• U bent ingelogd als:

De jongens tegen de mannen

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

De zaterdag is voor De Meern eigenlijk best heel goed verlopen zo blijkt aan het einde van dag. Vanaf 10.30 uur loop ik met 1 van mijn JTC collega’s, Patrick van der Pas, langs de diverse velden. Wij hadden afgesproken om bij JO13-1, JO15-1 en JO19-1 te gaan kijken. De wedstrijd van JO19-1 thuis, maar de andere twee bij Elinkwijk en Houten. Het is het eerste jaar van Patrick bij onze club en het is erg leuk om te zien dat hij overal zo positief wordt onthaald. Een goede zet geweest van de verantwoordelijken binnen onze club om hem te contracteren. Zodra hij het sportpark opkomt is het één groot weerzien van bekenden, trainers, spelers en ga zo maar door, een echt voetbaldier dus. Zaterdag 1, JO19-1, JO17-2, JO15-1, JO14-1 en JO12-1 ze wonnen allemaal. Los van Zaterdag 1 en JO19-1 is het voor de rest geen “moeten” qua presteren maar soms neem je het toch even lekker de nieuwe trainingsweek mee in! De nog jongere jeugd had een aantal mooie, leuke, sportieve wedstrijden achter de rug las ik….wat wil je als V.V. supporter nog meer?

 

Ach ja, het gaat natuurlijk links en rechts over onze Zondag 1, het “vlaggenschip” en het prachtige avontuur in de 3e divisie, hoe we daar kwamen en over het feit dat we het er vooralsnog erg lastig in hebben. We hebben een hele jonge groep, dat dit dan bij tijd en wijle wat wisselvallig is snap ik wel. Maar wat zegt dat? Het is jammer dat je het verslag niet van te voren kunt publiceren want wellicht hebben de spelers er nog iets aan! Iets positiefs wel te verstaan. Waar staan we nou echt? Ik ben zelf momenteel vooral bezig met VOORuit kijken. Dat moeten de boys van Zondag 1 ook gewoon doen

Na deze wedstrijd nog 6 wedstrijden te gaan, 18 punten te behalen, we kunnen ons nog op eigen kracht helemaal veilig spelen! We zijn dus gewoon beter dan FC Twente! Benevento (zoek maar op) Serie A, staat ook onderaan, heeft 28 doelpunten voor en 75 tegen. Wij 23 om 56. Precies, het doelsaldo……u vult het maar in! Vast elders op onze mooie planeet al een club gedegradeerd. Wij zeker nog niet! Wij hebben echt voor zover ik weet nog nooit met 0-8 verloren van Feyenoord. Dus…… Inderdaad, Westlandia, zij wel, de nummer 9 van de ranglijst. De veilige nummer 9 wel te verstaan. Trots strijdend voor de 3e periode! Die komen niet voor ons mooie sportpark naar De Meern kan ik u verzekeren. Hebben ook een heel goede jeugdopleiding dat moet ook vermeld.

 

De ploeg van voormalige zaalvoetbalicoon Edwin Grunholz staat tot de tanden toe bewapend klaar voor de aftrap. Het is een ploeg met een zeer prettige mix van senioriteit en wat jongere spelers. Spelers die het pleintjesvoetbal machtig zijn en spelers die “gewoon” een bal over 15 meter bij een medespeler in de voeten kunnen spelen.

 

In de opstelling bij V.V. vinden we Richie Agyapong weer terug, centraal achterin en ook Zakaria el Bennay en Giovanni Nicolaas staan weer in de basis. Dit gaat dan ten koste van Rick Hauwert, Tobias Elmensdorp en Steve Blokland. Moet je daar iets van vinden? Nee, die gasten van vorige week, UNA, speelden vals, ze waren gewoon veel te goed. Shit happens! Nieuwe ronde nieuwe kansen, hopelijk gaan we vandaag in ieder geval zien dat er gewerkt wordt, mocht het voetballend niet lukken. Dat zou ten opzichte van vorige week al een hele opsteker zijn. Niet onvermeld wil ik laten dat onze bank qua veldspelers werd gecompleteerd door Don Cornet waarvan velen al dachten dat hij zijn kledingpakket reeds had ingeleverd.

