• U bent ingelogd als:

Clubliefde pur sang

Geplaatst in Rubrieken / Columns

Benjamin Patrick Staal wordt op handen gedragen door vlnr: Michael van de Meer, Peter van Vulpen en Stefan Kieft.

 

Inleiding

Eemboys beschikt al jaren over spelers waar de echte clubliefde van afdruipt. Het zijn allemaal ook nog eens spelers die in de loop der jaren de mogelijkheid hebben gehad om op een hoger niveau te kunnen gaan spelen maar dit niet hebben gedaan met oog op hun clubliefde. Het gaat om de volgende spelers, Peter van Fulpen, Stefan Kieft, Patrick Staal en Michael van de Meer.

Door Rene Ribberink

Stefan Kieft en Michael van de Meer spelen al 24 jaar bij Eemboys, Peter van Fulpen 14 jaar en de jongste van het viertal, de 25 jarige Patrick Staal, is begonnen op zijn 4e jaar in de mini’s en heeft al 21 Eemboys jaren achter zijn naam staan. Eemboys voelt voor hun als een tweede huiskamer. Ze geven alle vier aan dat Eemboys  een onderdeel van hun sociale leven is geworden. Veel van hun beste vrienden hebben ze via Eemboys leren kennen. Eemboys voelt voor hun aan als familie.

De club heeft enorme zware tijden gekend met het overlijden van de moeder van Stefan Kieft (kantinebeheerder), tevens tante van Michael van de Meer en Patrick Staal. Het overlijden van de Opa van genoemde spelers en van clubicoon Hans Blok en van Jan Koops kwam daar als een donderslag nog bij. In de wedstrijd ter nagedachtenis van Hans Blok wisten alle drie de kleinzoons, Stefan, Michael en Patrick te scoren. Ook het afbranden van het clubhuis was een dieptepunt en zo kreeg de club klap na klap te verwerken.

Voor het komende seizoen is het viertal hoopvol.
Stefan Kieft: ,,Ik verwacht van dit seizoen om zelf weer fit te worden en het plezier weer terug te krijgen. Het kan een leuk seizoen worden voor het 1e en 2e team. Met uiteraard dan ook weer een hoop gezelligheid in de kantine.”

Michael van de Meer: ,,Ik verwacht een mooi seizoen voor 1 en 2 waarin beide teams een rol van betekenis kunnen gaan spelen in de competitie.”

Peter van Fulpen: ,, Dit seizoen is er door onze nieuwe trainer weer een frisse kijk op alles gegeven en een soort van nieuw leven ingeblazen. Vorig jaar was wel het dieptepunt hoe iedereen erin stond. Alleen maar negativiteit en die is nu weg.”

Patrick Staal: ,, Mijn verwachtingen voor dit seizoen zijn positief, zie veel nieuwe spelers maar ook weer oude bekenden. Denk dat we er dit jaar een mooi jaar van gaan maken zowel bij 1 als 2.”