• U bent ingelogd als:

Broodnodige 3-1 zege op MSC

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

De herfst heeft inmiddels zowel letterlijk als figuurlijk zijn intrede gedaan, tijd om het zuidwestertje in oranje clubkleuren maar weer eens van stal te halen. Achteraf bleek dit ding, paraplu genaamd,  alleen voor de fietstocht te zijn, want het was goed toeven achter het glas in kantine (ook met een glas overigens….). Eerst weer even de bespiegelingen vooraf. Op dit moment is iedere wedstrijd een finale omdat de punten heel hard nodig zijn, dit was een echte 6-punten wedstrijd. Winst op MSC zou immers betekenen dat wij hen zouden passeren op de ranglijst. Echter, los van de weergoden waren ook de andere goden ons niet goed gezind…..Redouan ziek, Kesly geblesseerd en tijdens de warming-up moest blijken of Rick Kruijs kon spelen. En dan hebben we het niet over de minste spelers….Rick, kon gelukkig starten en het zou aan de rest zijn om te laten zien dat we met dit team 3 punten konden binnenslepen.  We spelen weer in het beruchte “kommetje” (voor uitleg zie het verslag van de bekerwedstrijd tegen SO Soest) hetgeen tot gevolg had dat Joris van Rooijen op het middenveld geposteerd werd.

Klokslag 13.55 zat ik (toen nog) buiten geposteerd, klaar voor de wedstrijd. Ik was een uitzondering….het was wel erg rustig op de tribune. Ik zag wel wat mensen heen en weer rennen, behalve 1 grensrechter. Het bleek dat er een grensrechter geblesseerd was, dus er moest zsm een vervanger gevonden worden. Nu beschik ik niet over de juiste papieren en kom ik niet verder dan een half uurtje vlaggen bij zaterdag 9, maar gelukkig werd die vervanger gevonden in de vorm van André Bakker. Ons allen bekend en zelf actief scheidsrechter op een redelijk hoog niveau. Gelukkig hoefde hij niet ingevlogen te worden, maar alleen de straat over te steken. Echter, eerst nog wat kennismakingsgesprekken, een warming-up en het “vlag-in-de-hand-gevoel” even ervaren waardoor de wedstrijd heel wat later zou beginnen. Ondertussen thuis maar even geïnformeerd dat ik de aardappels iets later zou gaan schillen vandaag…..Uiteindelijk blaast scheidsechter Horst om klokslag 14.26 uur voor de aftrap van de wedstrijd.

 

De wedstrijdbal was opvallend vandaag…….het was de vorm van een voetbal, maar het kleurenpallet van de bal moet bedacht zijn door een stylist van de VT Wonen of zo. Feit was dat het begin van de wedstrijd zich kenmerkte door middenveldvoetbal….. tot aan de 10e minuut. Een fantastische actie van Gokhan Yasar brengt Joris van Rooijen in stelling die helaas de buitenkant van de paal raakt. Nog geen 2 minuten later weer een kans voor Joris, dit keer gaat de bal over. En weer 2 minuten later kopt dezelfde Joris over uit een corner……Het “kommetjes-effect” is duidelijk waarneembaar, we zijn veel beter en hadden al voor moeten staan. MSC kan hier nog helemaal niets tegenover stellen.  Na een minuut of 20 dan de eerste keer dat MSC iets produceert wat op een aanval lijkt. Taner pikt de voorzet uit de lucht, maar besluit Hakan Yasar mee te nemen in zijn val hetgeen Hakan even naar lucht doet happen. Hij kan gelukkig verder…… Zijn broer Gokhan oogt vanaf het begin al scherp en actief en bekroont dit in de 19e minuut. Na een prachtige actie scoort hij de 1-0, ik dacht de goal op film te hebben, maar helaas was ik vergeten het “rec-knopje” in te drukken…..Gelukkig zijn er meer mensen die filmen zodat ook deze goal vastgelegd is voor het nageslacht. Feit is dat we dik verdiend met 1-0 voorstaan.

