• U bent ingelogd als:

De Meern afgedroogd in Veldhoven

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Een prachtige lentedag was het decor voor de wedstrijd UNA-VV De Meern. De nummer 2 van de ranglijst, en favoriet voor de titel, tegen de rode lantaarndrager. Het was weer een klein uurtje tuffen om in Veldhoven te geraken, afstanden die we de laatste seizoenen aardig gewend zijn. Middenin een woonwijk staat het complex van UNA. Je proeft gelijk de Brabantse gezelligheid wanneer je het complex betreedt, veel vrijwilligers, alles goed onderhouden, het terras staat vol en een gezellige kantine. Thuis hadden we met 2-0 verloren van UNA, 2 penalty’s deden ons de das om waarbij we deze wedstrijd zelf nauwelijks kansen hadden gekregen. De verwachtingen zijn vandaag niet heel hoog gespannen, maar toch hoop je altijd op een stuntje. Denk maar aan de wedstrijd tegen Jong Vitesse van een tijdje geleden die we met 1-0 winst over de streep wisten te trekken. 9 supporters/ouders waren vandaag namens V.V. De Meern aanwezig om onze oranjehemden aan te moedigen.

 

In de opstelling toch wel een paar verrassingen. Waar vorige week Steve Blokland in de basis stond en Tobias Elmensdorp op de bank was het nu stuivertje wisselen. Verder was Richie Agyapong geschorst en stond Rick Hauwert in de basis. En tenslotte was Zakaria El Bennay gepasseerd waardoor Anis Ziani in de basis stond, hierdoor ging Kesly den Haag samen met Jordy Stins voorin  spelen. Theoretisch klopte het plaatje, de vraag was hoe dit er in de praktijk uit zou komen.

 

Vlak voordat scheidsrechter Te Hennepe om 14.30 uur fluit voor het begin van de wedstrijd wordt de kunstgrasmat nog even gesproeid. UNA wil waarschijnlijk het balletje snel rond laten gaan…..En vanaf het begin is het wedstrijdbeeld gelijk duidelijk, UNA is aan de bal en wij houden vooral tegen. In de 6e minuut dan het eerste serieuze schot van UNA, maar Joey Swanink heeft deze klemvast. Iedere bal die wij veroveren leveren wij zo weer in, de inspeelpass vanuit achteren richting met name Kesly den Haag en Jordy Stins is steeds ronduit slecht. Hierdoor kunnen we de bal nog geen 5 sec in de ploeg houden. In de 13e minuut dan eindelijk ons eerste wapenfeit met Kesly den Haag in de hoofdrol. Na een goede actie bedient hij de meegelopen Anis Ziani, maar die weet dit helaas niet op waarde te schatten en daarmee gaat deze kans verloren.

 

In de 17e minuut dan de grootste kans voor UNA tot dan toe. Uit een kopbal van UNA is Joey Swanink al geklopt, maar gelukkig staat Tom Waltman nog op de doellijn om redding te brengen. Als er daarna een blessurebehandeling aan UNA-zijde is lijkt het alsof er een time-out is ingevoerd in het Nederlandse voetbal. Trainer Joël Titaley roept vrijwel iedereen naar de kant voor een korte bespreking, maar vanaf de andere kant van het veld kon ik niet horen wat daar gezegd werd….Feit is wel dat het wachten is op een tegengoal, want dit kan zo niet goed blijven gaan. In de 23e minuut dan weer een hele grote kans vanaf 8 meter voor UNA, maar Joey Swanink weet knap redding te brengen. Gelijk daarna komt Kesly den Haag aan de bal, maar hij wordt op een hele smerige manier onderuit gehaald. Wat dat betreft had UNA waarschijnlijk zijn huiswerk goed gedaan en wist het dat Kesly de beste speler aan V.V. De Meern-zijde zou zijn. Er werden vandaag een aantal vieze overtredingen op Kesly gemaakt hetgeen slechts 1 keer geel opleverde voor UNA.

 

En dan uit het niets in de 25e minuut een hele grote kans voor Jordy Stins. Per toeval valt de bal voor zijn voeten in het strafschopgebied van UNA, maar hij produceert helaas een slap schuivertje. Gelijk daarna een fabelachtige redding van Joey Swanink na een kopbal, maar uiteindelijk is dit uitstel van executie. In de 27e minuut is een slechte inspeelpass van Rick Hauwert de aanleiding tot een aanval van UNA. Vanaf de achterlijn wordt de bal teruggelegd op zo’n 18 meter van ons doel. En Jeroen Stottelaar heeft alle tijd om aan te leggen en de bal laag maar zuiver naast Joey in het doel te schieten. En zo staan we na een klein half uur spelen terecht met 1-0 achter.

 

Na een half uur spelen krijgen wij dan de eerste corner van de wedstrijd, UNA had er al een aantal meer gehad. En hier komt gevaar uit, Sven van Doorn kopt de bal richting Mark den Hartogh die achter zijn standbeen langs probeert te scoren, maar hier trapt de keeper niet in.

 

Ondertussen zit er de gehele wedstrijd een muts met een microfoon/megafoon in haar hand met Brabants accent UNA aan te moedigen…laat haar voortaan lekker thuis de heg gaan knippen of zo. Hoewel we nauwelijks iets in te brengen hebben zijn er toch sporadische counters van ons. Zo ook in de 35e minuut als Jordy Stins de bal goed meegeeft op Kesly den Haag, maar door zijn volle snelheid loopt hij zichzelf voorbij. In de 38e minuut speelt Rick Hauwert een bal veel te kort terug op Joey Swanink, met een uiterste krachtsinspanning en sliding kan Lennard van den Brink nog redding brengen. En zo gaan we met een 1-0 achterstand rusten en daarmee mogen we onze handen dichtknijpen.

