• U bent ingelogd als:

De Groot en Bijl bij Saestum Vrouwen

Geplaatst in Clubnieuws

Rik de Groot wordt aankomend seizoen (‘16/’17) hoofdtrainer van de Saestum vrouwen. De Groot wordt eindverantwoordelijk voor het 1e en 2de team, alsmede de meiden A1 junioren. Bij vrouwen 1 wordt hij bijgestaan door Janneke Bijl, die een deel van de training en coaching voor haar rekening neemt. Bijl is reeds actief bij Saestum en leidt het talententeam O.19, dat als MA1 in de meiden hoofdklasse uitkomt. Daarnaast wordt Ben van Zelst als loop- en conditietrainer aan de technische staf toegevoegd.

De Groot vierde als hoofdtrainer al eerder successen bij Saestum Vrouwen, en was als assistent trainer verbonden aan FC Utrecht Vrouwen. Bijl kwam als speelster uit voor Saestum, FC Twente en PSV, en was international. Van Zelst was professioneel triatleet, en was Europees kampioen en tweemaal Nederlands kampioen op de lange afstand.

Kees de Wit, bestuurslid voetbaltechnische zaken namens Saestum: “Dit is voor ons een ideale situatie: goede, gedreven trainers, die met elkaar ook een rol willen spelen in de ontwikkeling van het totale meisjes- en vrouwenvoetbal binnen Saestum”. Ook de Groot reageert enthousiast: “Een mooie club. De basis voor het voetbalhuis staat bij Saestum. We willen spelen om de hoogste plaatsen, maar ook meer kleur geven aan de gehele meisjes- en vrouwenafdeling”.