• U bent ingelogd als:

BZC’13- Eemboys: een wedstrijd met alleen maar winnaars

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Na afloop in de kleedkamer met Eemboys

Deze zaterdag stond in teken van de wedstrijd tegen BZC’13 met aan het roer mijn oud pupil Ferry Marks die daar met enorm veel inzet en enthousiasme zijn zaakjes goed voor elkaar heeft!

Maar er was maar 1 ding echt belangrijk en dat was het moment dat een andere oud pupil, Jeroen vd Hoek met zijn twee zoontjes de kleedkamer bij ons binnen kwam. Inmiddels weet iedereen wel wat het gezin vd Hoek doormaakt met de gezondheidsproblemen van hun oudste zoontje Noah! Ik ga het allemaal niet meer herhalen maar als je dat ventje de kleedkamer ziet binnen stappen dan schieten je woorden tekort! Ik voelde de tranen in mijn ogen op komen en was blij dat Ferdinand het woord nam! Onze kleine club had op initiatief van Ferdinand een collecte in de maand oktober gehouden en een mooi bedrag van 270 euro opgehaald wat wij aan Jeroen konden uitreiken! Iedereen was muisstil en Noah die al zoveel operaties en onderzoeken heeft gehad was vrolijk en dol op zijn nieuw Beer met Eemboys shirtje aan!

Ferdinand je bent een kanjer! Trots op Eemboys die liet zien waar een kleine club groot in kan zijn! Petje af, ook zeker richting Bestuur en alle vrijwilligers!

Jeroen stond erop om een foto te maken met Noah en het team! Vanaf deze plek wensen wij Famile vd Hoek heel veel sterkte en hopen dat Noah gauw zelf zijn eerste stappen kan gaan maken op het voetbalveld!

Natuurlijk werd er ook gevoetbald deze zaterdag! In de wedstrijdbespreking was opnieuw al snel duidelijk word het, Aanhaken of Afhaken? De clubs 2 tot en met 9 staan zo dicht bij elkaar dat de stand er iedere week anders uit kan zien! Eemboys begon sterk aan de wedstrijd en BZC’13 moest terug! In de eerste 25 minuten waren we een paar keer dichtbij de openingstreffer maar de bal ging er maar niet in! In deze fase kregen we 5 a 6 corners en 4 vrije trappen op de helft van BZC maar deden we er te weinig mee. Na 25 minuten kwam BZC’13 beter in de wedstrijd maar wist slechts 1 x gevaarlijk te worden maar Damion wist deze kans onschadelijk te maken in een 1 tegen 1 situatie!

Na rust een beter en feller spelend Eemboys wat verdient op een 0-1 voorsprong kwam toen Emre in de 70e minuut doorbrak over de rechterkant en zag dat zijn voorzet verkeerd werd weggewerkt door een verdediger en de bal in de bovenhoek vloog. BZC’13 probeerde het wel maar verder dan een schot op doel kwam het niet maar opnieuw was Damion alert en wist de bal tot corner te verwerken. Eemboys maakte dankbaar gebruik van de grote ruimtes die op het veld kwamen en supersub Djoey maakte in de 90e minuut aan alle hoop een eind en schoot de 0-2 binnen op aangeven van Nick S. De laatste linie stond als een huis vandaag en voorin knapte Nick S heel veel werk op!

Jamie bedankt voor het meegaan als res keeper!

Door deze overwinning en alle uitslagen zullen we de wedstrijdbespreking weer gaan beginnen met Afhaken of Aanhaken. Volgende week een loodzware pot op het programma tegen Patria die flink uithaalde met 7-2 tegen Eemnes maar ook slechts met 0-1 verloor in de 93e minuut tegen het ongeslagen FZO! We zijn gewaarschuwd!