• U bent ingelogd als:

Boeiende topper eindigt onbeslist

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Met een stuk minder brede selectie dan vorige week werd zaterdagmiddag naar Amstelveen afgereisd. Door blessures en schorsingen begon Lars centraal achterin en was er voor Nino een plek op het middenveld. In de openingsfase was het merkbaar dat er deze middag wat op het spel stond, Amstelveen kwam sterk uit de startblokken en NiTA was in de openingsfase vooral erg nerveus.

Na 6 minuten is NiTA er dan toch razendsnel uit en legt Mike Fokker de bal perfect bij Job van Rijn die met een prachtige lob de keeper passeert. De scheidsrechter wijst naar de middencirkel, NiTA viert feest en dan gebeurt het ongelofelijke…. Na overleg met de assistent van Amstelveen wordt de goal toch afgekeurd. NiTA komt gedurende de eerste helft wel steeds beter in de wedstrijd en dat resulteert in aardige kansen voor onder andere Nino die net over kopt. In de 42e minuut veert alles met een NiTA hart op als Job van Rijn door 2 man stevig naar de grond wordt gewerkt in het strafschopgebied, de scheidsrechter wuift het echter weg. Doelpuntloos worden de kleedkamers opgezocht na een eerste helft met al enorm veel strijd.

De start van de 2e helft is qua balbezit opnieuw voor Amstelveen, maar door goed te reageren bij balverlies ontstaan er voor NiTA af en toe goede kansen die helaas over gaan of gepakt worden door de keeper. 20 minuten voor het eindsignaal vindt de scheidsrechter het verbaal vanuit NiTA dug-out teveel en wordt de altijd rustige trainer Leon van het veld gestuurd. In de slotfase kan de goal aan beide kanten nog vallen, Roy komt in het veld en wordt met zijn kopkracht gezocht met lange ballen en ook Cees (overgekomen na een gewonnen wedstrijd bij het 2e!) mag voorin proberen nog wat oorlog te maken als vervanger van Job. In deze fase blijkt Remco vanmiddag goed zijn mannetje te staan. Hij plukt diverse ballen uit de lucht en van Amstelveen voeten weg. Amstelveen claimt nog een penalty, er vallen nog wat onduidelijke kaarten en dan is de strijd gestreden. Het publiek heeft zich prima vermaakt bij een wedstrijd zonder doelpunten, Amstelveen is het meest ontevreden met een gelijkspel en NiTA heeft een heel ander gezicht kunnen laten zien dan in de thuiswedstrijd.

Verslag Het Amsterdamsche Voetbal

Fotoverslag Hans van Beek