• U bent ingelogd als:

CJVV-VVZ’49 5-6

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Foto : Silvia Schimmel

CJVV 1 – VVZ’49 1  5-6 (3-3)

Een weerzien na vele jaren op deze druilerige dag. CJVV was vroeger een club, waar wij vele derby’s mee gestreden hebben. Deze wedstrijden stonden altijd in het teken van fysiek sterke duels. Toen VVZ’49 naar de 1e klasse promoveerden, zijn wij een aantal jaren deze opponent niet meer tegengekomen in de competitie. Maar vandaag dus weer wel. In de selectie van CJVV stond oud-VVZ-er Luca Bade in de basis en Björn Frölich zat op de bank. Erg jammer want Björn zou met zijn kwaliteiten bij VVZ’49 zeker in de basis gestaan hebben.

Vanaf de aftrap ging CJVV direct in de aanval en scoorde in de 1e minuut al gelijk de 1-0. Dit was een lelijke streep door de rekening van Rob Zomer, maar VVZ’49 bleef goed voetballen wat beloond werd in de 9e minuut. Saddy de Koning nam een vrije trap , die Delshad Sharif feilloos afrondde . 1-1.

VVZ’49 bleef druk zetten en Saddy ging met een rush op de keeper van CJVV af .Hij wist de bal wel te stoppen, maar niet klemvast te pakken. Hierop kon Joey van de Bedum in de 10e minuut de 1-2 op het scorebord zetten.

In de 14e minuut kreeg Mau van CJVV een gele kaart na een overtreding op Bjorn Bosman. Deze gele kaart zou hem later in de wedstrijd nog lelijk opbreken. Deze veel scorende Manu stond deze zomer ook in de belangstelling van VVZ’49, maar hij koos toch voor CJVV.

Bjorn Bosman onderschept in de 16e minuut de bal en gaf voor op Levi Parinussa, maar die schoot net over.

De net uit de A1 overgekomen Chris van Dasselaar wist in de 19e minuut een prachtige voorzet, over de rechterflank, in te tikken. Jelle riep los waardoor Ruben de Goede de bal liet gaan, maar Chris van Dasselaar wist net voor Jelle voor de goal te komen en tikte het leder weergaloos in de korte hoek. 2-2.

Inmiddels was het voor het publiek wel duidelijk dat er een korfbaluitslag aan zat te komen. In minuut 24 kwam van Dasselaar weer over zijn rechterkant, waar hij Yakub wederom uitspeelde en het leder de verre hoek instuurde. Jelle wist net de bal corner te tikken tot de 30e minuut, waar CJVV weer een corner nam. Ruben kopte de bal weg, maar de bal kwam voor de voeten van Van Dasselaar.Zijn inzet was echter een prooi voor Jelle.

Minuut 32: Kevin Schimmel valt geblesseerd uit voor Kyliam Boers. Het lijkt erop dat Kevin een paar weekjes is uitgeschakeld.

Er wordt door CJVV een overtreding gemaakt en in de 30e minuut neemt Bjorn Bosman de vrije trap vanaf ca. 45 meter van de goal. Het hoofd van Saddy werd gezocht,en gevonden. Het was voor Saddy alleen een kwestie van tegen de bal lopen en op een hele mooie manier in te koppen. 2-3.

VVZ’49 heeft nog niet genoeg en blijft in de aanval. Hidde steekt de bal naar de opkomende Saddy, maar jammer genoeg was keeper Ruben Coenen eerder bij de bal dan Saddy. En dan de 43e minuut. VVZ’49 zat met het hoofd al bij de thee. CJVV gaat in de aanval over de rechterflank en Yakub werd weer uitgespeeld. Michiel Beumer van CJVV wist keurig te scoren. 3-3.

Het was erg zuur voor Yakub om 3 keer aan de “basis” te staan van een tegendoelpunt, want normaal is Yakub zo’n betrouwbare back. Vandaag heeft hij duidelijk zijn dag niet .