 

De wedstrijd. Ik zie eigenlijk de eerste 45 minuten een beter en overheersend De Meern. Westlandia laat in ieder geval nog niet zien dat zij nog echt wat hebben om voor te spelen. Wellicht doen ze dit bewust? Voordat we een minuut of 20 onderweg zijn hebben wij toch al echt, laat ik het mogelijkheden noemen, 3 mogelijkheden gehad om de score te openen. Te snel, te druistig of te flegmatiek…….feit is, we komen wel bij de 16 meter, maar eenmaal daar aangekomen dan……het staat 0-0. Richting het halve uur meld Westlandia zich 2 maal voor Joey Swanink, onze uitstekende keeper en je kunt al snel zien dat er meer staat te gebeuren in onze 16 meter dan wanneer wij in die van hen komen. Het was dus direct 2 maal gevaarlijk. Het spel lijkt lekker door te kabbelen tot aan de rust. Maar dan, in de 44ste minuut, ik denk dat de meeste spelers op het veld reeds aan de thee dachten behalve Jedsel Markes die zeer attent de 0-1 op het scorebord zet voor Westlandia. Dat dit een dreun is, hoef ik denk ik niet uit te leggen. Ik stampvoet wat achter de boarding.

 

In ieder geval heb ik de naam laten vallen, Jedsel Markes, een van de betere voorhoede spelers die ik dit jaar heb zien ballen in de 3e divisie. Aangezien ik graag de positieve kant belicht benoem ik even de uitblinkers aan onze kant waarmee ik niets zeg over de rest want het is zeker waar, ze hebben er lange tijd voor gestreden deze wedstrijd. Wat fijn om Richie in de basis te hebben. Ik heb het idee dat hij zelf heel goed weet wat hij wel en niet goed kan, dat maakt hem een fijne speler voor een trainer lijkt mij. Joey op goal…..geen discussie, ik snap dat Kesly vertrekt, hij was weer niet te stoppen. Kon hem deze week wel op 1 foutje betrappen aan de zijlijn… ook wel eens leuk. Lejon kwam in de 2e helft ook dominant voor.

 

Ook al was daar die tik in de 44e minuut geweest, ik vond onze boys toch weer fris beginnen aan de 2e helft. Als geschreven gingen de meeste aanvallen van ons in de eerste 15 minuten over Lejon Cats, toch erg dreigend en Westlandia was echt wel even zoekend. In de krant viel te lezen dat Lennard van den Brink het zichzelf aanrekende dat Jedsel Markes in de 68e minuut genadeloos strak de 0-2 liet aantekenen voor Westlandia, maar daar gaan toch nog echt tal van situaties aan vooraf Lennard. Volgens mij sta je bij de trouwe aanhang bekend om je tomeloze inzet en passie, doe jezelf dus niet tekort!

 

Het klopt in mijn optiek gewoon. Westlandia is toch echt heer en meester in de tweede helft. Hoe fanatiek onze coach, Joel Titaley, de jongens ook aanstuurt en coacht. Ook het inbrengen van Rick Hauwert voor Lennard van den Brink (wat ik niet begreep, Rick moest verdedigen in plaats van stormram voorin zijn?) en Tobias Elmensdorp voor Giovanni Nicolaas mocht er niet voor zorgen dat de wedstrijd kantelde. In de 86e minuut zet Westlandia via Anwar Beeldstro de eindstand op het scorebord 0-3. Zeker op basis van de 2e helft een terechte uitslag.

 

Het worden spannende weken voor De Meern als het gaat om lijfsbehoud. In het voetbal kan er veel gebeuren, zie bijvoorbeeld onze overwinning op Jong Vitesse of de overwinning gisteren van Hercules op UNA met 3-0. Verder lijkt het me zaak om eerlijk en reëel te blijven, er zijn simpelweg wel verschillen waar te nemen binnen de teams die in de 3e divisie uitkomen. Wat dat betreft staat de clubleiding ook nog voor een mooie uitdaging als het gaat om het vormen van een team voor het nieuwe seizoen.

 

Ik wens het team en de staf nog veel succes toe voor de resterende wedstrijden, pak de punten die je pakken kunt! Verder geef ik de “pen” toch weer graag over een Edwin Ebskamp…….eenvoudig is het niet: “appen en een voetbalwedstrijd kijken”.

 

44′ 0-1 Jedsel Markes

68′ 0-2 Jedsel Markes

88′ 0-3 Anwar Beeldstroo

 

De Meern: Joey Swanink, Richie Agyapong, Lejon Cats, Mark den Hartogh, Lennard van den Brink (72′ Rick Hauwert), Anis Ziani, Tom Waltman, Giovanni Nicolaas (72′ Tobias Elmensdorp), Jordy Stins, Kesly den Haag, Zakaria El Bennay