 

In de rust wordt de slecht spelende Tobias Elmensdorp vervangen door Steve Blokland en zoeken wij ons plekje in het zonnetje weer op. We staan gelijk weer onder druk en het duurt 6 minuten voordat de 2-0 valt. Via de kluts valt de bal voor de voeten van Mart van de Gevel die weet te scoren, maar er zijn hevige protesten vanwege buitenspel. Helaas zijn zowel grens- als scheidsrechter hier niet gevoelig voor. En als we gelijk na de aftrap de bal alweer kwijtraken is er een dramatische fase voor Sven van Doorn. Een hoge bal probeert hij via zijn borst te controleren, waarbij hij deze gewoon had moeten wegkoppen, waardoor UNA de bal op een presenteerblaadje krijgt. Brian Boogers omspeelt daarna Joey Swanink en de 3-0 is een feit. Gelijk nadat wij hebben afgetrapt valt Sven van Doorn zo ter aarde na een sprintje, ik vermoed een liesblessure dus die zijn we wel even kwijt. Zakaria El Bennay vervangt Sven.

 

In de 62e minuut krijgen we dan een vrije trap op de rand van de 16 meter. Kesly den Haag gaat achter de bal staan en krult deze prachtig over de muur, maar helaas heeft UNA een hele goede keeper in het doel staan die de bal overtikt. Petar Stoskovic is zijn naam, het zal zijn laatste seizoen bij UNA zijn, hij heeft inmiddels een contract getekend bij FC Den Bosch. Even later wordt Lennard van den Brink gewisseld voor Giovanni Nicolaas en Lennard is daar duidelijk niet blij mee. Dit zal nog wel een staartje krijgen, hopelijk kan een goed gesprek de lucht klaren want er is al genoeg onrust binnen de zondagselectie. Dieptepunt was het 2e dat zondag weg moest met 10 man zonder keeper en uiteindelijk met 17-3 verloor. Daarnaast inmiddels een handvol spelers die niet meer voor het 1e willen/mogen uitkomen….het is te hopen dat de rust snel weerkeert.

 

Overigens kon ik de onvrede van Lennard wel goed begrijpen, het was alleen niet handig dit zo te uiten. Samen met Tom Waltman en Mark den Hartogh was hij ook gisteren één van de weinige spelers die liet zien het hoge niveau van UNA aan te kunnen. Kesly den Haag is dan nog van de buitencategorie, heel jammer voor ons, maar wel begrijpelijk dat hij het een stapje hogerop zoekt. Maar terug naar de wedstrijd, waarbij UNA het in de 64e minuut voor elkaar krijgt de bal over te schieten, wat moeilijker leek dan een goal maken. Maar het is uitstel van executie, want in de 66e minuut is het wederom Mart van de Gevel die de bal vanuit de lucht beheerst met zijn binnenkant langs Joey Swanink in het doel laat verdwijnen. Hierna volgen wederom een aantal kansen voor UNA die gelukkig geen doel treffen.

 

In de 76e minuut dan eindelijk weer eens een speldenprikje van ons als Zakaria El Bennay een fraaie rush langs de lijn maakt en een mooie steekbal op Jordy Stins geeft, helaas wordt zijn schot geblokt. Inmiddels snakken wij naar het einde, want nog meer tegendoelpunten hangen zeker in de lucht. Toch is het laatste wapenfeit van ons als Jordy Stins in blessuretijd een fraaie lob over de doelman van UNA geeft. Maar ook hier toont de doelman zijn klasse en weet hij de bal nog net over te tikken. En zo eindigt de wedstrijd, niet voor het eerst dit seizoen, in mineur voor ons. We zijn vandaag op alle fronten overklast en komen nog goed weg met een 4-0 nederlaag.

 

Meestal blijven wij langer hangen dan de meeste spelers, maar vandaag niet. We balen ervan dat we zo kansloos waren en hadden even geen zin meer in een praatje. We vertrekken weer uit het Brabantse land en trekken thuis wel een biertje open. Helaas weet Quick 20 te winnen en pakt HBS een puntje, dus de veilige 14e plaats raakt steeds verder uit zicht (5 punten achterstand). Hier moeten we ons maar even niet op richten, ook nacompetitie is nu niet aan de orde voor ons, eerst maar eens directe degradatie zien af te wenden en dat wordt al lastig genoeg. A.s. zondag om 14 uur mogen we thuis aantreden tegen het team van Edwin Grunholz, Westlandia is dan de tegenstander. Uit verloren we redelijk kansloos met 2-1 en gisteren won Westlandia met maar liefst 5-1 van HSC ’21, dus dat wordt weer een hele zware dobber. Ikzelf ben een weekendjeweg.nl, aangezien ook Laurens Zandbelt niet aanwezig kan zijn wordt er druk onderhandeld met een andere verslaggever. Zal vast goedkomen, of dat ook voor ons vlaggenschip geldt zal de komende weken moeten blijken.

 

Edwin Ebskamp

 

1-0   ’27 Jeroen Stottelaar

2-0   ’51 Mart van de Gevel

3-0   ‘53 Brian Boogers

4-0   ’66 Mart van de Gevel

 

De Meern: Joey Swanink, Sven van Doorn (’55 Zakaria El Bennay),  Lejon Cats, Tobias Elmensdorp (’46 Steve Blokland), Mark den Hartogh, Lennard van den Brink (’62 Giovanni Nicolaas), Tom Waltman, Rick Hauwert, Jordy Stins, Kesly den Haag, Anis Ziani