• U bent ingelogd als:

Bunnik ’73 1 – DVSU 1

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Bron: website DVSU

Op 16 maart 2019 stond de wedstrijd tussen Bunnik en DVSU op het programma. Voor aanvang van het duel was het verschil op de ranglijst 6 punten, waarbij Bunnik midden in de zogenaamde “gevarenzone” staat. Een belangrijke pot dus voor beide ploegen. De thuiswedstrijd werd eerder dit seizoen met 3-1 gewonnen door DVSU.

Om met het hele team in Bunnik te komen was nog een hele tour. Alleen Omar, Jesse en Lars hadden een auto tot hun beschikking, waarbij Jesse zijn auto slechts met zijn speciale Zweedse passagier wilde delen. Gelukkig had Ronny nog een aantal plekken over, waardoor uiteindelijk iedereen toch mee kon. Lloyd had dit natuurlijk allang overzien en besloot direct vanuit Driebergen naar Bunnik af te reizen. Dat hij vervolgens geen voetbalschoenen had meegenomen mocht de pret niet drukken. Gelukkig kon hij een paar lenen, zodat hij toch als extra wissel op de bank kon plaatsnemen (en in de 2e helft zelfs als spits kon invallen!).

Dan naar de wedstrijd zelf. Trainer David had voor een groot deel gekozen voor dezelfde opstelling als een week eerder. Door afwezigheid van Sean keerde Ewout terug in het centrum van de verdediging. In de aanval naast Jesse was een plekje ingeruimd voor Omar als vervanger van Nilantha. De basisplaats was een mooie beloning voor de sterke invalbeurt tegen Focus. Op een winderig sportpark Tolhuislaan hadden beide ploegen moeite om tot goed voetbal te komen. De thuisploeg probeerde met name via de flanken om tot gevaar te komen, maar verder dan een aantal corners lukte het niet om heel gevaarlijk voor het doel van Lee te worden. Dit veranderde toen een voorzet gemakkelijk in de handen van Lee leek eindigen, maar nog net door een windvlaag omhoog werd getild. Gelukkig was Bas op tijd om zijn doelman te hulp te schieten. Ook in 2e instantie was het Bas die op de doellijn redding bood, waardoor DVSU even rustig adem kon halen. Wat stelde DVSU hier dan tegenover? Naar mate de eerste helft vorderde lukte het steeds vaker om in de buurt van het doel van Bunnik te komen. Zo mocht Ewout van net buiten de 16 meter aanleggen voor een vrije trap, die net over het doel zeilde. Even later mocht Samir hetzelfde proberen, alleen dan vanaf de andere kant van het strafschop gebied. Zijn schot ging mooi over de muur, maar miste de kracht om de keeper van Bunnik te verrassen. Ondertussen hadden Marten en Nordin het middenveld stevig in handen. Zo mocht Marten een aantal keren dwars door de as dribbelen, maar lukte het niet om de bal op het doel te schieten. Ook linkshalf Harm werd bijna gevaarlijk, maar zijn schot werd net op tijd gekraakt. Op slag van rust leek DVSU een grote kans te krijgen, na een geweldige steekpass van Nordin, maar de aanval werd nog net onschadelijk gemaakt.

Na de rust probeerde Bunnik wat meer aan te dringen, zonder dat het hierbij de DVSU verdediging echt in de problemen bracht. DVSU loerde ondertussen op een uitbraak om op die manier gevaarlijk te worden. Zo’n 20 minuten voor tijd leek zich dit uit te betalen, toen Omar na een mooie dribbel de bal bij Jesse wist te krijgen. Vanaf de rand van de 16 kon hij afdrukken, maar zijn schot ging helaas net over. In de eerste helft had Ramzi goed opgelet hoe Bas zijn eigen keeper te hulp schoot, waardoor hij in de 2e helft dit kunstje kon herhalen. Alles voor Lee z’n clean sheet! In het restant van de wedstrijd kwamen beide ploegen niet meer tot noemenswaardige kansen, waardoor de wedstrijd eindigde zoals deze begonnen was: 0-0.

Na afloop wist reporter Gijs te melden dat het broodje bal in de kantine van Bunnik erg hoog scoort op de schaal van Faja Lobi. Beetje jammer dat het gros van de spelers van DVSU toen al in de auto zat. Gelukkig werd dit in de kantine van DVSU ruimschoots gecompenseerd met de nodige broodjes hete kip. Volgende week staat er weer een kraker op het programma. Dan komt met DEV uit Doorn wederom een ploeg op bezoek die onder ons staat op de ranglijst. Hopelijk kan DVSU de punten weer in eigen huis houden.