• U bent ingelogd als:

Cor Ruizendaal wil discipline, hard werken en goed voetbal met SEC

Geplaatst in Clubnieuws


Tijdens het interview met Cor Ruizendaal krijg ik een ’ Spakenburgs Hart’ voorgeschoteld. De plaatselijke lekkernij is na een uurtje, geholpen door een kop koffie, verdwenen in mijn toch al corpulente middenrif. Het tekende de gastvrijheid van de nieuwe trainer van vierdeklasser SEC. De Bunschoter heeft zin in de nieuwe uitdaging. Al is hij wel geschrokken van de leegloop bij zijn nieuwe werkgever.

Door Ton van Zoeren

 

De mouwen opstropen
Ruizendaal begon ooit als voetballer bij IJsselmeervogels. Hij doorliep daar alle selectieteams in de jeugd. Toch verkoos de rasechte ‘rooie’ later voor Eemdijk, alwaar hij vijftien jaar in het vlaggenschip speelde. ,,Ik was van het mouwen opstropen. Gaf nooit op en had een winnaarsmentaliteit. Stond op het middenveld en speelde met veel diepgang en maakte regelmatig doelpunten. Maar ik was niet technisch.’’ Zijn loopbaan als trainer begon hij bij de jeugd van IJsselmeervogels. Één jaar coachte hij bij de vogels het tweede garnituur om daarna naar Eemdijk terug te keren. Daar maakte hij furore door de ‘Diekers’ van de 4
e naar de 2e
klas te brengen. Over zijn aandeel daar is hij bescheiden.
,,Mijn aandeel was om een team met stabiliteit te vormen. De jongens bleven bij Eemdijk voetballen. Toen ik wegging was het een goede middenmotor. Eemdijk is altijd, en ook nu in de hoofdklasse, een normale club gebleven met maximaal vijf spelers van buitenaf. De mouwen gaan altijd omhoog. Dat is de kracht van Eemdijk.’’ Daarna verkaste hij naar Eemboys om na een paar seizoenen naar Eemdijk terug te keren om het tweede elftal te coachen.

Nullijn
Hoogtepunten genoeg voor Ruizendaal: ,,Kampioenschappen met Eemdijk en Eemboys. Maar de mooiste herinnering heb ik met de A1 van IJsselmeervogels waarmee ik kampioen van Utrecht werd.’’  Zijn ontslag bij Eemboys ziet hij als absoluut dieptepunt. Angstvallig blijft het even stil. ,,Ik wil daar niets over kwijt, want ik heb nog veel vrienden bij Eemboys.’’ Nu gaat hij samen met assistent Roberto van Moorselaar naar SEC. ,,Ik ken Roberto vanaf 2007 en zo lang werken we samen. Het klikt tussen ons. Natuurlijk hebben we meningsverschillen, maar we komen er altijd uit. Roberto is geen jaknikker. In principe doen we alles samen. Hij staat midden in de groep en ik iets erboven. Roberto vangt dingen op bij de jongens. Dat is belangrijk.’’ Ruizendaal krijgt in Soest nog meer hulp van bekenden. Mustafa Aksit verkast ook van Eemdijk naar de groenwitten. ,,Mustafa was bij Eemdijk assistent bij het eerste. Af en viel hij als speler in bij het tweede van mij. Ik zag dat hij ondanks zijn leeftijd  (40) nog fit was en goed speelde. Dus misschien krijgt hij bij SEC ook een kans om te spelen. Maar ik zal hem beslist niet voortrekken. Ook hij zal op de nullijn moeten beginnen. Dat hebben we duidelijk afgesproken. Ook hij zal twee keer in de week moeten trainen. Eens kijken hoever hij komt. Wat wel concreet is dat hij samen met Hans Renes de jeugd gaat begeleiden.’’

 

Exodus
De uitdaging bij zijn nieuwe club is groot. Want er heeft een ware Exodus onder de spelers plaats gevonden. ,,Nooit verwacht toen ik tekende dat dit zou gebeuren. Gelukkig stromen er zeven jongens uit de A1 door, maar daar heb ik nog geen zicht op wat kwaliteit betreft. Er komen ook wat spelers van buitenaf bij. Dus heb ik nog geen echte doelstelling. Het moet wel een team worden met een echt SEC gezicht. Ik wil graag discipline en werklust. Maar ik hou ook van goed voetbal.’’