• U bent ingelogd als:

Broodnodige winst VV Maarssen 1 geeft lucht

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Een jeugdige versie van VV Maarssen Mannen 1 boekte dit weekend uit bij FC Driebergen een zeer nuttige overwinning. De 0-3 is hoogstwaarschijnlijk voldoende voor klassebehoud.

 

Na de nederlaag tegen koploper Benschop had VV Maarssen nog maar drie ploegen onder zich en ondanks een marge van vijf punten was de club zeker nog niet veilig. De wedstrijd tegen nummer laatst FC Driebergen kon daarom cruciaal genoemd worden. 

 

VV Maarssen begon wederom met de JO-17 talenten Shane van Zanten en Daimios Damkalis in de basis. De gemiddelde leeftijd was toch al bijzonder laag, want slechts drie spelers zaten in de leeftijdscategorie 25-30 jaar en de rest van het team is gemiddeld 20 jaar. Een groep met toekomst dus. Maarssen had een licht veldoverwicht in de eerste helft en creëerde één grote kans via spits Ronald Wielinga, maar oog in oog met de doelman van Driebergen werd het net niet gevonden. 

 

Maarssen wilde echter met de volle winst naar huis en besloot in de rust om een tactische aanpassing door te voeren. De beweeglijke Jesse Witlox werd een positie doorgeschoven ten koste van Ronald Wielinga en Damkalis ging kort achter Witlox spelen, waardoor Maarssen twee creatieve, snelle spelers centraal voorin kreeg. Hierdoor kwam er ook ruimte om Jordi Kreuger linksvoor in te brengen en deze aanpassingen besliste uiteindelijk de wedstrijd. 

 

De ban werd eerst gebroken door de sterke Eggermont, die een vrije bal van Jantijn Augustin steenhard tegen de touwen kopte (0-1). VV Maarssen groeide in de wedstrijd en na een goede, snelle aanval was het Jordi Kreuger die de vanaf de rand van de 16 meter de 0-2 scoorde. De volgende aanval ging nu via rechts, waar Augustin weer een prima voorzet gaf. De instormende Cavit Yavuz stuitte nog op de doelman, maar de rebound was wederom voor Jordi Kreuger, die de bevrijdende 0-3 aantekende. De warmte begon inmiddels ook een rol te spelen, maar Maarssen werd er met de ingebrachte Jeffrey de Jongh en Abdel Loukili niet slechter op. 

 

Door het verlies van de twee  concurrenten (SVM en Voorwaarts) lijkt deze overwinning voldoende voor klassebehoud. Door het verlies van Kockengen schoof VV Maarssen zelfs een plekje op.