• U bent ingelogd als:

Bunnik- SEC 0-3

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

De boodschap voor de wedstrijd was duidelijk, de drie punten gaan vandaag mee terug naar Soest!

Vooraf was er een inschatting gemaakt dat Bunnik 1 van de ploegen is voor het rechter rijtje en dat dit de ploegen zijn waar je geen punten tegen moet laten liggen

Het was dan ook schitterend om te zien dat iedereen binnen de lijnen zich hiervan bewust was en werd er voor iedere meter gestreden en geknokt. In de 15e minuut werd Renzo Krol aangespeeld door 1 van de uitblinkers Bobbie Nieuwenhuis. Ondanks twee man om hem heen wist Renzo de bal tegen het netje aan te schieten zodat SEC al na 15 minuten ging rusten met een 0-1 voorsprong. Bobbie Nieuwenhuis, vorig jaar speler van het seizoen, had tot aan Bunnik door blessures pas 50 minuten speeltijd achter zijn naam staan. En een SEC met of zonder Bobbie is een groot verschil. Achterin gaf SEC weinig weg in kwam de eerste helft ook niet echt in de problemen. Marc Schimmel stond ouderwets te buffelen, Sonny Ribberink is een openbaring als laatste man, Berry vd Voorst verdient alle respect weer hoe hij zijn taak weet in te vullen. Max Wolfsen liep in de 24e minuut tegen zijn 4e gele kaart aan van het seizoen! Dit was in mijn ogen geen gele kaart maar werd Max voor zijn felheid gestraft. 10 minuten voor rust kreeg SEC een strafschop nadat Renzo Krol in het strafschopgebied onderuit gehaald was. Helaas voor SEC werd de strafschop gemist en ging men toch wel met een domper de kleedkamer in.

In de rust werden de poppetjes op het middenveld anders neergezet en ging Max Wolfsen een linie naar voren terwijl aanvoerder Stefan Jak weer een linie ging zakken.

De tik van de gemiste strafschop werd niet meegenomen het veld in. SEC kwam goed uit de startblokken en bleef onder aanvoering van spits Wesley Ribberink knokken voor iedere meter.In de 54ste minuut zag hij zijn inzet beloond door vanaf de 11 meter de bal in de winkelhaak binnen te schieten. SEC kwam hierdoor al vroeg in de tweede helft op een 0-2 voorsprong. Bunnik schakelde hierna over van 1-4-4-2 naar 1-4-3-3 en kwam meer van eigen helft af. Dit was voor SEC het sein om de clubtopscorer van afgelopen seizoen, Daniel Groen in de ploeg te gaan brengen voor Renzo Krol. Het was voor Daantje enorm zonde dat hij tot twee keer toe pech had in de 1 op1 met de keeper. De eerste bal wist de keeper spectaculair de bal te keren. In de 65ste minuut was het Martin Kesterloo die de buitenspelval wist te ontwijken en de bal uit een onmogelijke hoek achter de keeper wist te plaatsen.

Met een 0-3 voorsprong werd de leeg gespeelde Wesley Ribberink vervangen door Zarko Ristic en Sonny Ribberink door Rick Abbel die hiermee zijn officieel debuut maakte in een competitiewedstrijd en zijn inzet beloond zag worden van zijn training arbeid afgelopen maanden. Door deze wisselingen mocht Stefan Jak voor de 3e keer van positie wisselen. Begonnen als controlerende middenvelder, vervolgens linksback en te eindigen als laatste man. Onze aanvoerder hoor je niet en geeft op alle posities zich voor 300% procent hetgeen mooi is om te zien. Bunnik probeerde het nog wel en kreeg nog wel wat kleine kansjes maar of was te gehaast met schieten of de goed keepende Damion Breukers stond in de weg. Maar de 0-3 had ook zomaar 0-5 kunnen zijn maar ook Bunnik beschikt over een goede keeper.

Door de overwinning stijgen we weer een paar plaatsjes. De nummer 7 van de ranglijst staat slechts 2  puntjes van ons af. Na twee uitwedstrijden volgt volgende week de thuiswedstrijd tegen Lopik. Deze week weer even de koppen tellen en zaterdag weer de mouwen opstropen!