• U bent ingelogd als:

CDW- VVZ’49 1-4

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

CDW heeft net als VVZ’49 nul punten uit 2 wedstrijden. Dit geeft dus mogelijkheden voor het team van Rob Zomer om van de hatelijke nul punten af te komen.

Het was een dag met, zoals de Engelsen dat noemen, drizzling weather, een beetje droevig weer dus. De selectie van Zomer moest het vandaag stellen zonder Saddy de Koning, Romano Nieuwehuis, Levi Parinussa, Uzir Ilbay en Max Wolfsen. Vooraf dus een ingewikkelde puzzel. Gelukkig wilde Joel Bade, die dit seizoen in het 3e speelt, de aanval komen versterken. Dit was echt een zegening, want Joel creëerde de hele wedstrijd gevaar voor de goal van CDW.

VVZ’49 begon de wedstrijd rustig en het beeld was dat er 2 gelijkwaardige ploegen stonden.

Minuut 2: Joey van de Bedem geeft een steekbal op Joel Bade. Joel draaide van zijn tegenstander weg en kwam vrij voor de goal maar werd onderuit gehaald. Pingel!

Minuut 3: Hidde Reitsma verzilverd de strafschop onberispelijk. 0-1

Hierna volgt weer een periode die gelijkwaardig was.

Minuut 14: Sebastian Geel gaat na een voorzet van Bjorn Bosman alleen op de goal af, maar schiet helaas net over.

Minuut 19: Kevin Schimmel krijgt vanuit een vrije trap van Sebastian Geel de bal in de 16 meter voor zijn voeten en schiet knalhard in. Goal! Maar de goal wordt afgekeurd wegens buitenspel. Dit kon echter niet want Kevin stond zeker een meter voor zijn directe tegenstander. Op de tribune hoorde De Groene Pen dat deze grensrechter ieder seizoen een groot aantal punten pakt voor CDW. Toch jammer dat er zulke mensen zijn, want CDW is gewoon een sportieve ploeg.

Minuut 21: Na een verdedigende fout van Bjorn Bosman kon CDW onze keeper Jelle Bade testen. Jelle redde met een fantastische zweefduik en tikte een hoekschop. Ook deze hoekschop wist Jelle weg te tikken, waarna Kevin Schimmel de bal kon wegwerken.

Minuut 25: Sebastian Geel geeft een fantastische voorzet aan Joel Bade maar de keeper van CDW tikt hoekschop. Op de hoekschop volgt een scrimmage waarbij 3 VVZ’ers de mogelijkheid hadden om te scoren maar de bal verdween naast het doel en werd een achterbal.

Minuut 27: Yakup Ozkul komt opstomen tot de 16 meter, waar hij onderuit gehaald wordt. Sebastian Geel neemt een knappe vrije trap die de keeper net kon omzetten tot een hoekschop.

Minuut 30: Een mooie aanval van CDW met een lange bal richting het doel van VVZ’49. Ruben de Goede stapt slim vooruit en zet CDW buitenspel.

Minuut 32: Een voorzet van CDW weet Bjorn Bosman vlak voor de spits van CDW nog net raken en maakt er ternauwernood een hoekschop van.

Minuut 34: Na een overtreding op Ferdi Caglayan gaat Kevin Schimmel in de muur van CDW staan wat hun spelers danig irriteert. Sebastian Geel neemt een harde vrije trap waarbij een verdediger van CDW hands maakt, maar de scheidsrechter ziet het niet. Dit was eigenlijk het enige foutje van verder perfect fluitende scheidsrechter Van der Wielen.

Minuut 37: Een afstandsschot op de goal van VVZ’49 die Ruben de Goede op de lijn weet te keren.

Minuut 38: Na een kluts komt de bal bij Joel Bade, maar hij komt buiten de 16 de keeper tegen. De bal gaat net naast.

Minuut 45: Yakub Ozkul krijgt een gele kaart na een lichte overtreding.

Rust.

Minuut 51: Steyn Boers kopt een lange bal door op Sebastian die feilloos inschiet 0-2

Minuut 54: Joey speelt een lange bal naar Sebastian die voorgeeft (of was het een doelpoging). Ferdi Caglayan scoort met links onhoudbaar in de kruising. 0-3

Minuut 57: Na een overtreding op Joey van de Bedem krijgt CDW hun 1e gele kaart.

Minuut 60: Ferdi Caglayan verlaat het veld voor Sharif Delshad.

Minuut 63: Een schot van CDW belandt op de paal en Yakub Ozkul ruimt op.

Minuut 66: Kevin Schimmel die last van zijn lies heeft verlaat het veld voor Kyliam Boers.

Minuut 70: Na een overtreding op Bjorn Bosman krijgt de scheidsrechter commentaar en geeft 2 gele kaarten aan CDW.

Minuut 72: Hidde en Ruben pakken een aanvaller in de 16 aan. De scheidsrechter ziet een overtreding en geeft een pingel. 1-3.

Minuut 75: een schot van CDW belandt wederom op de paal, achterbal.

Minuut 76: Yakub Ozkul raakt geïrriteerd na een overtreding op hem die niet door de scheidsrechter bestraft wordt en maakt direct hierna een overtreding. 2e gele kaart voor Yakub en hij mag het veld met rood verlaten.

Minuut 79: Rob Zomer brengt Daniel Bada in als linksback en haalt linksbuiten Sebastian Geel eraf die overigens een prima wedstrijd speelde met 1 goal en 1 assist.

Minuut 80: Ruben de Goede geeft een steekpas op Joel Bade die keurig afrondt, zoals wij van hem gewend zijn. 1-4.

Na 90 minuten is de winst met 1-4 voor de Groen-Witten die de 2e helft echt met heel veel inzet echt gevochten hebben. Echt hulde voor het hele team. Met vooral de twee 39-jarigen Hidde en Ruben. Zij waren weer de beste van het veld en zij gaan qua inzet fier voorop in de strijd. Mede door deze inzet nemen zij het jonge team van Rob Zomer op sleeptouw. En wat kunnen Hidde en Ruben toch mooi samenspelen. Gewoon een genot om te zien. Als we dit kunnen voortzetten dan belooft het nog een mooi seizoen te worden.

Volgende week speelt VVZ’49 thuis tegen De Meern, dit is de oude club van Rob Zomer. Dus ook deze wedstrijd zal Rob weer graag goed willen presteren. VVZ’49 is gelukkig van de laatste plaats af en staat nu met 4 clubs, net als De Meern, gedeeld 9e.

Uw verslaggever: De Groen Pen

Toeschouwers: 110

Opstelling VVZ’49: Jelle Bade (k), Bjorn Bosman, Ruben de Goede, Kevin Schimmel (’66 Kyliam boers), Yakup Ozkul (’76 rood), Joey van de Bedem, Steyn Boers, Sebastian Geel (’79 Daniel Bada), Hidde Reitsma (a), Ferdi Caglayan (’60 Delshad Sharif) , Joel Bade.

Reserves: Peter Hooft, Daan van Vliet