• U bent ingelogd als:

‘Broekie’ Willem Romp (31) gaat Roda’46 leiden

Geplaatst in Clubnieuws

Willem Romp (FOTO RODNEY KERSTEN)

PETER POS – © AD
donderdag 22 december 2016
LEUSDEN – Aan het einde van dit seizoen scheiden de wegen van Jan Veldhuizen en Roda’46. In deze krant meldde Veldhuizen dat de afspraak dat Willem Romp (31) hem zou opvolgen al stond. Dat laatste wil de Utrechter nuanceren. ,,Zulke dingen kun je nooit voor honderd procent afspreken. Wel was uitgesproken door het technisch team bij Roda dat het mooi zou zijn als het zo zou gaan.”

Op dit moment is Romp bezig met de opleiding TC 1. ,,Ik hoop die cursus dit seizoen af te ronden”, vertelt de oud-speler van Sporting’70 en Hercules. ,,De ambitie om de stap naar de senioren te zetten heb ik nu echt. De afgelopen jaren heb ik alle processen in het jeugdvoetbal doorlopen. Hoofdtrainer worden van een seniorenteam is nieuw voor me. Ik zal nog wel in de nodige valkuilen stappen.”

Tot zijn 26ste voetbalde de Utrechter zelf, daarna koos hij voor het trainersvak. ,,Onder Herman Wallenburg (trainer van SO Soest, red.) kwam ik bij Hercules in het eerste. Ook werd ik jeugdtrainer. Na een gesprek met Jan Oosterhuis, toen de hoofdtrainer bij Hercules, heb ik besloten om te stoppen met voetballen. Hij dacht dat ik als trainer verder zou komen.”

Via Argon A1 kwam Romp bij Roda binnen. Op dit moment presteert de JO19 1 (het vroegere A1, red.) uitstekend in de tweede divisie, het derde niveau van Nederland. ,,We staan derde op drie punten van Quick Boys. Doel is opleiden. Maar als we kunnen promoveren naar de eerste divisie, houden we dat niet tegen. Op dit moment doen drie jongens vaak met de Zondag 1 mee, en de Zaterdag 1 krijgt ook spelers mee als dat nodig is.”

Juist met zijn achtergrond als jeugdtrainer is Romp, in het dagelijks leven werkzaam als docent lichamelijke oefening, de ideale man om de doorstroming vanuit de A-junioren te begeleiden. ,,Ik weet wat er bij Roda in huis is. Samen met het technisch team gaan we de A-selectie samenstellen. Op dit moment is er geen tweede selectieteam op zaterdag. Het zou mooi zijn als we dat van de grond krijgen. Al vind ik dat zoiets zeker niet ten koste van de Zondag 1 moet gaan.”

Budget

Van dichtbij heeft Romp meegemaakt hoe Hercules met veelal eigen spelers opklom tot de hoofdklasse en nu zelfs in de derde divisie acteert. ,,Bij Roda zou zoiets ook moeten kunnen. Al moet je als club ook wel een beetje geluk hebben, als je zoals wij geen heel groot budget hebt.”