• U bent ingelogd als:

Clubicoon Joop Morren overleden

Geplaatst in Clubnieuws

Joop Morren was al geruime tijd ziek, maar de laatste dagen ging het snel achteruit en kwam het overlijden van Joop toch wel plotseling. Via deze weg willen we zijn vrouw Netty, zijn kinderen Henk en Anette en schoonzoon Philippe, zijn kleinkinderen Timme en Bauke en alle overige familie en vrienden condoleren met dit vreselijke verlies.

Joop was al meer dan 30 jaar vrijwilliger bij onze club. In 2 periodes was hij actief als vrijwilliger. Als jonge jongen kwam Joop bij onze club voetballen, voornamelijk in de lagere seniorenelftallen. Eenmaal heeft hij een oefenwedstrijd in het eerste mogen spelen. Tijdens zijn voetbalperiode deed hij al wat vrijwilligerswerk, maar dit is pas echt begonnen toen hij op zijn dertigste stopte met voetbal. Samen met Jaap Vermeulen was hij actief in en om de kantine. Op zijn zevenendertigste is Joop er mee gestopt en is hij als vrijwilliger aan de slag gegaan bij de visvereniging. Dit heeft hij ongeveer 20 jaar gedaan. Op zijn zevenenvijftigste is hij weer als vrijwilliger aan de slag gegaan voor de voetbal. Sinds die tijd was hij 6 dagen per week op de club aanwezig. Hij was iedere dag vanaf 07.00 uur aanwezig en zorgde ervoor dat het gebouw en velden er mooi bij lagen. Opruimen van de kleedkamers en kantine, bardienst draaien, velden keuren, lijnen trekken, niets was teveel voor Joop. Tevens zorgde Joop er voor het sportpark schoon en veilig te houden. Sprak de jeugd aan als de regels niet werden nageleefd, communiceerde met een grote groep vrijwilligers die door de week het sportpark onderhielden en was als allround vrijwilliger bij veel werkzaamheden betrokken.

Joop kon wel eens een beetje streng zijn, maar altijd met als doel om de vereniging verder te helpen en ervoor te zorgen dat alles op het sportpark goed zou verlopen. Mede hierdoor wordt ons sportpark nog steeds als één van de mooiste in Midden-Nederland gezien. Hier zijn we ontzettend trots op! Joop Morren was voor ons als voetbalclub van grote waarde en een man met een hart van goud!

Aantal hoogtepunten

Een mooi project was de nieuwbouw van ons huidige clubhuis en kleedkamervoorziening. Voor, tijdens en na de bouw was hij er dagelijks te vinden. In overleg met Rijk Beumer zorgde hij ervoor dat alles vlekkeloos verliep. Hij stak zelf zijn handen uit de mouwen en kluste dagelijks mee. Ook bij de aanleg van de kunstgrasvelden was hij nauw betrokken.

Joop was ook erg trots op het bezoek van het Schotse dameselftal tijdens het EK damesvoetbal in 2017. In de maanden hiervoor was hij druk geweest met een aantal andere vrijwilligers om het veld en het sportpark er helemaal tiptop uit te laten zien. Joop zorgde er, samen met de officiële grasmeester van de Eredivisie, voor dat het hoofdveld erbij lag ‘om door een ringetje te halen’ en het Schotse team was hier zeer tevreden over.

Het laatste hoogtepunt beleefde Joop een aantal weken geleden toen burgemeester Cnossen bij hem thuis op bezoek kwam en hij de Zilveren Speld kreeg uitgereikt voor zijn vrijwilligerswerk in de gemeente Woudenberg. Hier was hij enorm trots op en kreeg hiermee de waardering voor zijn werk. Naast deze mooie onderscheiding is Joop sinds april 2013 ook ‘Lid van verdienste’ van voetbalvereniging Woudenberg.

Correspondentieadres:

Vermeulenhof 201

3931 SP Woudenberg

Woensdag 2 januari 2019 is er van 12.45 tot 13.45 uur gelegenheid tot condoleren in kerkelijk centrum De Voorhof, Nico Bergsteijnweg 139 te Woudenberg. Aansluitend zal de afscheidsdienst worden gehouden. Na afloop van de dienst zal de begrafenis plaatsvinden op de algemene begraafplaats aan de Henschoterlaan 44 te Woudenberg. Gelieve geen bloemen en geen bezoek aan huis.

We wensen Netty, zijn kinderen, schoonzoon, kleinkinderen en alle overige familie en vrienden heel veel sterkte toe met dit verlies.

Bestuur vv Woudenberg

 

Geef een reactie