• U bent ingelogd als:

Collectieve offday Hercules in Den Haag

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Na de kansloze 4-0 nederlaag tegen hekkensluiter Quick is Hercules de ongeslagen status kwijt.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee, luidt het gezegde, maar dat ging zondag niet op voor Hercules. Want net als een jaar eerder liet de ploeg van trainer Jochem Twisker zich in de beginfase overrompelen door een veel gretig en fanatieker uit de startblokken komend Quick. In veel opzichten was het zondag een kopie van de wedstrijd van een jaar eerder. Met het belangrijke verschil dat het Quick van een jaar eerder in een flow zat van en het Quick van nu in een crisis. Daarom was de nederlaag des te pijnlijker, want het Quick van nu heeft aanzienlijk minder kwaliteit dan de ploeg van vorig seizoen. Het moet het vooral hebben van fysieke kracht en snel omschakelen. Daarmee wist het Hercules in de stromende regen op Nieuw Hanenburg veel pijn te doen. Hercules was aan de bal beter, maar deed er niets mee en grossierde in verkeerde passes en mislukte acties. Niet alleen de jonge spelers lieten het afweten, ook de routiniers gaven zondag niet thuis.
Binnen veertien minuten keek Hercules al tegen een 2-0 achterstand aan. Beide treffers kwamen uit identiek genomen corners, waarbij beide keren de Hercules defensie geen raad wist met het ‘treintje’ met spelers dat Quick opstelde voor de neus van keeper Fons Mulder. Voor de 1-0 was het al een keer bijna mis gegaan, maar toen belandde de bal net naast. Maar na 3 minuten was het raak voor de thuisploeg dat met het mes tussen de tanden speelde om van de laatste plaats af te komen. Fons Mulder zag de bal uit een corner voorbij zijn doel komen en in het net belanden. Niemand greep in en Hercules liep al meteen achter de feiten aan. Net als een jaar eerder.
Na die goal kreeg Quick uit corners opnieuw kansen, maar tien minuten later was het dan toch 2-0 toen Quick het treintje weer neerzette voor de neus van Fons Mulder. Waarom de defensie geen antwoord had op de inmiddels bekende truc van Quick en waarom Hercules zelf zelden gevaar sticht uit dode spelmomenten, dat zal ongetwijfeld besproken worden tijdens de evaluatie van de wedstrijd.
Quick bleef tijdens de eerste helft de grenzen opzoeken die de arbitrage toeliet en wachtte rustig de fouten af van Hercules om dan razendsnel om te schakelen. Dat recept werkte en daarmee kwam de thuisploeg, die dit seizoen nog geen punt wist te halen, geen moment in de problemen.
Tien minuten na rust besliste Tom Plezier de wedstrijd voor Quick. Na klunzig uitverdedigen kreeg hij de derde treffer op een presenteerblaadje. Hercules kon er helemaal niets tegenover stellen en zag de problemen alleen maar groter worden toen de zeer ongelukkig keepende Fons Mulder zijn beheersing verloor na een grove aanval van een Quick-aanvaller Roderick Meinema, De Quick-speler solliciteerde naar minstens geel, maar kwam met de schrik vrij doordat Mulder verhaal op hem ging halen en hem daarbij licht beroerde. Meinema ging als een stervend haantje naar de grond en kreeg met zijn actie waarop hij hoopte; rood voor Mulder en een strafschop. Niet erg sportief van de Quick-aanvaller, maar ook niet slim van Mulder om zich bij een 3-0 stand zo te laten provoceren. Het levert hem een schorsing op en Hercules een probleem, want keepers zijn dot jaar schaars in de selectie. De toegekende strafschop kon niet door de ingevallen doelman Hein Janmaat worden gekeerd: 4-0. Even later kreeg Quick nog een penalty, maar dit keer stopte Janmaat de bal.
Het bleef 4-0 en Hercules kon terugkijken op een zeer teleurstellend middagje Den Haag. Volgende week kan er revanche worden genomen tegen Dongen.