• U bent ingelogd als:

Broodnodige thuiswinst Maarssen 1 tegen HSSC

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Op de foto: de Pupil van de Week was Jack de Vogel uit JO10-1.

Het was alweer enige tijd geleden dat de mannen van VV Maarssen 1 een thuiswedstrijd in winst hadden weten om te zetten. De laatste keer was tegen Voorwaarts, alweer maanden geleden. De tegenstander van zaterdag, HSSC, had de afgelopen vier wedstrijden gewonnen en was dus in een winning mood. Voetbal is echter moeilijk te beredeneren, want VV Maarssen stapte net voor half vijf met een mooie 2-0 overwinning van het veld.

VV Maarssen begon met een gewijzigde opstelling aan de wedstrijd. In het doel stond de 16-jarige Shane van Zanten, normaal uitkomend in de JO17-1. Hij hield niet alleen zijn doel schoon, maar coachte zijn achterhoede alsof hij al een aantal jaren meedraaide en zorgde voor de broodnodige rust achterin. Sven de Paauw keerde terug op zijn oude plek als voorstopper en werd gekoppeld aan de lange, balvaste centrumspits van HSSC. Voor aanvoerder Jeffrey de Jongh kwam daardoor een plek vrij: links achterin. Sebas Jansen werd verrassend op het middenveld geposteerd en ook hier werd een koppeltje gemaakt met de nummer 10 van HSSC, die in de heenwedstrijd met veel diepgang zorgde voor gevaar en toen de nederlaag van Maarssen inleidde. De vrijgekomen plek in de spits werd ingenomen door de 19-jarige Ronald Wielinga, vorig seizoen overgekomen uit de JO-19. En zo waren zowel de kop als de staart van het elftal in handen van de jonkies van VV Maarssen. Wielinga gaf in de eerste helft zijn visitekaartje af en reageerde attent op een voorzet van Zaid el Jaloulli. De treffer werd echter afgekeurd. Tien minuten later een herhaling van zetten en nu was het Cavit Yavuz die vanaf rechts voorzette en wederom stond Wielinga op de juiste plek om de bal binnen te schieten. Ondanks het vlagsignaal ging deze treffer wel door en kon Maarssen gaan rusten met een 1-0 voorsprong.

VV Maarssen verdedigde verbeten en er werd keihard gewerkt voor elkaar. De voorsprong bij rust was dus verdiend. In de tweede helft kreeg Maarssen het echter moeilijker en werd het achteruit gedwongen. Sven van Vuuren kwam de geblesseerde Wielinga in de spits vervangen en er kwamen kansen aan beide kanten. HSSC werd dreigender, maar een Maarssens been, rug, grote teen en de paal voorkwamen dat doelman Shane van Zanten echt op de proef werd gesteld. Met het inbrengen van Jantijn Augustin voor de moegestreden Cavit Yavuz herstelde het evenwicht in de wedstrijd. Augustin ging iets meer op het middenveld spelen en toen ook nog eens de bevrijdende 2-0 viel na een voorzet van Jordi Kreuger op doelpuntenmaker Zaid el Jaloulli was de wedstrijd gelopen. De jarige Bob van Tricht verving de lichtgeblesseerde Sven Eggermont en de wedstrijd werd rustig uitgespeeld.

Deze drie broodnodige punten zorgen ervoor dat VV Maarssen 1 weer wat lucht heeft richting de degradatiezone. Dat is nodig, met de zware (uit)wedstrijden tegen Lopik en Desto voor de boeg…