• U bent ingelogd als:

Coban schiet SO Soest in extra tijd langs Elinkwijk

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Nu al meer thuispunten als vorig seizoen

,,Een dik verdiende overwinning’’, riep Dylan Meyer na afloop van de door SO Soest met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Elinkwijk. Het was knap dat de invaller een lach kon onderdrukken, want zijn ploeg had zondag alle geluk aan haar zijde. De ploeg van Gerrit Plomp heeft nu met zes thuispunten al meer punten dan vorig seizoen. ,, Dit zijn wel de lekkerste overwinningen’’, klonk de coach tevreden.

Ton van Zoeren

De 250 toeschouwers kregen een aantrekkelijke wedstrijd voorgeschoteld met alles erop en eraan. In de 1e minuut bracht de paal redding voor Soest. Doelman Jaime Hensen verkeek zich op een lage bal, maar zag zich gesteund door de staander. Uit de aanval die daar opvolgde kwam de thuisclub op voorsprong door een droge knal van Tom Karst: 1-0. De thuisclub wilde meer en dat had Bas Tullemans in de hand. Maarten Jan Belt speelde zich knap vrij en bood Tullemans een dot van een kans. Doch de middenvelder koos de Soesterduinen als bestemming voor het leder. Daarna was het over met de aanvalsdrift van de blauwe leeuwen. ,,Na de 1-0 ging Elinkwijk achterin anders spelen. Toen werd het lastig voor ons’’, aldus Karst. De Utrechters zette de defensie van Soest onder druk. Een vrije trap binnen de zestien, veroorzaakt door Hensen die de zes seconde regel overtrad belandde op de kruising. Maar goed dat er geen videoreferee was, want de bal was via de lat en de steunbeugel weer het speelveld in gekaatst en arbiter Van Kampen zag dat over het hoofd. Vlak voor de thee hield Hensen zijn team op de been door tweemaal katachtig te redden.

Plomp had zijn manschappen in de rust toegesproken: ,, We hanteerden teveel de lange bal. De tweede helft deden we dat minder en kregen meer vat op de wedstrijd.’’ Dat leverde meteen al een kans op voor Karst, maar de anders zo trefzekere spits faalde dit keer. In de tegenaanval kregen de gasten een vrije trap te nemen, die fraai achter Hensen tegen het nylon plofte: 1-1. Er ontspon zich een hectisch duel in een moordend tempo met kansen voor beiden ploegen. Doelman Yassin Essard hield met twee reflexen zijn doel schoon op pogingen van Maarten Jan Belt en Bart Kuijpers. In de 92e minuut kreeg de thuisclub toch wat het wel of niet verdiende. Maarten Jan Belt maakte zich weergaloos vrij en stuurde Kuijpers de ruimte in. Diens voorzet werd door Coban met een zacht rollertje in een winnende treffer omgezet: 2-1.

Tom Karst sprak van een prima start van de competitie: ,, Natuurlijk was dit een zwaarbevochten overwinning. Ik pikte mijn doelpunt wel weer mee, maar verder speelde ik een ongelukkige wedstrijd. Ik moet nog wennen aan de jongens. Maar dat komt goed, want er zit genoeg kwaliteit in de ploeg.’’ Coach Plomp complimenteerde zijn team: ,, Elinkwijk is een goede ploeg, maar onze teamprestatie was uitstekend en dat was in ons voordeel.’’ Met negen punten uit drie duels doet Soest mee voor de prijzen. Iedereen in het Soesterkamp is het er over eens. Vrouwe Fortuna is dit seizoen in tegenstelling met vorig seizoen op de hand van de Soesters.