• U bent ingelogd als:

Blessure tijden nekken Benschop tegen Delta Sports (0-2)

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

De Benschoppers knokten voor wat ze waard waren tegen het op de vierde plaats staande Delta Sports, maar zowel de eerste als tweede helft duurde te lang voor Benschop.

Benschop begon afwachtend tegen de mannen uit Houten, die vorige week De Vecht nog met 9-0 hadden verslagen. Delta Sports nam de wedstrijd in handen en had heel veel balbezit, maar de uitstekend spelende verdediging van Benschop gaf niets weg. Het duurde tot de 27e minuut voordat Delta Sports zijn eerste kans kreeg. Tamer Ugur kwam op links door en verscheen voor Glenn van Jaarsveld die knap met de voet redde. Even daarna was het Casper Verboon die een kop kans kreeg maar de Benschop keeper was op zijn post. Benschop had 43 minuten nodig om in de buurt van het Delta Sports doel te komen en de 0-0 ruststand leek eraan te komen. In de blessure tijd echter werd een bal op het middenveld onderschept en de snelle Casper Verboon liet Jurgen Ruitenbeek zijn hielen zien. Een voorzet op maat kwam voor de voeten van de meegekomen Timon van Genderen, die geen moeite had om Glenn van Jaarsveld te verschalken.

Na de rust veranderde het beeld van de wedstrijd. Onder aanvoering van de op het middenveld uitstekend spelende Jeroen Lieverse ging Benschop meer de duels winnen en ontstond er druk naar voren. Met een enorme inzet van iedereen werden er plaagstootjes uitgevoerd en Benschop leek langzaam richting de 1-1 te gaan. In de 74e minuut leek het te gaan gebeuren. Patrick Maton kwam op rechts goed door en bereikte de geheel vrijgelaten Laurens de Vor. Helaas vloog de bal langs de verkeerde kant van de paal. Even daarna een vrije trap op de rand van het strafschop gebied. Sander Klomp schoot echter via de rug van Niels de Jong naast. Benschop ging alles of niets spelen en helaas werd dat in de 95e minuut niets. Een verre uittrap van de keeper kwam in de voeten van de volgens vriend en vijand duidelijk buitenspel lopende Casper Verboon, die mocht doorgaan van de verder uitstekend fluitende scheidsrechter van Dokkum en had geen moeite de 0-2 eindstand op het bord te zetten. Direct daarna blies de scheidsrechter voor het einde. Benschop had zijn huid duur verkocht in deze uiterst sportieve wedstrijd, maar stond voor de vijfde achtereenvolgende keer met lege handen. Het gebrek aan scorend vermogen bleek weer de belangrijkste oorzaak.

Volgende week is Benschop vrij en de week erop staat de belangrijke uitwedstrijd tegen TOV op het programma.

De opstelling van Benschop:

Glenn van Jaar veld, Jeroen Lieverse, Andy van Vliet, Coen vd Snoek, Jurgen Ruitenbeek(70e min Rik Benschop), Patrick Maton, Mike Vergouw, (59e min Niels de Jong) Sander Klomp, Thomas Banfi, ( 85e min Nick van Rooijen), Laurens de Vor en Martijn de With