• U bent ingelogd als:

Bliksemstart FC met een domper

Geplaatst in Rubrieken / Columns

Door: Hans van Echtelt

Gemengde gevoelens ondanks de fraaie bliksemstart van FC Utrecht in Den Haag. Een overtuigende zege (0-3) bracht de ploeg voor een dag bovenaan de ranglijst van de eredivisie, een fraai gezicht op teletekst. Maar de mogelijk ernstige blessures van Kali en Ayoub deed het gezicht van trainer Ten Hag na afloop fronsen. Hij vond dat scheidsrechter Jansen zijn technisch vaardige middenvelders te weinig in bescherming had genomen. ,,Ik houd van fysiek voetbal maar het moet natuurlijk wel fair blijven.’’

 

Komende woensdag zal FC Utrecht dus met een gehavende ploeg moeten aantreden want ook het centrale verdedigingsduo Jansen – Leeuwin moet vanwege een schorsing toekijken tegen Zenith. Maar daar staan een reeks pluspunten tegenover, zo bleek vrijdagavond in Den Haag. Vooral het sterk acterende aanvalstrio Dessers (twee goals), Kerk en Van der Streek (een goal) maakte dat FC Utrecht het nieuwe seizoen met veel vertrouwen tegemoet kan zien waar het zal gaan om het koppel Haller en Barazite te vergeten.

 

Het blijkt nu al dat Cyriel Dessers en Sander van der Streek zich snel hebben aangepast aan de handelingssnelheid die in de eredivisie vereist is. En het optreden van Cyrano Kerk was een openbaring, zo vonden ook na afloop de analisten van Fox Sport. Zijn beweeglijkheid veroorzaakte de Haagse defensie doorlopend hoofdbrekens en zijn afstandsschot dat de inleiding zorgde voor 0-1, was imponerend. Het zou in de komende wedstrijden duidelijk moeten worden of  Kerk deze lijn kan doortrekken.

 

Komende weken wacht FC Utrecht deze maand nog een druk programma, met Zenith St Petersburg thuis en uit en tussendoor de thuiswedstrijd tegen Willem II en de uitwedstrijd bij FC Groningen. Het zal nu al een voordeel blijken te zijn dat de clubleiding voor een sterk bezette selectie heeft gezorgd. Al na de eerste wedstrijd tegen ADO blijkt hoe belangrijk het is om geblesseerde spelers te kunnen vervangen door gelijkwaardige invallers.