• U bent ingelogd als:

BZC- Vliegdorp 2-1

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Na twee nederlagen en de oefenwedstrijd dinsdag tegen Victoria die we ook verliezend afsloten (na trouwens goed spel), kregen we nu Vliegdorp op bezoek. Vorig seizoen hadden we beide wedstrijden tegen hen verloren. Nu gingen we gelijkwaardig het veld in, beiden nog geen punten. Het veld was als gevolg van de vele regen drassig en zwaar te bespelen.

Voor een neutrale toeschouwer was deze wedstrijd niet aantrekkelijk. Vliegdorp kreeg in de beginfase een paar kleine kansjes, de eerste kans van ons kwam pas in de 20e minuut. Jeffrey Bartijn kreeg de bal op links en bereikte Bilal, helaas kon deze het doel nog niet vinden. Het spel was rommelig, meerdere keren ging de eerste balaanname fout.

Halverwege de eerste helft ging het dan ook mis, een bal die verkeerd werd ingespeeld, werd onderschept door Vliegdorp en zo kwamen zij op een 0-1 voorsprong. Niet veel later kregen we een penalty mee als gevolg van een handsbal van Vliegdorp. Kelvin ging er achter staan en zette de stand weer op gelijke hoogte. Vliegdorp kreeg vlak voor rust nog een 100% kans, maar Danny de Zwart stond zijn mannetje en zo konden we met de 1-1 de rust in.

Wat er in de tweede helft gebeurde, sloeg echt alles. De man met de fluit kon alleen maar tegen ons fluiten en zag totaal geen overtredingen van Vliegdorp. Ook hun grensrechter stond niet altijd eerlijk te wapperen met zijn vlaggetje. De irritatie was dan ook goed waar te nemen, maar wat er ook zou gebeuren, wij wilden de drie punten hebben en thuis houden.

We hadden in de rust Youssef vervangen door Mo, hij moest wat meer de lijnen uit gaan zetten op het middenveld. Drie minuten na rust ging Jeffrey Bartijn er als de gesmeerde bliksem vandoor en bereikte met een mooie pass Kelvin. Deze bracht met een mooie beweging de bal naar Bilal die vervolgens met een passeerbeweging het netje vond. Deze 2-1 was ook dik verdiend met niet al te goed spel. Hierna bleef het een rommelige pot, mede doordat de man in het zwart iedere keer het voordeel aan onze gasten gaf.

Halverwege de tweede helft gaf Karim aan te willen wisselen wegens een vervelende rugblessure. Paul Riedijk ging er in en Danny Visser schoof een zone op.

Vliegdorp geloofde er nog zeker in en schoof een extra speler in de voorste linie, waardoor het nog goed gevaarlijk werd. Ook wij moesten wat doen om de 2-1 voorsprong te behouden en wisselden Stefanov voor Miquel om zo een mannetje extra achterin te hebben. Niet veel later kreeg Danny Visser zijn tweede gele kaart en ook ik, zei de gek, mocht het speelveld verlaten en achter de afrastering gaan staan. Ik gaf een opmerking over zijn geweldige fluiten, ik heb er spijt van, maar ja, voetbal is nu eenmaal emotie. Ik kan mij niet voorstellen dat deze man zelf het gevoel heeft een geweldige wedstrijd te hebben gefloten. De laatste tien minuten moesten we dus verder met 10 man en dat was geen gemakkelijke opgave, maar door vechtlust en op karakter hebben we toch onze eerste overwinning op papier gezet. Klasse mannen, goed gedaan!

De consumptie als beloning voor deze overwinning, die wij in de kleedkamer mochten ontvangen van het bestuur smaakte dan ook goed.

Volgende week wacht er weer een loodzware opdracht, uit tegen Posthoorn.

Rinus Visser