• U bent ingelogd als:

De Bilt 1 – VVZ’49 1 2-1 (1-0)

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

De Bilt staat in Nederland bekend als het meteorologische epicentrum van Nederland, maar dat was aan de temperaturen vandaag niet echt te merken want het was vandaag waterkoud in de Bilt. En zo was ook in de eerste helft het spel van De Groen –Witten. De Bilt had het betere spel en mocht hierom een verdiende 1-0 voorsprong de kleedkamer mee in nemen. Kansloos waren onze mannen echter in het geheel niet.

Al in de 11e minuut gaf Hidde een splijtende pass op Saddy die maar net voorlangs  schoot en deze grote kans helaas niet wist te verzilveren. Soms moet je ook een beetje geluk hebben. Hetzelfde geldt voor Levi Parinussa want ook Levi wist zijn wekelijks terugkerende 1 tegen 1 situatie met de keeper van de tegenpartij niet in een doelpunt om te zetten. Iedereen weet dat het vanaf de kant altijd eenvoudig lijkt maar als je in het veld staat moet je het toch maar even doen. Toen de keeper van de Bilt in de 34e minuut ook nog een goeie actie van Hidde wist te pareren, werd het duidelijk dat de 1-0 voorsprong voor De Bilt de ruststand zou worden.

Ten opzichte van vorige week was er een basisplaats voor Kevin Schimmel in het centrum van de verdediging. Ook Romano Nieuwenhuis mocht zijn kunsten weer etaleren, echter dit keer als centrale middenvelder wat toch niet helemaal zijn favoriete positie is. De absentie van de geblesseerde Uzir Ilbay gaf de door blessures geplaagde Renzo Krol de gelegenheid om sinds lange tijd weer eens een bezweet shirtje te krijgen.

De 2e helft begon met Ruben de Goede op de positie van Romano Nieuwenhuis die daardoor weer op zijn vertrouwde plekkie terecht kwam. Met name de eerste 10 minuten had VVZ’49 het betere van het spel, maar de goede eindpass kon maar niet gevonden worden.

De met veel techniek gezegende vleugelspitsen van de Bilt kregen echter steeds meer bruikbare ballen aangespeeld, waardoor de dreiging voor de goal van Jelle Bade steeds groter werd. Af en toe een vlagsignaal van Teus Verwoerd kon niet voorkomen dat na een misverstand tussen Romano en Jelle er een corner weggeven werd, waaruit de 2-0 binnengekopt werd.

Zoals eerder dit seizoen betekent zo’n tussenstand echt niet de genadeklap. Reeds 3 minuten later kreeg VVZ’49 een terechte strafschop doordat Hidde Rietsma na een goede loopactie tegen de grond werd gewerkt. Uiterst koel wist Saddy de Koning de aansluitingstreffer er in te prikken. Op dat moment was er nog een goed half uur te spelen. De inzet van de ploeg was goed, dus de meegereisde VVZ’49 supporters, die dit seizoen al vaker in het laatste half uur een strijdend VVZ’49 een achterstand zagen goed maken, gingen er maar eens goed voor zitten.

Max Wolfsen kwam voor Joey van de Bedem op het veld op de voor hem vertrouwde linkshalf positie. Gaandeweg de wedstrijd was het echter de Bilt dat verschillende goed uitgespeelde mogelijkheden niet om wist te zetten in een grotere voorsprong. Een gele kaart voor Kevin Schimmel , waarbij hij tevens geblesseerd raakte, was ervoor nodig om niet verder achterop te geraken. Een goede redding van Jelle Bade , een prima geblokt schot door Romano en een attente Bjorn Bosman zorgden ervoor dat de hoop op een of meer punten overeind bleef.

Helaas werd de afstand tussen de linies zo groot dat VVZ geen druk kon zetten en de Bilt niet echt meer in de problemen kwam. Ook Daniel Bada en Jordy Schimmel, die beiden al een hele wedstrijd met het 2e elftal hadden gespeeld (een compliment waardig, helemaal onder deze weersomstandigheden) voor Kevin Schimmel en Yakub Ozkul bracht geen verbetering. Daniel ging naar de rechtsback positie waardoor Bjorn Bosman naar het centrum verhuide. Jordy Schimmel ging naar het middenveld en Max Wolfsen schoof naar de linksback positie. Maar het mocht allemaal niet baten. Renzo Krol wist met een afstandsschot de buitenkant van de paal nog te raken, maar toen zaten we al in de 85e minuut

Volgende week speelt VVZ’49 thuis tegen JSV Nieuwegein die 3 punten boven VVZ’49 staan. Er zijn dus wederom kansen.

Voor een mooi fotoverslag van Silvia Schimmel, klik hier.

Toeschouwers: 145

Opstelling VVZ’49: Jelle Bade (k), Bjorn Bosman, Kevin Schimmel (79. Daniel Bada) Ruben de Goede, Yakub Ozkul (84. Jordie Schimmel), Hidde Reitsma, Romano Nieuwenhuis, Joey van de Bedem (61. Max Wolfsen) , Renzo Krol , Saddy de Koning, Levi Parinussa.

Reserve: Daan van de Vliet (k)

Uw verslaggever: De Groene Balpen.