Na de rust komt Björn Frölich in het veld bij CJVV. Het blijft toch  vreemd om Björn bij de tegenstander te zien voetballen.

Het 1e kwartier van de 2e helft is CJVV duidelijk de betere ploeg en Joey van de Bedem krijgt een gele kaart. Bij een aanval in de 60e minuut over de linkerkant wordt Ruben de Goede handig omspeelt, waarna CJVV de 4-3 in kan koppen. In de 63e minuut schiet de keeper van CJVV de bal slecht uit, waarna Saddy de bal eenvoudig over de op de 16 meterlijn staande keeper weet te lobben. En het is alweer 4-4.

Daniel Bada valt in de 64e minuut in voor Kyliam Boers, die last van zijn hamstring heeft. Direct hierna schiet Jelle Bade de bal ver uit het veld, waarvoor hij een gele kaart ontvangt. In de opvolgende minuut heeft Saddy de Koning commentaar op een medespeler en krijgt ook geel. Ja wij begrijpen dat wel, want “Steyn” lijkt erg veel “scheids”.

Dan in de 71e minuut keert de wedstrijd ten voordele van VVZ’49. CJVV is in de aanval. Er volgt een hoge bal op Manu die met zijn hand naar de bal reikt en ook raakt. De scheids geeft hiervoor een gele kaart. Maar Manu had toch al een gele kaart? Klopt, hij krijgt nu dus de rode kaart. Doordat de aanval van CJVV nu een man mist wisselt Rob Zomer de ongelukkig spelende Yakub Ozkul in voor een extra spits. Ferdi Caglayan komt erin.

Minuut 81: Hoekschop voor VVZ’49. Joey van de Bedem kopt de bal terug naar Levi Parinussa die verwoestend uithaalt en scoort 4-5. Het lijkt erop dat de wedstrijd nu gespeeld is. Maar alles is minder waar. Want de minuut erna wil Steyn Boers de bal voor het doel wegwerken. Steyn had alle tijd, want er stond geen tegenstander bij hem in de buurt. Maar Steyn werd niet gecoacht en nam de bal vol op zijn pantoffel. Helaas kwam de bal iets te ver op de buitenkant van zijn voet en schoot hij in zijn eigen doel. Jelle probeerde nog te redden, maar het was al te laat 5-5. Is dit dan de eindstand? Nee hoor,  minuut later kwam VVZ weer in de aanval. Levi Parinussa nam de bal op rechts aan en scoorde. Maar er stond wederom een grensrechter die het buitenspel vond en  af vlagde. De scheidsrechter volgde het advies op en floot af voor buitenspel. Wat een drama zeg. Die grensrechter had dit nu al een keer of 6 gedaan en nog vaker bij uitballen en nog had de scheidsrechter het niet in de gaten, dat hij telkens weer in de maling genomen werd. Maar op het eind toch nog gerechtigdheid. Het is de 90+2 minuut en er komt weer aanval van VVZ over rechts. Saddy staat buitenspel en krijgt de bal. Maar de scheids laat nu wel doorgaan en Saddy weet prima af te ronden. 5-6. Direct hierna werd er afgefloten en het bleef nog lang onrustig aan de Eemweg.

Het keurkorps van Rob Zomer staat nu gedeeld 7e, mede doordat veel tegenstanders gelijk speelden. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Loosdrecht op het programma. Dit zal een moeilijke wedstrijd worden want Loosdrecht staat met 1 punt 1 plaats hoger dan VVZ’49.

Uw verslaggever: De Groene Pen

Toeschouwers: 265

Opstelling VVZ’49: Jelle Bade (k), Bjorn Bosman, Ruben de Goede, Kevin Schimmel (32. Kyliam Boers) (64. Daniel Bada), Yakup Ozkul (78 Ferdi Caglayan), Joey Bedem, Steyn Boers, Hidde Reitsma (a), Sharif Delshad, Levi Parinussa, Saddy de Koning.

Reserves: Daan van Vliet,