 

MSC heeft nog steeds niets in te brengen en we gaan door met kansen creëren. In de 28e minuut krijgt Gokhan een goede kans, maar dit keer treft hij geen doel. Ondertussen stoomt Tom regelmatig langs zijn tegenstander op links, maar zijn voorzetten leveren geen resultaat op. Inmiddels heeft Taner een paar keer moeizaam de bal van zijn voet laten vertrekken, maar daar tegenover pareert hij fantastisch de grootste kans tot dan toe voor MSC in de 35e minuut. Centraal wordt er even mis gepeerd, waardoor de aanvaller van MSC alleen op Taner af mag gaan. Maar op sublieme wijze maakt hij deze grote kans onschadelijk. En dan schrijven we de 38e minuut als Gokhan aan een actie begint. Tussen 3 man door geeft hij een listig balletje in de voeten bij Bob die keurig terug kaatst waarop Gokhan zeer beheerst de 2-0 binnenschuift. Wederom een prachtige goal van diegene die wel eens man van de wedstrijd zou kunnen gaan worden. En met deze stand gaan we ook rusten. Los van 1 hele grote kans zijn we op alle fronten beter en speelt MSC zeer matig.

 

De rust is nog niet zo heel lang gevorderd als we Rick Kruijs het veld alweer op zien komen. Zal hij zo gretig zijn dat hij niet kan wachten tot de 2e helft begint……Ik hou het erop dat hij toch niet helemaal fit is en zich nog even extra wil testen. Gelukkig kan hij verder waardoor we ongewijzigd beginnen aan de 2e helft. En deze start zoals we de 1e helft speelden, geen centje pijn van MSC en we zijn op alle fronten beter. Maar dan……uit het niets wordt het zomaar 2-1. Vanaf de rand van de 16 maakt Joël Huiskes in de 57e minuut met een erg geplaatst schot langs Taner zomaar de aansluitingstreffer. Flashbacks van eerdere wedstrijden maken zich meester van ons, het zal toch niet dat we dit weer uit handen gaan geven……Gevolg is dat we toch weer achteruit gaan voetballen en we wat meer onder druk komen. Ballen worden redelijk blind naar voren gerost en we maken het onszelf weer onnodig moeilijk. In de 15e minuut na rust wordt Tom van der Linden vervangen door Kesly den Haag, die blijkbaar toch fit genoeg is om nog wat minuten te maken. Ruim een kwartier voor tijd dan nog een opmerkelijk moment. De coach van MSC wordt na herhaaldelijk commentaar op de leiding naar de tribune gestuurd, maar weigert dit. De scheidsrechter dreigt daarop de wedstrijd te staken, maar na interventie van de aanvoerder vertrekt de coach alsnog naar de tribune en kan de wedstrijd vervolgd worden. Vermoedelijk kan deze coach, na vermelding van strafcode AM-8 op het wedstrijdformulier (“het door woord en/of gebaar te kennen geven het niet eens te zijn met de beslissing van de scheidsrechter”), de komende wedstrijden ook vanaf de tribune aanschouwen…..5 minuten voor tijd maakt Eddy Vorm plaats voor Giovanni Nicolaas, ooit nog talent in de jeugd van PSV. Ondertussen blijft het billenknijpen en de hartslag aan de hoge kant tot wie anders dan Gokhan Yasar vlak voor tijd alsnog de bevrijdende treffer maakt. 2 minuten later krijgt hij de verdiende publiekswissel en blijkt de 3-1 ook de einduitslag.

 

Eind goed al goed en de fel begeerde 3 punten zijn binnen. Na een hele goede eerste helft blijken we toch weer in paniek te raken na een tegengoal en dat mag eigenlijk niet gebeuren. Gelukkig hebben we de beschikking over een spits die prachtige goals kan maken en dit vandaag maar liefst 3 keer doet. Helaas blijkt hij tot nu toe eigenlijk de enige met scorend vermogen, want de nummer 2 op de topscoorderslijst is Joris van Rooijen die het vooral van de gegeven strafschoppen moet hebben. Maar daar malen we dit keer niet om, we gaan MSC voorbij op de ranglijst en hebben inmiddels 3 ploegen achter ons.

A.s. zondag wederom een thuiswedstrijd, dit keer komt SWZ  Boso Sneek onze kant op, dat wordt vroeg op voor deze jongens….met de zeilboot is het iets korter, maar uitgaande van een bus zijn ze 149km aan het toeren voordat zij ons sportpark bereiken. Aanvang is wederom 14 uur, SWZ Boso Sneek staat 7e op de ranglijst met 7 punten voorsprong op ons.

Edwin Ebskamp

 

‘19 1-0 Gokhan Yasar

’38 2-0 Gokhan Yasar

’57 2-1 Joël Huiskes

’89 3-1 Gokhan Yasar

 

De Meern: Taner Memili, Irak Asad, Hakan Yasar, Joris van Rooijen, Lejon Cats, Rick Kruijs, Stevie Blokland,  Eddy Vorm (’85 Giovanni Nicolaas), Tom van der Linden (’60 Kesly den Haag), Bob Verweij, Gokhan Yasar (’90 Anis Ziani)