand dus gelijk getrokken en dit geeft zowel de spelers in het veld als de supporters op de tribune een impuls. Er wordt gestreden voor iedere meter, het publiek roert zich en er ontstaat een echte bekersfeer. Ondertussen krijgen Hakan geel en ook Vlissingen pakt een aantal gele kaarten voor pittige overtredingen. In de 80e minuut leggen we een prachtige aanval op de mat die Fathi helaas op de keeper schiet. Het kan echt alle kanten op, want ook Vlissingen krijgt kansen, inmiddels doen zij dit vooral via de counter. Kort voor tijd dan nog een vrije trap van Fathi die net doel mist. En zo gaan wij verlengen, ook al zo’n unicum voor onze club.

 

Al snel wordt de zoveelste overtreding op Kesly gemaakt, wederom geel voor Vlissingen, maar wat heeft hij veel trappen gehad vandaag…..Na een afgeslagen corner volgt een schot van Anis Ziani die helaas net naast gaat. Ondertussen verlaat Hakan Yasar moegestreden het veld en wordt vervangen door Lennard van den Brink. Hierna krijgen wij weer 2 corners die beide gevaarlijk zijn, maar het blijft 1-1. En met deze stand gaan we ook de 2e verlenging in. Het blijft bloedstollend spannend en het is heel mooi om te zien hoe we vooral op karakter de wedstrijd naar onze hand proberen te zetten. Een smet in de 2e verlenging is een schandalige overtreding van Vlissingen wat rood had moeten zijn, maar door scheidsrechter Gansner slechts als geel wordt gezien. Eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat hij verder een prima wedstrijd fluit. Wij zijn in deze fase de bovenliggende partij, maar de counter van Vlissingen is levensgevaarlijk. In korte tijd komt Vlissingen 2 keer in een overtalsituatie richting ons doel, maar dat gaat 2 keer net goed. Nonchalance voorin van Fathi was 2 keer de aanleiding voor deze razendsnelle counters. Maar het blijft 1-1 en we gaan naar de loterij die penalty’s heten….

 

Vlissingen mag beginnen en schiet de 1e penalty in, hoewel Jordy er heel dicht bij zat. Als eerste bij ons neemt Fathi een penalty, maar helaas faalt hij. Vlissingen, Zakaria, Vlissingen en Kesly scoren. En dan mist Vlissingen, mooie redding van Jordy! We staan weer gelijk…..Ook Tom Waltman scoort voor ons en dan mag Vlissingen weer. En deze bal gaat huizenhoog over! Het is nu aan onze aanvoerder Mark den Hartogh om de beslissende penalty binnen te schieten. En dat doet hij…..we zijn door en de ontlading is heel groot! Het is inmiddels kwart voor 11 en de spelers van Vlissingen druipen teleurgesteld het veld af. Alleen de buschauffeur is blij, hij mag het nachttarief gaan rekenen voor de terugweg naar het Zeeuwse land. De spelers van ons 1e vieren een feestje op het veld en later nog met het publiek op de tribune. Het eerste kippenvelmomentje van dit seizoen is een feit! Vlissingen was weliswaar een groot deel van de wedstrijd de bovenliggende partij, maar ik vind het bijzonder knap hoe we ons in de loop van de 2e helft in de wedstrijd hebben gevochten en wat mij betreft vooral op karakter deze prachtige uitslag hebben weten te realiseren.

 

En zo zijn we dus een ronde verder en gaan we zaterdagavond ervaren welke tegenstander Heinrich Welling voor ons in petto heeft. Dit is live te volgen op FOX Sports rond 22:00 uur in het programma “De Eretribune”. Overigens was niet iedereen bij de les met betrekking tot deze einduitslag. RTV Utrecht wist zowel via Twitter als via teletekst te melden dat Vlissingen een ronde verder was….is dit nu de definitie van scorebord journalistiek?  Volgens mij niet, maar wel heel erg slordig….Maar wij malen er niet om, op het wedstrijdformulier staat het gelukkig wel goed.

 

A.s. zondag de eerste competitiewedstrijd om 14 uur bij Quick in Den Haag!

 

Edwin Ebskamp

 

’24 0-1 L. Eryuruk

‘71 1-1 Tom Waltman

 

De Meern: Jordy Haneveld, Tobias Elmensdorp, Steve Blokland, Rick Hauwert, Mark Den Hartogh, Hasan Yasar (’96 Lennard van den Brink), Kesly Den Haag, Tom Waltman, Zakaria El Bennay, Anis Ziani, Giovanni Nicolaas (’69 Fathi Ben Ahmed).

 

 Bron: omroep Zeeland.