• U bent ingelogd als:

Blamage voor DEV Doorn

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Dit weekend stond voor DEV Doorn een thuis optreden gepland tegen DVSU uit Utrecht. De grote vraag vooraf was hoe de mannen van van Aken de dreun van Driebergen hadden verteerd. Tegenstander DVSU is geen hoogvlieger in de derde klasse en leek een ideale tegenstander om het geschonden blazoen op te poetsen. Leek, want na 90 minuten voetbal droop DEV Doorn af met de staart tussen de benen.

Aan het begin van de wedstrijd werd duidelijk dat het zelfvertrouwen een aardige deuk had opgelopen na de verloren derby van vorige week. DEV Doorn begon behoudend en wilde de tegenstander laten komen. Dit was ook het strijdplan van DVSU. Zo ontstond er in de beginfase een wedstrijd die geen wedstrijd wilde worden. Na een minuut of 10 kwam DEV Doorn uit haar schulp en schoof de ploeg schoorvoetend naar voren. Dit was exact waar DVSU op gokte en de gasten loerden op de counter. Een paar minuten later volgden de eerste waarschuwingen van de Utrechtse formatie. Twee razend snelle uitbraken werden ternauwernood onschadelijk gemaakt door goalie Mark Sluis. Na een kwartier kwam DEV Doorn uit het niets op een 1-0 versprong. Een overtreding op Tim Kas werd bestraft met een vrije trap aan de rechterkant van het strafschop gebied. Pieter Hegger sneed de bal met veel gevoel aan en vond het hoofd van Marijn de Graaf. DVSU was niet onder de indruk van deze tegenvaller en bleven geduldig zoeken naar de gaten bij het, als los zand spelende, DEV Doorn. Met name was de boomlange spits van DVSU, Jesse de Waijer, een luis in de pels van de Doornse defensie.

In de 20e minuut kwamen de gasten langszij. Een op het oog onschuldige bal werd niet op waarde geschat, behalve door DVSU spits de Waijer. Tussen een mêlee aan DEV Doorn spelers wist hij de bal over Mark Sluis te lepelen. 1-1. Dit bleek achteraf een voltreffer te zijn op de spreekwoordelijke kin van de gastheren. Met de moed der wanhoop probeerde DEV Doorn de wedstrijd te kantelen, maar slaagde daar geenszins in. De voorwaartsen werden niet bereikt of hielden de bal niet vast. De ruimte die ontstond tussen de linies werd dankbaar benut door het compact spelende DVSU. In de 30e minuut moest de Doornse defensie opnieuw capituleren. De Waijer ontsnapte op de rand van buitenspel en bleef uiterst koel oog in oog met Mark Sluis. 1-2. Tien minuten later werd het leed nog erger voor DEV Doorn. Een voorzet van de rechterkant werd ongehinderd binnen geknikt bij de tweede paal. 1-3. Dit was tevens de ruststand.

Na rust ontstond hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. Een onmachtig DEV Doorn werd op alle fronten afgetroefd door een beheerst spelend DVSU. Een paar minuten later volgde een nieuwe voltreffer en tilde DVSU de stand naar 1-4. Dit was het sein om, de bijna herstelde targetman, Rick Andeweg te brengen. Dit leek zowaar zijn vruchten af te werpen. Andeweg frommelde zich door de defensie en vond Paul Okkersen die de 2-4 binnen kopte. Er kwam weer wat hoop in de Doornse harten. Een minuut later was deze hoop echter alweer vervlogen. De bal ging op de stip. De Utrechtse “kwelgeest” de Waijer faalde niet. 2-5. Een debacle begon zich af te tekenen. Zeker nadat DEV Doorn besloot om compleet open huis te houden. In een mum van tijd leidde DVSU DEV Doorn naar de slachtbank en prijkte ineens 2-8 op het scorebord. Het was ontluisterend om te zien dat onze helden zich als een aangeslagen bokser over het veld bewogen. Tegen het eind bracht Rick Andeweg de stand nog op 3-8. Deze treffer was slechts voor de statistieken. De mannen hebben een week de tijd om de wonden te likken. Volgende week zaterdag speelt DEV Doorn de uitwedstrijd tegen Lopik. Aanvang: 14.30 uur. We rekenen op de steun van de trouwe supporters. Onze mannen hebben het hard nodig!

Opstelling DEV Doorn:

Mark Sluis; Christiaan Stuy, Patrick Schrooten, Niek van Schaffelaar, Pieter Hegger; Stefan Prij, Marijn de Graaf, Paul Okkersen; Tim Werkhoven (Wesley de Jong), Tim Kas (Rick Andeweg), Ronnie van Middelkoop (Jordy Godee)